Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
vencil написа:
Аз съм с Bosch PST 800 PEL и се осмелявам да твърдя че може да прави перфектни рязове.
Уловката е че трябва подходящо ножче и без да се натиска :wink: , рязал съм 25мм. MDF и другото гадно нещо 100*100мм. чамова греда и при двете резултата беше идеален. Обаче ПДЧ 16мм. съм го правил на гъз и МДФ 25мм също натиснеш ли го и той си заминава, така че.....общо взето не бързаш ли става идеално иначе [-X .
Сериозно съм се замислил на си направя тава https://youtu.be/KuziiAC4oSE в по малък мащаб обаче, на мен ъглите са ми проблем а и при правият ряз винаги има какво да се желае.
[-X вземи идея оттук https://www.youtube.com/watch?v=OvvPfduksNY Направи го метален да си спестиш вибрациите....
vencil - специалист
Не бях се замислял за вибрациите, явно ще трябва на ново да преосмисля идеята =D>
g3org1 - напреднал
Относно зегето:
Имам "старо" зеге, от последната промоция преди смяна на дизайна. Резултата на дългите срезове не е добър, освен това имаше проблем и с лазарчето, което се използва за водене, но този проблем го отстраних с малко наместване.
Като цяло съм доволен от покупката защото по спомен беше 50-60 лв, зелен бош тогава ( BOSCH PST 650) беше 120 лв. Разлика в качеството им на работа, поне с този, с който съм работил няма.
klomo - специалист
Отзиви за Раклет грила?
fore - майстор
Раклета си е Раклет ! Като му сложиш хубаво месо и става супер. :) Прави пържолите по алангле и не пуши много.

Абе добре е !

Другата седмица ще има и филе от Сьонгова пъстърва- 20 лв за 1 кг. Та се чудя дали да не взема една тарелка и на Барбекюто ........
пишман_майстор - майстор
itev написа:
Предвид горното за читавите срезове, да питам...
Има ли зегета дето правят що-годе добри линии?
Щото, са ми минали през ръцете три зегета от различни марки и трите бяха мани-мани...
Със зеге правите срезове са малко зор. Но въпреки това има зегета, които режат доста добре. В смисъл на хубав прав срез. Една от последните ми покупки, работи много чисто и с хубави срезове . Има едно бутонче за доп.укрепване на воденето.
Прикачен файл:
зеге.jpg
Прикачен файл:
бутон.jpg
От много години ползвам един много стар модел на Сцинтила ( бош ) . Учудващо добре реже ( и право , и бързо ) . Ако ти попадне нещо такова втора ръка , си струва покупката му
Прикачен файл:
зеге 2.jpg

И едно ножче , което реже много добре ( и право )
Прикачен файл:
ножче.jpg
Имам няколко мнения защо едно зеге реже лошо ( криви ) . Нека оставим настрана самата дървесина ( тя може да даде сериозно отражение за качеството на самия срез ) . Една от причината е избор на неподходящ нож, другата е: най-вече конструктивни проблеми и/или неодстатъци с масовите зегета .
1) : често са с малък ход ( на ножа) , когато ходът е малък , няма реже право
2) : водещата ролка , масово на по-евтините машинки, основата с ролката ( както и самата ролка ) халтави наляво/надясно , тая която води ножа. Дори има такива без ролка! Още по-зле!
3) : на калпавите зегета, много лесно се поддава на усукване захватът на ножа. С просто око се вижда, кат се хване с ръка затегнатото ножче и се завърти по оста си наляво/надясно . Качествените модели много трудно подават на усукване , трябва с клещи да се усуква.
В крайна сметка аз съм любител и не претендирам, че разбирам . Това са мои наблюдения по зегетата . Минали са доста в ръцете ми и съм си направил изводите.
Последна промяна от пишман_майстор на пет дек 09, 2016 9:01 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
И аз спадам към любителите, ама със зеге прав срез е почти мисията невъзможна. Още повече когато материала е над 20мм. Има си други инструменти за тая работа :) .
пишман_майстор - майстор
Да, с циркуляр става друга картинката . Но понякога просто е трудно да се ползва циркуляр. Примерно да се монтира мивка в кухненски плот . Отворът не, че не става с циркуляр, става ама...без зегето не минава. А с това горното си режа отвори в 30мм , че и в 40мм , с много задоволителен резултат.
klomo - специалист
За какво спорите и търсите зеге за праволинейно рязане и перфектно при двойно ламинирани плоскости? Зегето е създадено за грубо (ще има нужда от довършителна операция от друга машина) криволинейно рязане !!!
Подаването и използването на точния нож с нужния наклон на зъбите са ключови за добър резултат.
Искате дълъг прав срез с добро качество , имам колкото искате циркуляри. Един диск е 10-15 лева и ще минете стотици метри в талашит , а колко ли ножчета ще купите,за да постигнете същото и то с пъти по лош резултат ?

Продължава сравняването на техника купена от плод и зеленчук с дъх на немски салам с Дювалт, Фесто,Бош-синия серия. Абсолютна неадекватност лъха от повечето мнения. По принцип не го пиша,но много държа да ме разберете правилно и никой да не се обижда , а да мисли по реално, че няма безплатен обяд и производителите не са балъци и си гонят целите.
Реалните съперници на Парксайд само машини от любителският клас и нищо по нагоре. Всеки Парксайд напънат малко повече е умрял.
Лично не съм доволен напоследък от машините, но купувам по инерция. Ползвал съм към 10 марки зегета , бормашини, вертове, оберфрези, шлайфове., флексове, шмиргели.....(айнхел, бош,акита, ферм, спарки, фесто,вирутекс, раидер.......).
jekasus - майстор
Повечето инструменти на така наречени профи марки са направени в същите плод-зеленчукови фабрики в Китай...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: