vencil написа:Аз съм с Bosch PST 800 PEL и се осмелявам да твърдя че може да прави перфектни рязове.
Уловката е че трябва подходящо ножче и без да се натиска, рязал съм 25мм. MDF и другото гадно нещо 100*100мм. чамова греда и при двете резултата беше идеален. Обаче ПДЧ 16мм. съм го правил на гъз и МДФ 25мм също натиснеш ли го и той си заминава, така че.....общо взето не бързаш ли става идеално иначе
.
Сериозно съм се замислил на си направя тава https://youtu.be/KuziiAC4oSE в по малък мащаб обаче, на мен ъглите са ми проблем а и при правият ряз винаги има какво да се желае.
Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
g3org1
- напреднал
Относно зегето:
Имам "старо" зеге, от последната промоция преди смяна на дизайна. Резултата на дългите срезове не е добър, освен това имаше проблем и с лазарчето, което се използва за водене, но този проблем го отстраних с малко наместване.
Като цяло съм доволен от покупката защото по спомен беше 50-60 лв, зелен бош тогава ( BOSCH PST 650) беше 120 лв. Разлика в качеството им на работа, поне с този, с който съм работил няма.
Имам "старо" зеге, от последната промоция преди смяна на дизайна. Резултата на дългите срезове не е добър, освен това имаше проблем и с лазарчето, което се използва за водене, но този проблем го отстраних с малко наместване.
Като цяло съм доволен от покупката защото по спомен беше 50-60 лв, зелен бош тогава ( BOSCH PST 650) беше 120 лв. Разлика в качеството им на работа, поне с този, с който съм работил няма.
klomo
- специалист
пишман_майстор
- майстор
itev написа:Предвид горното за читавите срезове, да питам...Със зеге правите срезове са малко зор. Но въпреки това има зегета, които режат доста добре. В смисъл на хубав прав срез. Една от последните ми покупки, работи много чисто и с хубави срезове . Има едно бутонче за доп.укрепване на воденето. От много години ползвам един много стар модел на Сцинтила ( бош ) . Учудващо добре реже ( и право , и бързо ) . Ако ти попадне нещо такова втора ръка , си струва покупката му
Има ли зегета дето правят що-годе добри линии?
Щото, са ми минали през ръцете три зегета от различни марки и трите бяха мани-мани...
И едно ножче , което реже много добре ( и право ) Имам няколко мнения защо едно зеге реже лошо ( криви ) . Нека оставим настрана самата дървесина ( тя може да даде сериозно отражение за качеството на самия срез ) . Една от причината е избор на неподходящ нож, другата е: най-вече конструктивни проблеми и/или неодстатъци с масовите зегета .
1) : често са с малък ход ( на ножа) , когато ходът е малък , няма реже право
2) : водещата ролка , масово на по-евтините машинки, основата с ролката ( както и самата ролка ) халтави наляво/надясно , тая която води ножа. Дори има такива без ролка! Още по-зле!
3) : на калпавите зегета, много лесно се поддава на усукване захватът на ножа. С просто око се вижда, кат се хване с ръка затегнатото ножче и се завърти по оста си наляво/надясно . Качествените модели много трудно подават на усукване , трябва с клещи да се усуква.
В крайна сметка аз съм любител и не претендирам, че разбирам . Това са мои наблюдения по зегетата . Минали са доста в ръцете ми и съм си направил изводите.
Последна промяна от пишман_майстор на пет дек 09, 2016 9:01 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор
- майстор
Да, с циркуляр става друга картинката . Но понякога просто е трудно да се ползва циркуляр. Примерно да се монтира мивка в кухненски плот . Отворът не, че не става с циркуляр, става ама...без зегето не минава. А с това горното си режа отвори в 30мм , че и в 40мм , с много задоволителен резултат.
klomo
- специалист
За какво спорите и търсите зеге за праволинейно рязане и перфектно при двойно ламинирани плоскости? Зегето е създадено за грубо (ще има нужда от довършителна операция от друга машина) криволинейно рязане !!!
Подаването и използването на точния нож с нужния наклон на зъбите са ключови за добър резултат.
Искате дълъг прав срез с добро качество , имам колкото искате циркуляри. Един диск е 10-15 лева и ще минете стотици метри в талашит , а колко ли ножчета ще купите,за да постигнете същото и то с пъти по лош резултат ?
Продължава сравняването на техника купена от плод и зеленчук с дъх на немски салам с Дювалт, Фесто,Бош-синия серия. Абсолютна неадекватност лъха от повечето мнения. По принцип не го пиша,но много държа да ме разберете правилно и никой да не се обижда , а да мисли по реално, че няма безплатен обяд и производителите не са балъци и си гонят целите.
Реалните съперници на Парксайд само машини от любителският клас и нищо по нагоре. Всеки Парксайд напънат малко повече е умрял.
Лично не съм доволен напоследък от машините, но купувам по инерция. Ползвал съм към 10 марки зегета , бормашини, вертове, оберфрези, шлайфове., флексове, шмиргели.....(айнхел, бош,акита, ферм, спарки, фесто,вирутекс, раидер.......).
Подаването и използването на точния нож с нужния наклон на зъбите са ключови за добър резултат.
Искате дълъг прав срез с добро качество , имам колкото искате циркуляри. Един диск е 10-15 лева и ще минете стотици метри в талашит , а колко ли ножчета ще купите,за да постигнете същото и то с пъти по лош резултат ?
Продължава сравняването на техника купена от плод и зеленчук с дъх на немски салам с Дювалт, Фесто,Бош-синия серия. Абсолютна неадекватност лъха от повечето мнения. По принцип не го пиша,но много държа да ме разберете правилно и никой да не се обижда , а да мисли по реално, че няма безплатен обяд и производителите не са балъци и си гонят целите.
Реалните съперници на Парксайд само машини от любителският клас и нищо по нагоре. Всеки Парксайд напънат малко повече е умрял.
Лично не съм доволен напоследък от машините, но купувам по инерция. Ползвал съм към 10 марки зегета , бормашини, вертове, оберфрези, шлайфове., флексове, шмиргели.....(айнхел, бош,акита, ферм, спарки, фесто,вирутекс, раидер.......).
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература