Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mario-borisov - специалист
като го включа в контакта започва да бучи и след 3 секунди се изключва ?
velsi - Почетен майстор
Това ми прилича на повредено (или залепнало) пусково реле. Най-добре го закарай в сервиз, да не изгориш компресора от много експерименти.
detelin - специалист
ще си позволя да питам ами ако е залепнало пусковото реле няма ли да е залепнало само на едно ниво примерно постояно вкл или пък обратно . Маи нещто натоварва компресора поне аз така мисля
mario-borisov - специалист
и аз мисля че нещо се товари компресора и затова изключва
detelin - специалист
дано да не сам прав ама така се получава при запушена система пак казвам дано сам в грешка и ти да нямаш този проблем . Компресора вдига определено налягане и се спира защита един вид .
velsi - Почетен майстор
Идеята на пусковото реле доколкото знам е да изключи пусковата намотка след развъртане на двигателя на компресора. Релето не може да залепне в отворено положение. То залепва в затворено положение, пусковата намотка не се изключва, двигателя се натоварва и сработва вградената му термозащита. 30 секунди е напълно нормално време за протичане на този процес.
detelin - специалист
мерси velsi за отговора не знаех и затова си позволих да питам
velsi - Почетен майстор
Имах един хладилник Мраз навремето, който правеше този проблем. Релето е едно такова с висяща котва и трябва от силата на тежестта да се върне в отворено положение. Много лесно залепваше и хладилника влизаше в този 30 секунден цикъл. Понякога се оправяше с просто почукване по релето, понякога се налагаше разглобяване и изчистване на контактите. Много хладилници са направени по същия начин.
maistor-sm - специалист
Според мен ти е блокирал ротора на компресора и не може да се развърти,затова ти изключва релето.Има шанс евентуално да го разблокират в ремонтна работилница,или да се замени с нов компресор.

Тема "хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: