Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ! Имам котел viadrus u22 D, 40 kw, вече трети сезон го използвам на твърдо гориво. Искам да си взема пелетна горелка. Каква горелка е подходяща за този котел? Имате ли мнения за пелетна горелка golden fire?
n.ganev - майстор
Даже има няколко идентични теми за нея.
energo - специалист
На Виадруса сложих полска ретортна горелка Екоенергия.Много съм доволен. :supz:
filmatoplo - майстор
Каква площ топлиш, към тази горелка се насочваш за ради цената, но евтиното излиза скъпо.
energo - специалист
filmatoplo написа:
Каква площ топлиш, към тази горелка се насочваш за ради цената, но евтиното излиза скъпо.

Ако въпроса е към мен то отговарям...
Топля към 80 квадрата и бойлер 80 литра къща с изолация и пвц дограма.
След дълго четене и преки наблюдения избрах такъв тип горелка,защото мога да горя различни горива,въглища и ВСЯКАКЪВ вид пелети.(без сламени)
Горелката (заедно с някой екстри) излиза около 2000лв,.
Дали е евтино Вие кажете...
Разхода (за 24 часа) е около 25кг пернишки въглища ,който купувам на 140лв за тон.
В къщи е 20 градуса(на толкова съм сложил стайният термостат)

Прикачен файл

viber image.jpg

Прикачен файл

IMG_20161006_163224.jpg
energo написа:

Самопочистваща ли е горелката ? От къде я закупихте и на каква цена, какво включва в комплекта ? Може ли да направите клип или малко снимки? :yawinkle: Благодаря предварително :yawinkle:
grants - специалист
Незнам това 20 гр.не е ли малко хладничко.Мойте хора на 22.5 градуса викат тва много студено,включи парното.
energo написа:
Кажете точния модел на горелката. В нета има доста модели на ретортна горелка Екоенергия.
шоп - майстор
И аз съм с виадрус и полска ретортна горелка екоенергия 35 киловата. У нас температурата под 24-25 не пада:-)
Гориво е въглища средно 25-30 килограма за 24 часа за 200м2 РЗП и 2000-2500 литра буфери и бойлери ( вече не помня колко точно)
снимките показват температурите в къщата и на топлоносителя

Прикачен файл

SAM_9047.JPG

Прикачен файл

SAM_9046.JPG

Тема "Котел Viadrus и пелетни горелки golden fire" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: