• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
borkata99 написа:
Докараха ми ги от завода който е на границата м/у Румъния и Австрия.
Там бачкат повече от половината австрийци. Тука в Русе който ги ползва /пелетите/ всички са доволни - при теб защо се получава така................. :? И тука ли има ментета !!! :evil:
Колега, би ли ми обяснил откога Румъния и Австрия имат обща граница, че явно аз тази география не съм я учил.
Иначе и при Schweighofer има ментета, ти какво си мислиш. Аз преди години си взех уж едни Schweighofer, е то по зле от третокачествени български. Отделно че под тази марка в България се продават 3 различни вида, като има разлика малко в цвета на опаковката, и разбира се, огромна в качеството. Мисля че е много важно откъде се визмат. И понеже ние сме си българи, гледаме винаги да прецакаме някого, и наказания никави, ментета има на абсолютно всичко за което се е чуло че е добро.
Иначе тези които си снимал това са от тези които ползвах миналата година, и шлака няма. А веднъж видях същите, но по светли чувалчета, и пелетите по-тъмни....ужас и безумие....
vasil7011 написа:
Имам напредък вече 24 часа без аларма пали гасне .Снощи изчистих шлаката която се беше образувала за през нощта и всичко беше ОК.Един път на 24 часа да почистиш е приемливо но на 5 или 6 часа не е добре.Ако мога да помогна на някой с параметри на печката да каже.Вече съм доволен! :weedman:
Давай колега. Сподели какви са ти настойките. Мойта е 18 кв. След като смених пелетите яко шлака и яко димене при запалване след рестарт.
borkata99 - специалист
jabata написа:
borkata99 написа:
Докараха ми ги от завода който е на границата м/у Румъния и Австрия.
Там бачкат повече от половината австрийци. Тука в Русе който ги ползва /пелетите/ всички са доволни - при теб защо се получава така................. :? И тука ли има ментета !!! :evil:
Колега, би ли ми обяснил откога Румъния и Австрия имат обща граница, че явно аз тази география не съм я учил.
:?
:axe:
НЕ, явно аз не съм учил както трябва. Издънка !!! :проба:
Имал съм в предвид Унгария, така знам че завода е на границата м/у Румъния и Унгария, а може и да не е така. Така знам, което не съм го проверявал, ако бъркам, ме извинете........... :cry:
filmatoplo - майстор
Моите са купени от Русе ,ходи камион там ,там са били в склад на човек който търгува с такива пелети от Румъния .Сега той краде ли ги ,фалшифицира ли ги ,аз ги платих по 420 лв ,но едва ли са с австрийско качество ,като ги гледам Не са с еднаква дължина ,имат и прахоляк .пред баркода пише цифра 5 .клас А1 дата 2016 .
bmahob - майстор
Довечера ще вида и мойте
vencidgenov - напреднал
vasil7011 написа:
Имам напредък вече 24 часа без аларма пали гасне .Снощи изчистих шлаката която се беше образувала за през нощта и всичко беше ОК.Един път на 24 часа да почистиш е приемливо но на 5 или 6 часа не е добре.Ако мога да помогна на някой с параметри на печката да каже.Вече съм доволен! :weedman:

Може ли да ги дадеш да ги погледна?
borkata99 - специалист
Филма, от кой склад, на коя фирма са купени, как е името на търговеца ?
Аз ги купих от http://estestedia.com/
333 чувала за 2000 лв. с транспорта на 11 км. до вилата.
Явно си изтеглил късата клечка, не съм очаквал и тука да се правят ментета. :evil:
От Румъния вкарват различни пелети, някой са на бак-ове и в Русе се пълнят в чували.
И явно някой използвайки "името" кара по тънката лаисна...................
filmatoplo - майстор
Видимо чувалите са същите ,може и да са от твоя склад ,аз не знам точно , приятел ходи до Русе с камион да ги вземе .приятеля ги гори във Фероли и няма ядове ,ама там горелката е 30-55 киловата не си личи много какво става плюс минус 5 кила не ги отразява ,гори на ден по 60-80 кг.Този същия човек му сложих и камина ЕкоСпар и там наблюдавам -горенето , гори ама както при моята камина ,явно в тези кошнички не може пепелта да отхвърча и остава като налеп ,иска си чистене всеки ден .Абе пелети с такова качество ние си имахме тука за 300 лв , а се набутахме с още 120 на тон .
jabata - специалист
filmatoplo написа:
Моите са купени от Русе ,ходи камион там ,там са били в склад на човек който търгува с такива пелети от Румъния .Сега той краде ли ги ,фалшифицира ли ги ,аз ги платих по 420 лв ,но едва ли са с австрийско качество ,като ги гледам Не са с еднаква дължина ,имат и прахоляк .пред баркода пише цифра 5 .клас А1 дата 2016 .
Междудругото, понеже и аз се отоплявам с такива, мога да ти кажа че между партида 2015 и 2016 има малка разлика, за съжаление надолу.... Явно нещо в самия завод са оплескали.
filmatoplo - майстор
Затова мрънкам за качеството защото ми прави впечатление ,нали всеки е добър в някаква насока и за своите неща веднага ще открие разлика .Преди 2 год купувах такива пелети от Баумакс ,Абе по добри бяха ,тогава дори не знаех че са Австрийски и че някой ги хвали .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22

Тема "Настройки на пелетна камина GOLDEN FIRE 24GF???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: