• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
andro440 написа:
sС плочи и без тях -моя опит показва друго ,че ще изкарам зимата само с 600 лв и на 25 градуса в цялата къща , сажди конденз и виадрус на орехови черупки -до сега съм изхвърлил само три кофи пепел ,слагах и плочи ,,и тухли и какво ли не ,даже пържоли си пекох ,а като се застуди преди няколко дни -и вдигнах от управлението температурата на водата над 65 -ни сажди останаха ,ни катран ,без термостат на котела съм и без слънчева стена на къщата ,говоря за 100-на квадрата /5 стаии и два коридора ,,без завивка спя ,на отворен прозорец
Откъде взимаш орехови черупки?
andro440 - майстор
събирам лятото орехи ,зимата ги троша ,ядките ги продавам ,черупките ги горя !
judas написа:
andro440 написа:
sС плочи и без тях -моя опит показва друго ,че ще изкарам зимата само с 600 лв и на 25 градуса в цялата къща , сажди конденз и виадрус на орехови черупки -до сега съм изхвърлил само три кофи пепел ,слагах и плочи ,,и тухли и какво ли не ,даже пържоли си пекох ,а като се застуди преди няколко дни -и вдигнах от управлението температурата на водата над 65 -ни сажди останаха ,ни катран ,без термостат на котела съм и без слънчева стена на къщата ,говоря за 100-на квадрата /5 стаии и два коридора ,,без завивка спя ,на отворен прозорец
Откъде взимаш орехови черупки?
judas - специалист
andro440 написа:
събирам лятото орехи ,зимата ги троша ,ядките ги продавам ,черупките ги горя !
Як си, признавам те! Събрал си 5т. орехи, натрошил си ги, продал си ядките, а черупките ти излязоха 600лв?! :prayer: Поклон!
6osi6 - майстор
judas написа:
Як си, признавам те! Събрал си 5т. орехи, натрошил си ги, продал си ядките, а черупките ти излязоха 600лв?! :prayer: Поклон!
judas, при събирането на орехи andro440 има някакви разходи - облекло, обувки, кафе пауза и цигари. Може да не е включил това перо в цената на ореховите ядки и сега да го начислява в черупките. Това е избрал като пазарната схема.
Интересно е, че изхвърля по кофа пепел на месец, а горелката му мята по канче в минута.
Ето виж и гледай колко сини писаници ще има след този пост.
http://www.vbox7.com/play:2b99542a92&start=101

andro, поддържай огъня :yawinkle:
andro440 - майстор
judas-Благодаря за коментара !Огъня не е гасен от началото на октомври ,Поддържам,го защото угасне ли,ще угасна и аз ! В случая не е толкова важно от къде вземам черупките ,а че успявам да ги горя успешно в горелка ,която си правих сам . Радвам се ,че на доста участници във форума ,им допадна моята идея ,но искам да отбележа ,че това го постигнах с доста труд ,което вкл и преработка на котела ,кутия , вратички , горелка ,дробилка и най накрая ,когато се застуди ,притеснения ,дали това нещо ,ще ме стопли .Така ,че ,не съм много за завиждане ,за следващата зима съм намислил съвсем друг тип горелка
6osi6 написа:
judas написа:
judas, при събирането на орехи andro440 има някакви разходи - облекло, обувки, кафе пауза и цигари. Може да не е включил това перо в цената на ореховите ядки и сега да го начислява в черупките. Това е избрал като пазарната схема.
Интересно е, че изхвърля по кофа пепел на месец, а горелката му мята по канче в минута.
Ето виж и гледай колко сини писаници ще има след този пост.
http://www.vbox7.com/play:2b99542a92&start=101

andro, поддържай огъня :yawinkle:
andro440 - майстор
6osi6- Благодаря ,но не дразни излишно с клипа ми ,някоии хора ще си помислят ,че ме защитаваш и ще те атакуват . Лесно и изгодно се вижда в случая моето отопление ,но малко хора могат да разберат ,че да доостигна такава цена ,за сезон ,на мен ми е струвало доста четене ,мислене ,проби , помощ от приятели ...пари ,време и Т.Н. ...
Иначе и аз се кефя на парното ,си !
VelinPetrov - специалист
Да използвам тук (понеже е най-активен) да попитам колегата ШОП,а и други колеги как е най-добре да се монтира така наречения отражател, дожигател и както още му казват ? Размери като отстояния от главата на горелката ? Трябва ли задъжително да е точно напречно на пътя на огъня и тн. Всякаква информация. В момента експериментирам с котел БОШ, ошамотих камерата, сега дерзая с отражател от чиния от неръждавейка от МО )специално си я намерих в един пункт за скрап :D
Поздрави. Велин Петров.
judas - специалист
VelinPetrov написа:
Да използвам тук (понеже е най-активен) да попитам колегата ШОП,а и други колеги как е най-добре да се монтира така наречения отражател, дожигател и както още му казват ? Размери като отстояния от главата на горелката ? Трябва ли задъжително да е точно напречно на пътя на огъня и тн. Всякаква информация. В момента експериментирам с котел БОШ, ошамотих камерата, сега дерзая с отражател от чиния от неръждавейка от МО )специално си я намерих в един пункт за скрап :D
Поздрави. Велин Петров.
Аз махнах чинията, май няма файда. Беше на около 15см над главата на РБ20, под ъгъл 30-40° (ето така/).
andro440 - майстор
А аз си свалих потника ,,и открехнах прозореца в спалнята , избутах завивката и се помолих ,дано шнека, да не захапе ,някоя голяма черупка и да блокира ,но това не може да се случи ,защото му направих схема ,следи тока консумиран от мотора , и ако се затормози ,връща четвърт оборот назад ... и отново тръгва напред ,от отражатели не разбирам ,и затова да пиша -спирам!
шоп - майстор
При моята горелка пламъка е строго вертикален и отражателят е точно в центъра на главата на 20 см от горелката.

Лично съм много доволен, 3 седмица не съм чистил котела, защото чинията връща летящите сажди обратно в горелката за доизгаряне.

Чинията е още здрава :)
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: