Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
andy_forresite написа:
За ваше сведение заемът беше за лечение на сестра ми. Едва се удържам да не тегля по една майна... Кефете се на стиропора и си вярвайте колко сте велики.
Да, еднакви външни температури, еднакъв обем и дори еднакви вътрешни температури.
Аз знам защо не отговаряте, ама вие не знаете защо питам.
Andy,споко приятелю искарай зимата.Така или иначе си се хванал на хорото.Напролет ,повярвай ми ,ще имаш наи хубавия пелетен котел на цена по евтина от тази на която си си купил Торча.Бях ти намекнал,че това не добро решение ,но ,какво да се прави,човек винаги си мисли ,че прави най доброро за себе си.

bobi 65/bosi6 не крия кефите ме,благодарение на вас темата стана най актуалната във форума.
bobi 65 възхищавам се на това ,което си направил,но преувеличаваш ,малко даже много ролята на ламбда управлението.
Твоето дори не е управление а наблюдение.и тъй ,като не обичам да отправям празни обвинения си поръчах едно лаббда уравление.Ккато казваш ти кеф цена няма.Отделно ,почти от една година имам наблюдения на котли с ламбда управления.дабе и други от форума имат такива управления.Едва ли това е панацея ,която би свалила драстично разхода на гориво.Че има смисал ,няма спор ,но това е оправдано според мен за по големите мощности над 40-50 кВ.Всичко останало е РЕКЛАМА И търсене на някакви дивиденти,меко казано.И повярвай ми това не е мое мнение амнението на полските производители ,които все пак се занимават с производство на котли от 40 -50 години.И не подценявай техния труд ,повярвяй наистина хората работят много професиално.
Още един път нищо лично,не се обиждай на мнението ми.След малко време,ще направя пълни проби с всички горива и ще имам ,по пълнноценно мнение за ламбда управлението.

Прикачен файл

unnamed (1).jpg
unnamed (1).jpg (45.46 KиБ) Видяна 2156 пъти
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
възприех тезата за простор пред пламъка но идеята как да я реализирам си е моя..
bobi, Viadrus са ти откраднали "каските на Кузнецов" и са ги подредили вертикално.
Ето скици и клип. Може да са ти в полза.
https://www.youtube.com/watch?v=a8ZBC4Z6ZcE
Прикачен файл:
VIAD2342.png
http://viadrus.cz/doc/cms_library/hercu ... ez-640.jpg
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
А в Твоята ЛЕЙКА какво е ???
bobi, върти ми се дебитомер в главата. Имаш ли един в повече?
Ако е серизно питането ти имам мобилен преносим . Когато ходя някъде да понастроя някои котел а няма отвор за ламда сонда го ползвам да си я изчисля с достатъчно точност ако се знае калоричноста на горивото. направил съм го с присъединителен размер Ф100..
Зависи какво ти се върти в Главата точно.
bobi65 - специалист
bobi 65/bosi6 не крия кефите ме,благодарение на вас темата стана най актуалната във форума.
bobi 65 възхищавам се на това ,което си направил,но преувеличаваш ,малко даже много ролята на ламбда управлението.
Твоето дори не е управление а наблюдение..[/quote]

Радо, има неща с който не съм съгласен изобщо.
Първо поздрави за инвестицията .. Имайки я вече можеш да тестваш цялата теория засегната тук в форума.
Преди да продължа да ти спомена че си изпуснал че още миналата година превърнах личното ми ламбда наблюдение в Управление.

ефективността на една горивна система е функция на ефективността на всички модули в нея,

Горелка- камера , топлообменник... ако топлообменника е супер и чист ще има да кажем КПД 95 Процента ,, а горелката е с показатели примерно 93 при идеални условия,, но заради незнание, липса на измерване, тяга на комина, влажен и студен въздух, ниско напрежение или каквото се сетиш отклонение още работи с загуби и е примерно 80 процента КПД то резултатното ще е 76 процента и това е добър случаи. . масово горелките работят с висока ламда 2.0 което примерно за 20 кв. мощност са 30 м3 въздух за час повече... излита топлото през комина от една страна .. но от друга охлажда камерата и не се извлича нужната топлина при изгаряне на горивото което е косвено падане на КПД.. разликата между 1.5 и 2 ламбда е 50 процента по малко топлина.. Ако пък е малко ламбдата и температурата в горивната глава надхвърли критични стойности се образува стопилка на пепелта и на песъчинките в пелетите. тогава имаш загуби от недогоряло горива (въгленчета).. не окислено гориво СО през комина , и задръстване на горелката от шлака.
Вярно е че всяка горелка има особености и няма някоя която да е най-най.. но каквато си има човек поне да може да я вкара в нейният си ефективен режим.. Не подценявам поляците дори ги давам за пример но се огледай при нас всичко е боза и ако не си тунинговаме системите сме много вътре.
няколко пъти пискам тази графика .. сега я пускам специално за теб
Така че тествай разкажи какво се случва и си изгради сам мнението. то ще тежи повече от това на търговците който са далеч от разбирането на горните фактори.

И да добавя .. вярно не е панацея.. но непреодолим фактор за всички реномирани производители защото без таова управление няма как да пишат по спецификациите 93,95,96 процента КПД
Защото всяко залитане на някъде на ламбда убива всичко постигнато и поставено в спецификацията.

ето и от мен линк които иска по маркова сонда и електронен блок и за повечко пари естествено
http://www.hs-kabeltechnik.at/en/produc ... ensor.html

Прикачен файл

graf%20temp%20pr%20gor.jpg
graf%20temp%20pr%20gor.jpg (72.95 KиБ) Видяна 2083 пъти
bobi65 - специалист
bobi, Viadrus са ти откраднали "каските на Кузнецов" и са ги подредили вертикално.
Ето скици и клип. Може да са ти в полза.
https://www.youtube.com/watch?v=a8ZBC4Z6ZcE
Прикачен файл:
VIAD2342.png
http://viadrus.cz/doc/cms_library/hercu ... ez-640.jpg[/quote]
Ето за това ще взема да си мълча вече.. Направо прекалиха.. :lol: :lol:

Браво.. много конкурентно на пролизните котли..
Обърна ли внимание не само на идеята за калпака на Кузнецов но на подаването на първичен и вторичен въздух от долната врата + третичен от горната .. Сега ако ми изкопират и управлението за твърдо гориво ( онова с актоатора за сателитна чиния ) ще ги съдя..
Последна промяна от bobi65 на ср дек 14, 2016 4:11 pm, променено общо 1 път.
Аз от скоро съм на пелети , малко бях против да правя излишни ремонти за да подменям парното , но предимствата са че първо уюта в дома е вече друг , с удоволствие сядам вече пред камината и се наслаждавам на гледката.Мъжът ми пробва какви ли не дъбови , чамови даже и от Бор , но на сутринта като погледнех какво имам да почиствам , особено от боовите ми идеше да го поръчам . Преди месец закупи пелети от Търговище и вече има мир и любов у дома , първо чистя на две седмици веднъж ,второ според него разхода е по малък , така не се налага да се занимавам с камината нон стоп, а и с удоволствие си отварям фактурата от енергото вече .
6osi6 - майстор
Radoslaw написа:
,ще направя пълни проби с всички горива ...ламбда управлението.
Тази содна в какви граници мери? Може ли снимка от другата страна на устройството.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
с присъединителен размер Ф100.
Имам преход за ⌀100. На ламбдата резбата колко ⌀ е?
fbr - майстор
velikovat написа:
... .

Продуктово позициониране?
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
с присъединителен размер Ф100.
Имам преход за ⌀100. На ламбдата резбата колко ⌀ е?
18x1.5

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: