Здравейте колеги имам един въпрос относно нашите камини. Някой имал ли е проблем с помпата? При мен започна да работи с нехарактерен шум. Вчера като се прибрах установих, че камината е изгаснала с грешка Alt Er04, което значи изгасяне поради висока температура на водата. Искам да попитам - кой параметър определя това изгасяне и изписването на тази грешка? Като звъннах в сервиза и им обясних ситуацията оттам ми казаха, че камината била прегряла и била вдигнала над 100 градуса ... и лопатките на помпата се били изкривили и затова сега работила с шум. Аз не съм бил там когато се е случило това, но до сега никога камината не е вдигала повече от 70 градуса и не мисля, че е вдигнала над 100 градуса както казват от сервиза. А като ги попитах защо е вдигнала температурата отговора беше, че помпата била блокирала и трябвало да я следя и да се разблокирала ... Интересно как се следи помпата, но ... както и да е ... бихте ли споделили ваш опит или препоръка. Благодаря предварително и приятен ден!
ПП
Поразрових се из книжката и открих, че параметъра е Th25 със стойност 85градуса, който параметър ако бъде надвишен камината преминава към блокиране. Моля да ме поправите ако не е така.
ПП
Поразрових се из книжката и открих, че параметъра е Th25 със стойност 85градуса, който параметър ако бъде надвишен камината преминава към блокиране. Моля да ме поправите ако не е така.