Съвети за начинаещи готвачи.
Гост - специалист
Технологията е проста:
Месото се осолява няколко дни преди пушенето. Не като за пастърма, а като за ядене. При пушенето теглото му намалява наполовина.
Непосредствено преди операцията се измива от солта.
Огъня се поддържа в продължение на 4 часа. В резултат на което всички дрехи се напояват с пушек. Това е недостатъка на съоръжението. При другите пушилни като, че ли не се опушва и човека около тях.
Температурата да не надвишава 95-100 градуса-поддържането й постоянна е трудно, на моменти намалява...на моменти рязко се увеличава, но това не е толкова фатално.
Това е. Ако човек има търпение- може и повече време да го пуши...
egomen66 - майстор
lov написа:
Остава и да напишеш технологията и температурните режими. Но следващата есен и аз ще си спретна нещо такова. Повярвай след като го видях веднага в главата ми почнаха да се прокрадват мисли как да го направя сглобяено.
Правиш принципа на чадъра.Правиш си подготвени обръчи , с различен диаметър.На спиците , на различни но еднакви нива , си правиш кукички , на които ще лягат обръчите.Кукичките заварени на спиците. И почваш... най малкия обръч най отгоре , и продължаваш на долу с другите обръчи.От най тесния , до най широкия.
Знам че си ме разбрал.Ти си схватлив.

:partyman:
Гост - специалист
egomen66 написа:
Знам че си ме разбрал.Ти си схватлив.
:partyman:
Аз, обаче явно не съм от схватливите. Би ли разяснил по- подробно заради другите като мен?
Чадъри съм виждал, ама при тях обръчи няма :?
p.v.x - майстор
Гост написа:
egomen66 написа:
Знам че си ме разбрал.Ти си схватлив.
:partyman:
Аз, обаче явно не съм от схватливите. Би ли разяснил по- подробно заради другите като мен?
Чадъри съм виждал, ама при тях обръчи няма :?
Изображение
Гост - специалист
Врабец, въобще не помагаш с тази картинка.
Не, че съм очаквал друго.
p.v.x - майстор
Гост написа:
Не, че съм очаквал друго.
Я ми обясни , какво имаш в предвид , с твоите очаквания.

:rock:
Гост - специалист
Не намирам смисъл. Хайде, стига спам в тази хубава тема.
p.v.x - майстор
Гост написа:
Не намирам смисъл. Хайде, стига спам в тази хубава тема.
Аз съм си спамер. :-D
Айде , да те светна. :lol: :lol:
Ама щом не можеш да си го представиш , по добре си го поръчай. :)

:rock:

Прикачен файл

konus-239x300.jpg
konus-239x300.jpg (81.14 KиБ) Видяна 2088 пъти
Гост - специалист
Предишната ти картинка беше напълно безполезна, с това трябва да се съгласиш- онагледил си нещо, което няма нужда да си представям, по нея окачвах мръвките.
Обясни как се разгъва като чадър и къде отиват обръчите при разгъването.

Това, че си спамер го знаем и без да го казваш.
p.v.x - майстор
Гост написа:


Това, че си спамер го знаем и без да го казваш.
Радвам се , че поне нещо знаеш. :-D
Защото и аз знам вече , колко ти знаеш. :lol: :lol:
А според мен е малко , за това което съм онагледил. :finga:
Дерзай.
Дерзане му е майката.
На това се дължи прогреса на човечеството.

:rock:

пп.
lov написа:
в главата ми почнаха да се прокрадват мисли как да го направя сглобяемо.

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: