Нищо и няма на торчовата схема. Не харесвам тоя тип вентили, но и така ще си работи като хората.
Избрал съм си ESBE VTC 511 и държи температура като Шкода 120L.

Избрал съм си ESBE VTC 511 и държи температура като Шкода 120L.
.gif)

Същия ,на твоя даже му личат годините .
 Същия ,на твоя даже му личат годините .
 Аз поне рядко стигам 60° и не вярвам да й пречат дори 75-80. Или другаде е заровено кучето?
 Аз поне рядко стигам 60° и не вярвам да й пречат дори 75-80. Или другаде е заровено кучето? Правите ли разлика между циркулационна помпа и някаква друга? Шопе задължението помпата да е на студената вода е от архаичните котли на дърва и въглища които могат да прегреят и да повредят помпата, но това тук е пелетен котел който не може да прегрее,и е най защитен от спиране на тока което също води до опастност за помпата. И защо си мислите че на тази схема топлата вода няма да отива към трипътния, щото пътя нагоре е свободен ли....боже опази...нали студената е затворена от трипътния циркулация по системата е невъзможна. Това са елементарни потоци и не можете да ги схванете.
  Правите ли разлика между циркулационна помпа и някаква друга? Шопе задължението помпата да е на студената вода е от архаичните котли на дърва и въглища които могат да прегреят и да повредят помпата, но това тук е пелетен котел който не може да прегрее,и е най защитен от спиране на тока което също води до опастност за помпата. И защо си мислите че на тази схема топлата вода няма да отива към трипътния, щото пътя нагоре е свободен ли....боже опази...нали студената е затворена от трипътния циркулация по системата е невъзможна. Това са елементарни потоци и не можете да ги схванете.