Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Открих че при загасяне, след всички процедури, остава да работи вентилатора на минимален процент, докато котела не спре помпата.
filmatoplo - майстор
Ако Суспенд е 30 минути , пак ли се справя ако втората цифра се повиши от 90 нагоре .
gnt69 - майстор
VLADO66 написа:
Открих че при загасяне, след всички процедури, остава да работи вентилатора на минимален процент, докато котела не спре помпата.
При мен не е така може би е от версията на натурелата. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Ако Суспенд е 30 минути , пак ли се справя ако втората цифра се повиши от 90 нагоре .
Не разбрах към мен ли е въпроса и какво точно питаш, извинявай
filmatoplo - майстор
Към който знае ,един приятел вечно мрънка че понякога след Суспенд пробва да запали и почти запалва обаче не регистрира огън и започва гасене ,през това време си гори с як пламък .Явно иска още малко цифрите да се пипнат .
Kondor1 - специалист
Един такъв въпрос ми се върти - четох доста мнения, че при лоши пелети се налага често почистване на датчика за регистриране на пламък. В същото време горелката Грейко се слави, че "може да гори всичко". Няма ли противоречие в твърдението - да гори всичко означава да гори без проблеми. Щом при лошо гориво се налага постоянна поддръжка, значи има някакво разминаване.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Към който знае ,един приятел вечно мрънка че понякога след Суспенд пробва да запали и почти запалва обаче не регистрира огън и започва гасене ,през това време си гори с як пламък .Явно иска още малко цифрите да се пипнат .
Дай му още време аз бях дал 10 датчик за 240 секунди през това време вкарва няколко дози , малкия шнек ги вкарва напред и разбутва жаравата и горелката отчита пламък. Проблема е че горелката като излезе от поддържане влиза на 1, с малък вентилатор и и трябва повече време. Ако влизаше след поддържане на 2 степен с по голям вентилатор щеше да е по добре. Като почне да гаси вдига вентилатора затова вижда по лесно пламък. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Kondor1 написа:
четох доста мнения, че при лоши пелети се налага често почистване на датчика за регистриране на пламък.
Това къде го чете? Няма такова нещо. Аз горя възможно най-евтините пелети, които намирам - 160лв/т и фотодатчик не ми се е налагало да чистя. Може би си чел за оптичната двойка - там може да се налага почистване поради запрашеност, но и това е рядкост
filmatoplo - майстор
Е не е псувал много -само две години ,сега вече е променено :-D .дадох му настройки за вечния Суспенд .
filmatoplo - майстор
LazarGanev написа:
Kondor1 написа:
четох доста мнения, че при лоши пелети се налага често почистване на датчика за регистриране на пламък.
Това къде го чете? Няма такова нещо. Аз горя възможно най-евтините пелети, които намирам - 160лв/т и фотодатчик не ми се е налагало да чистя. Може би си чел за оптичната двойка - там може да се налага почистване поради запрашеност, но и това е рядкост

+1 :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: