Аз ще ти кажа...за 40 лева на месец на ток може да отопляваш само и единствено една-две стаи по 20-25 м2. Но не и 24 часа в денонощието, не и с бойлер.
kalin72 написа:Аз ще ти кажа...за 40 лева на месец на ток може да отопляваш само и единствено една-две стаи по 20-25 м2. Но не и 24 часа в денонощието, не и с бойлер.Ами и аз за това говоря, ама тук се развихриха едни спорове, кой и как се топлел на свещи и т.н. За това малко по-горе съм си показал и годишните сметки за 3 стаи, топла вода, всичкото манджа на ток, само крушките ми са на свещи. Някой дори си беше публикувал фактурите за ток, ама на мен не ми се играе за 3 години назад по 12 фактури да се занимавам с недоказуемото.
Не упреквам никого за начина, по който е избрал да се топли, но казвам НЕ на ЛЪЖАТА, че на дърва е по-изгодно!
Самокопирах се - "Понеже няма да е коректно да говоря само за зимните месеци при усовие, че климатиците се ползват и през лятото, направих справка за годишните ми сметки за ток.
2014 - 637.89 лв.
2015 - 1036.97 лв.
2016 - 1184.52 лв.
Всичко в къщи е само на ток - основно пребиваващи двама души. Едната от стаите се топли/охлажда непрекъснато, другите 2 стаи по 4-5 часа дневно. Хладилникът е дърт и неикономичен, но не иска да сдава багажа, че го държа все още. Бойлерът не се топли денонощно, но всеки ден взимам душ, а лятно време и по два пъти на ден. В кухнята има проточен бойлер. Гледам, че тази година има малък ръст, но не вярвам да е от хлебопекарната. Има ли смисъл да се описват другите стандартни консуматори.
По някакъв спомен ти се топлиш с 500 лв. дърва, но не е ставало дума за другите ти консуматори - да не гадая, ама надали имаш по-малко от 40-50 лв. ток месечно."
Стотачка брат на месец е топлото/студеното, какво да му се кахъря като за цигари давам двойно?