Здравейте. имам проблем с една котел. Постарах се да опиша каква е картинката. като цяло прави следният проблем. Работи си нормално на около 65-70С на котела и изведнаж изкарва водата в разширителният съд и почва въздух, греене. Веднаж вече смених всички траби от колектора до първите радиатори, но проблема си остана. Когато стигне 50С спирам помпата изкарвам въздуха и продължава да си работи нормално неопределно време, засиля ли го повече от 75С отново изкарва водата в разширителя.
знам че помпата ми е слаба grundfos 25-60-180 , купих нова grundfos 25-125-180,но без резултат. Лично според мен мисля, че решението е да отделя кръговете 2х2 и да сложа 2 помпи. Четох, че за по-големи котли помпите се слагат на изхода на котела. Това трябва ли да го променя и изобщо от къде да започна със загадката. Благодаря предварително на всичко който писаха по темата.
знам че помпата ми е слаба grundfos 25-60-180 , купих нова grundfos 25-125-180,но без резултат. Лично според мен мисля, че решението е да отделя кръговете 2х2 и да сложа 2 помпи. Четох, че за по-големи котли помпите се слагат на изхода на котела. Това трябва ли да го променя и изобщо от къде да започна със загадката. Благодаря предварително на всичко който писаха по темата.