Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lisko - майстор
lecki написа:
sstefanov написа:
Не става само с кондензатори или резистори, защото товарът е непостоянен.
Аз съм го правил със захранване за компютърни колонки мисля бяха 7Вт
И си работят още - около година.
Да не би да казваш че това е един от редките случаи когато трафчето на колонките не е отделно а е вътре в едната от тях ? Може би са по-големшки та затова ?
thinkpad - майстор
За 15лв продават зарядни за iPhone по наш стандарт, а в комплекта няма как да няма USB кабел за зареждане. Понеже на автора му се свидят 15лв за ново зарядно, гледа как да прави сложни постановки. То може, ама няма да му харесат габаритите.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
За 15лв продават зарядни за iPhone по наш стандарт, ....
Какво значи по наш стандарт? Ти май пак не четеш и почна да си пишеш ей така, за спорта и да трупаш постове?
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Какво значи по наш стандарт?
Ще рече Europlug. Иначе чета. На авторът идеята няма да я бъде толкова лесно с 2-3 резистора и кондензатора.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
hidrazin написа:
Какво значи по наш стандарт?
Ще рече Europlug. Иначе чета. ...
Амии... И какво точно четеш? Препоръчваш му направо да си купи зарядно за 15 кинта, като може да си купи само преходник за 1,30 лева.
Изображение
Предполагам може да се намерят и по-евтино.
gamena666 - напреднал
Да възродя малко темата. Същият проблем - имам уред на 110-120 V 60 херца, а напрежението в контакта е 220V. Как за малко пари да го подкараме. Мощност пише 5 w. Представлява калкулатор печатащ върху хартия. Подобен на някогашните ЕЛКА...

Приемат се всякакви идеи, без "В магазина е 15 лв. купи си го от там."
Благодаря предварително за отделеното внимание!
hidrazin - майстор
Малко, малко, колко малко? Ей ти за 12 кинта.
http://www.elimex.bg/product/78964/konv ... 2p045.html
За по-малко бъркаш из кашоните, чекмеджетата... и намираш някой трансформатор 230 на 110 или обратното. :-D
Така ще ти излезе съвсем без пари. Ако обаче нямаш къде да ровиш, бягаш в магазина.
Lisko - майстор
ъъъ, тоя калкулатор сигур има траф вътре. Я за 9, я за 12 волта?
Има ли отделение за батерии?
PCL82 - майстор
По отношение на мрежовото напрежение 220-230-240В бях срещнал следното обяснение: в Европа е било 220В, а във Великобритания 240В. За да може да се получи уеднаквяване в ЕС без съществени главоболия за всички е прието 230В. То попада в толеранса и на едните и на другите. Специални дествия по преминаване към 230В не са необходими, но при нови настройки се гони тази стойност.
DMN - майстор
Е, явно вече и в Англия са уравнили нещата, това зарядно за батерии съм го купувал от там през 2000-та година, пише, че е за 230V, и че е китайско :-D (нищо че е Варта).
Ама не ги знам сега като излязат от ЕС, дали пак ще се върнат на 240V :? .
Прикачен файл:
P1140489.jpg
P1140489.jpg (112.19 KиБ) Видяна 1432 пъти

Тема "Понижаване на напрежение с кондензатор от 220v на 110v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: