Най - вълнуващия въпрос зимно време.
МИРАЖ написа:Писъл съм по назад в темата по подробно .

То тогава си писахме като я направи но на мене не ми е удобно така, в смисъл комина е външен и аз въгре в котелното имам само една дупка която е направена в стената и излиза навън, облицована е с следващата по размер гофра. Освен да я прекъсна някъде по пътя да сложа тетка и клапа и после да продължа към комина. Боби ми писа че ако я сложа долу на изхода на котела ще влиза въздух близо до ламбдата и ще и пречи. Трябва да бъде по нагоре по тръбата или най добре на входа в стената тетка , от едната страна комин, от другата страна клапа, от третата страна фукс от котел.

Прикачен файл

20170109_212724+kumin.jpg

Прикачен файл

20170109_212724+4.jpg
Трифон П.Трифонов написа: Ша купувам и аз такава щуротия, ама монтажа ще е особен и ако се получи, първо на Шопа ши са пофаля.


Ми така де, толко ли е трудно да се сложи един ал. въздуховод или ПВЦ тръба за 5-6 лв и да не смуче затоплен въздух от котелното :?

Обаче аз си мисля друго... защо да не се направи автоматична клапа на същият принцип във фукса на котела. Клапата се движи постоянно и няма да се блокира от нагар, а през тетката и капачка ще е ревизионният отвор.
dmx_the_rain написа:Този ресет може ли да се направи при работеща горелка или трябва да я изгася ? :)

В инструкцията пише изрично че настройки се правят при режим стендбай
gnt69, клапата се слага във вертикално положение.Ще трябва да си попромениш гофрето, така че да образува вертикален участък.
VLADO66 написа:gnt69, клапата се слага във вертикално положение.Ще трябва да си попромениш гофрето, така че да образува вертикален участък.

Мога да я навра навътре в комина, но докато писах се сетих че ще е по добре ако обърна тетката надолу на първата снимка се вижда.
Ами направих го рестарта и пак нищо не стана пробвах го на 3 режима без съмар мода и не иска да тръгне никъде не знам защо така. Имам едно питане относно тръбите който стигат до радиаторите, колектора ми се намира в банята и до него стига големите тръби от котела, от колектора излизат вече тръбите който минават през коридора о от там се разпределят по стайте и всички излизащи тръби от колектора са Ф16 и до радиаторите са толкова. Инсталацията е правена през 2000 година с мисълта само за нашата къща но с годините свързахме и баба ми и дядо ми който живеят в съседство под и до нас защото нашата къща застъпва тяхната и добавихме още 3 радиатора и един бойлер при тях и захранването става чрез разклонение от едната стая и отиват тръби надолу Ф16 който захранват всичко допълнително при тях. Какво ми прави впечатление, когато се пусне един от радиаторите в детската до последният радиатор в системата който е долу при баба ми той става много хладък и ме съмнява дали проблема не ми идва от малките тръби от колектора. Предстой ми ремонт в коридора дали да не взема да сменя тръбите от колектора до входа на всички стай с по-големи пък в стайте да си останат Ф16 или да мисля как да пусна отделен кръг от колектора за баба ми и дядо ми че да не мръзнат хората? Какво мислите ? :?
VLADO66 написа:
dmx_the_rain написа:Този ресет може ли да се направи при работеща горелка или трябва да я изгася ? :)

В инструкцията пише изрично че настройки се правят при режим стендбай

6.4.14. Активни екрани в режим Standby.
ВАЖНО! Следващите два екрана са активни само в режим Standby като горелката
трябва да е в изходно състояние!!!
- Тест на скоростта на вентилатора - Test Fan Speed – тестова настройка в реално
време на скоростта на вентилатора. С помощта на бутони ▲ и ▼ съответно се
увеличава или намаля в проценти, мощността на вентилатора за въздух. Тази
функция има ограничено време за действие и се самоизключва.
Ниво на осветеност, над
което се разпознава
горене и време за
интеграция
Ниво на осветеност, под
което се разпознава липса
на огън и време за
интеграция
ПЕЛЕТНА ГОРЕЛКА GREYKO RB
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ СТР. 45/55

- Тестово включване на останалите изходи – Test Outputs – Използва се за ръчно
активиране на произволни изходи с цел тестване на изхода на контролера или на
управляваното от него устройство. Когато някой ред е маркиран, към съответния
изход ще се подаде захранване.
Всичко останало си го разцъквам докато работи джшлязуту.
За dmx_the_rain.
Погледни в потребителското меню на колко градуса е настроена помпата за БГВ, а също и хистерезиса. Ако условията са изпълнени помпата спира.
Прочети си инструкцията, че да не цитирам дълги пасажи.
Има и в нета http://www.greyko.com/1.pdf
Разбира се че книжката винаги е до мен каквото и да правя. Прочетох внимателно всичко пробвах я на тест и ми святка лампата за бойлера и пускам горелката да работи в паралелна работа задавам водата на бойлера да е 60 а хистерзиса 1 градус температурата на системата да е 65 и стига тези градуси и през нито един период от времето не поиска да светне лампичката да индикира че е пуснало втората помпа. :?
gnt69 написа:
VLADO66 написа:gnt69, клапата се слага във вертикално положение.Ще трябва да си попромениш гофрето, така че да образува вертикален участък.

Мога да я навра навътре в комина, но докато писах се сетих че ще е по добре ако обърна тетката надолу на първата снимка се вижда.Монтажа не е проблемен. Ако няма вертикален участък-може и на хоризонтален. Просто след тетката се слага коляно на 90 градуса и клапата пак си е вертикална :wink:
dmx_the_rain написа:Разбира се че книжката винаги е до мен каквото и да правя. Прочетох внимателно всичко пробвах я на тест и ми святка лампата за бойлера и пускам горелката да работи в паралелна работа задавам водата на бойлера да е 60 а хистерзиса 1 градус температурата на системата да е 65 и стига тези градуси и през нито един период от времето не поиска да светне лампичката да индикира че е пуснало втората помпа. :?

Ясно, задал си температурите, а реално каква е тази в бойлера? Да не би да е достигната?
Настроена температура в бойлера за БГВ – DHW
Setup
Когато водата в котела достигне температурата в
Set Temp, ще се включи помпата на бойлера за БГВ.
Помпата ще работи докато водата в котела е с
температура по-висока или равна от (Set Temp -
Hysteresis)
До сега как си затоплял бойлера?
Влез в сервисното меню и в периферия сложи отметка и за помпа БГВ.
Така аз съм вързал едно кабелче от бойлера до горелката и съм го монтирал там където е гнездото за да си следя температурата в бойлера и си го виждам постоянно и примерно днес температурата там беше 68 при зададена на котела 65 и си направих пробата да затворя входящия кран към серпентината за да я охладя и влязох да се изкъпя за да станат по бързо нещата, слизам да видя какво е станало гледам температурата пише че е 40 градуса а лампичката не свети и отворих крана и си я пуснах принудително. От главното меню съм му я посочил че съм я вързал там където съм посочил и другата помпа и пак не иска да зацепи. Много ми е странно всичко. :)
VLADO66 написа:В инструкцията пише изрично че настройки се правят при режим стендбай

Тестове на изходите се правят в този режив. Настройки на горелката се правят в този режим само през програмата за мониторинг. Иначе надтройси по всяно време.
dmx_the_rain, на колко градуса си задал БГВ?
60 бойлера 65 парното.
dmx_the_rain, дал ли си режим "Паралелни помпи"?
Пише назад че пробва на всички режими.
Нещо не му е подвързано правилно, щом в последното си мнение казва - гледам температурата пише че е 40 градуса а лампичката не свети и отворих крана и си я пуснах принудително.
Или не слага отметка за помпа БГВ в Addons Activation.
Ура! 444 Ши стани набиден майстор от мене, ама надали.
Сложил съм отметка за помпа на бойлера и съм опитал всички режими и не тръгва а като е изключена горелката и дам тест на двете помпи си святкат и двете и съм правил размяна на гнездото на тази за отоплението при гнездото за бойлера и тръгва но вече в работен режим нещата не седят така само помпата за парното върви.
Колеги някой използвал ли е OD входа да върже гсм модул там за да си пали парното дистанционно? На схемата в книжката са го дали производителите, като ON/OFF обаче при мен не е активиран изглежда софтуерно, защото при замостване в режим на Standby горелката не реагира.
dmx_the_rain написа:Сложил съм отметка за помпа на бойлера и съм опитал всички режими и не тръгва а като е изключена горелката и дам тест на двете помпи си святкат и двете и съм правил размяна на гнездото на тази за отоплението при гнездото за бойлера и тръгва но вече в работен режим нещата не седят така само помпата за парното върви.

Последен опит.
Загаси горелката
Издърпай кабела на захранването
Пуши една цигара, ако не пушиш-виртуална
Сервизно меню- ресет, след което отметка на помпа БГВ в същото меню
Потребителски настройки-паралелни помпи
Ако не стане и така, значи и неволята няма да помогне.
Следва инсталатора, евентуално гаранционно или следгаранционно събитие.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”