Слънчогледовите пелети ще си запазят цената .На едно от челните места сме по производство на слънчоглед в света.Отделно почнаха и да правят на много места и от рапица.По нашият край преди 4г примерно имаше 2 производители само на слънчогледови ...сега са 7-8.Цената почти се запази същата може би с 5% увеличение.Отделно се появават пелети от какво ли не -въглища,кафе и прочие.Според изследвания преди десетина години страната ни има много по-голям потенциал за производство на пелети,брикети от биомаса и отпадъци от земеделието.Според мен съотношението въглища -пелети е 1към 1,3.Все пак хубаво е човек да мисли предварително и за по-лоши сценарии.Аз лично се замислям за правен котел с възможност за горене,на дърва,въглища и да му се слага горелка за пелети и т.н.За това и тихичко си събирам инфо за подобни истории.Отделно при намирането на евтин подходящ редуктор ще почна и лекичко да си правя една всеядна горелка .Ако преценя дори и сега ,че в един момент не ми е изгодно...за половин час минавам на въглища.Но честно да си призная ми е писнало на дърва и въглища и умалях.Почти 35г мъкна и почти съм си сам огняр над 20г.Други мъже вкъщи няма.Преди малко ми докараха един бег с пелети и го прибрах точно за 20мин.А и вземането на пелети по 1бег,1,5 бега на месец не ми се увижда финансово както купуването на 5т. домбаски+транспорт и цял ден прибиране и после децата да ме мислят за коминочистач и да ме пипат за късмет и да храча 1 седмица чернилки...
Последна промяна от lz2skt на вт яну 10, 2017 4:25 pm, променено общо 1 път.