И на мен ми е нужна такава информация и най вече дали в България вече се продават двустранно отворени вакумни тръби?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп
- майстор
490 мнения в "Въздушно слънчево отопление с вакумни тръби"
шоп
- майстор
Вчера не бях вкъщи и намаше как да отговоря точно на въпроса.
Сутринтта в Сф бе -13, сега май е -7/-6 облачност 60-70% на моменти и 80%
колектора си работи на 45 градуса от 9.45 сутринтта. Мансардата на сина ми се захранва САМО от слънце, подпомагано от 30-40 и на места 50 см топлоизолация с вата.
Извода след доста тестове и практика е: Възможно е соларно отопление на сграда или помещение при инсталиране на 1,5 и нагоре вакуумни тръби 1800х58 на м2 светла площ и задоволителна топлоизолация.
Разбира се при 2-3 последователни дни със 100% плътна облачност, това отопление трябва да е комбинирано или с топлоакумулатор или с алтернативно отопление.
Втори извод: всеки час, който работи безплатното отопление на мен ми носи удололетворение и спестени пари, които реинвестирам или в ТИ или в нови м2 соларни полета.
П.П. Монтажен ъгъл над 65 градуса самопочиства снега от тръбите.
Сутринтта в Сф бе -13, сега май е -7/-6 облачност 60-70% на моменти и 80%
колектора си работи на 45 градуса от 9.45 сутринтта. Мансардата на сина ми се захранва САМО от слънце, подпомагано от 30-40 и на места 50 см топлоизолация с вата.
Извода след доста тестове и практика е: Възможно е соларно отопление на сграда или помещение при инсталиране на 1,5 и нагоре вакуумни тръби 1800х58 на м2 светла площ и задоволителна топлоизолация.
Разбира се при 2-3 последователни дни със 100% плътна облачност, това отопление трябва да е комбинирано или с топлоакумулатор или с алтернативно отопление.
Втори извод: всеки час, който работи безплатното отопление на мен ми носи удололетворение и спестени пари, които реинвестирам или в ТИ или в нови м2 соларни полета.
П.П. Монтажен ъгъл над 65 градуса самопочиства снега от тръбите.
lz2skt
- специалист
Сега говорих с един вносител на вакумни тръби.Каза,че най-близо може в Турция да се закупят двустранно отворени.Тук не ги внасяли защото нямало търсене и за да дойдат тук като цена трябва контейнер да се внесе-контейнера събирал 7000 бр.Иначе продава по 12лв парчето- в кашон по 10,15 бр.- ф58/1800мм
шоп
- майстор

7000 бройки си е сериозно количество. 500 бройки бих купил веднага...
Досега съм виждал само по 15 бр тръби в кашон. 3 вертикални реда х 5 бр в ред. Със стиропорени предпагители и разделители. Дори и с еконт на 200-300 бройки само 2-3 се чупят.. като си направя застраховка и обявена цена куриера ми заплаща повредената стока.

Virtex
- майстор
Има разни варианти за доставка (не цял контейнер),но като гледам алибаба-то искат нещо такова - 300 броя, като се сложи за всички става малко висока цена за проба само.
Иначе има хора, които се занимават с почти целият процес от поръчка до доставка в БГ, но не знам какъв процент вземат.Та вариант винаги има, за 10 бройки никои няма да се навие, но за повече може и да стане.
Това го знам, когато проучвах за внасяне на един CNC рутер преди време от Китай директно, не се занимавам с търговия и информацията ми засега не е от първа ръка.
Иначе има хора, които се занимават с почти целият процес от поръчка до доставка в БГ, но не знам какъв процент вземат.Та вариант винаги има, за 10 бройки никои няма да се навие, но за повече може и да стане.
Това го знам, когато проучвах за внасяне на един CNC рутер преди време от Китай директно, не се занимавам с търговия и информацията ми засега не е от първа ръка.
Тема "Въздушно слънчево отопление с вакумни тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература