Хидравличен изравнител е препоръчително ,в случая човека е свършил работата на полувина ,най бързо е монтажа на помпата ,а когато реши да продължи с екстрите . Схемата е на колегата .
filmatoplo написа:Стига глупостиФилме, моите уважения за приноса ти към форума, но не си прав. Това е най - простата възможна схема( котел - помпа - защита от конденз - радиатори) и е напълно достатъчна една помпа. Нито заради различните температури в кръговете, нито хидравлично е необходима втора. Поставянето на вентила отклонява част от дебита по байпаса, от там пада напора в големия кръг. Ако някой те е учил, че при недостатъчен напор се слагат последователно необходимия брой помпи (2,3, 4...все тая) да знаеш, че може, но има и друг начин - с една правилно подбрана. Тия неща може ти да си ги измислил, но едва ли имаш логичен аргумент за нуждата от втора помпа.,има такъв лаф по телевизията .Тия неща аз съм го измислил с вентилите ,но трябва да се спази схемата . Неправилно ги свързвате ,един сгреши и всички го следвате ,а именно че правите свързването с една Помпа .Ако държите да ми обяснявате че - то така си работи - няма да коментирам .