Горя иглолистни пелети, бързо и пълно изгарят. Пробвах това е началото да намаля порцията и времето на подаване точно през 10с, нямаше особен резултат. Подобрената версия нещо не ме кефи. Броя на дупките е същия - 201 дупки, но има разлика в разположението. На новата версия дупките от долната страна, където лежат пелетите са намалени. Увеличен е броя на отворите отгоре встрани на 10ч и 2ч, където не виждам голям смисъл да има. В очертаната зона в червено от вътрешната страна се образува твърд черен нагар - според мен точно там трябва да има дупки, за да се подава въздух през горящите пелети. В момента се получава тлеене отдолу и бурно горене отгоре - в резултат се натрупват доста пелети след подаващия шнек, образува се голяма купчинка и фотосензора губи пламъка понякога. Задал съм критерий за отсъствие на пламък 1<240с и въпреки това ми се с случвало веднъж-дваж да угаси работеща горелка. Когато извадя гофрирания маркуч излиза бял пушек. Комина ми има доста добра тяга. Натрупаната купчинка пелети пречи на горенето и връща дим към шнека (само при извадено гофре). Горелката работи добре на 15-18кв, обаче на мен ми трябва повече мощност. Все пак горелката се води 25кв и очаквам да може да поеме 5кг/ч борови пелети. Колеги споделят, че 40кв варианта работи чувствително по-добре, но там тубуса е по-широк с 2-3см
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
foroforo
- напреднал
32 мнения в "Пелетна горелка Burnit Pell Eco, мнения, настройки,"
Стоян Славев
- специалист
Пробвал ли си с други пелети?
foroforo
- напреднал
Пробвал съм и с пелети Трон - същата работа. След консултация с бивш инсталатор на Burnit и малко работа с електрожена главата е вече с 2 реда по-малко дупки за въздух от горната страна - съответно на 10:30ч и 1:30ч. Според човека става върос за погрешно разпробити глави, които в последствие биват заменяни заради ниски стойности на осветеността и гаснене - това на подобрената версия от 5мм ламарина - някой знае ли нещо по въпроса? Горелката е произведена 2015г.
Като резултат осветеността на максимална мощност се повиши значително и гони 180. Намалих вентилатора на 3та степен на 22. Още има недоизгорели пелети, но за количеството ще чакам да поработи за да видя. Вероятно ще се дупчи в долната част на 4ч и 8ч за да компенсирам запълнените вече отвори отгоре (2 реда по 17 дупки) - мъка в 5мм неръждавейка.
dobri_sc написа:Това са ми настройките,
какво е добре да се направи за да се оптимизират нещата?
Zdraveite kolegi az sum s shushtata gorelka 35kw i mi gori okolo 6chuvala mojeli nakoi da mi isprati snimki s nastroikite nemoga da q nastroq
filmatoplo
- майстор
Скоро сменях такава горивна глава на горелка 70 клв ,изкара 3 сезона и изгоря ,собственика не я чистеше добре .Както и да е смених я с нова ,егати и скъпо продават резервните части около 700 лв .
foroforo написа:Пробвал съм и с пелети Трон - същата работа. След консултация с бивш инсталатор на Burnit и малко работа с електрожена главата е вече с 2 реда по-малко дупки за въздух от горната страна - съответно на 10:30ч и 1:30ч. Според човека става върос за погрешно разпробити глави, които в последствие биват заменяни заради ниски стойности на осветеността и гаснене - това на подобрената версия от 5мм ламарина - някой знае ли нещо по въпроса? Горелката е произведена 2015г.И какво се случи? Има ли развитие?Като резултат осветеността на максимална мощност се повиши значително и гони 180. Намалих вентилатора на 3та степен на 22. Още има недоизгорели пелети, но за количеството ще чакам да поработи за да видя. Вероятно ще се дупчи в долната част на 4ч и 8ч за да компенсирам запълнените вече отвори отгоре (2 реда по 17 дупки) - мъка в 5мм неръждавейка.Прикачен файл:burnit4.jpg
Аз имам Pell eco 35 работи добре, разхода е горе долу добре, но постоянно има недоизгорели пелети в пепелника. Веднъж седмично го чистя и има около 2-3 килограма и поне още толкова които са се овъглили в него, понежи си тлеят там. Утре ще направя снимки. Пелетите остават в половината от към вратата на котела (Бурнит), а вътрешната половина е с пепел.
Тема "Пелетна горелка Burnit Pell Eco, мнения, настройки," | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература