Най - вълнуващия въпрос зимно време.
foroforo - напреднал
Горя иглолистни пелети, бързо и пълно изгарят. Пробвах това е началото да намаля порцията и времето на подаване точно през 10с, нямаше особен резултат. Подобрената версия нещо не ме кефи. Броя на дупките е същия - 201 дупки, но има разлика в разположението. На новата версия дупките от долната страна, където лежат пелетите са намалени. Увеличен е броя на отворите отгоре встрани на 10ч и 2ч, където не виждам голям смисъл да има. В очертаната зона в червено от вътрешната страна се образува твърд черен нагар - според мен точно там трябва да има дупки, за да се подава въздух през горящите пелети. В момента се получава тлеене отдолу и бурно горене отгоре - в резултат се натрупват доста пелети след подаващия шнек, образува се голяма купчинка и фотосензора губи пламъка понякога. Задал съм критерий за отсъствие на пламък 1<240с и въпреки това ми се с случвало веднъж-дваж да угаси работеща горелка. Когато извадя гофрирания маркуч излиза бял пушек. Комина ми има доста добра тяга. Натрупаната купчинка пелети пречи на горенето и връща дим към шнека (само при извадено гофре). Горелката работи добре на 15-18кв, обаче на мен ми трябва повече мощност. Все пак горелката се води 25кв и очаквам да може да поеме 5кг/ч борови пелети. Колеги споделят, че 40кв варианта работи чувствително по-добре, но там тубуса е по-широк с 2-3см

Прикачен файл

burnit3.jpg
Стоян Славев - специалист
Пробвал ли си с други пелети?
foroforo - напреднал
Пробвал съм и с пелети Трон - същата работа. След консултация с бивш инсталатор на Burnit и малко работа с електрожена главата е вече с 2 реда по-малко дупки за въздух от горната страна - съответно на 10:30ч и 1:30ч. Според човека става върос за погрешно разпробити глави, които в последствие биват заменяни заради ниски стойности на осветеността и гаснене - това на подобрената версия от 5мм ламарина - някой знае ли нещо по въпроса? Горелката е произведена 2015г.
Прикачен файл:
burnit4.jpg
Като резултат осветеността на максимална мощност се повиши значително и гони 180. Намалих вентилатора на 3та степен на 22. Още има недоизгорели пелети, но за количеството ще чакам да поработи за да видя. Вероятно ще се дупчи в долната част на 4ч и 8ч за да компенсирам запълнените вече отвори отгоре (2 реда по 17 дупки) - мъка в 5мм неръждавейка.
dobri_sc написа:
Това са ми настройките,
какво е добре да се направи за да се оптимизират нещата?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Zdraveite kolegi az sum s shushtata gorelka 35kw i mi gori okolo 6chuvala mojeli nakoi da mi isprati snimki s nastroikite nemoga da q nastroq
filmatoplo - майстор
Скоро сменях такава горивна глава на горелка 70 клв ,изкара 3 сезона и изгоря ,собственика не я чистеше добре .Както и да е смених я с нова ,егати и скъпо продават резервните части около 700 лв .
foroforo написа:
Пробвал съм и с пелети Трон - същата работа. След консултация с бивш инсталатор на Burnit и малко работа с електрожена главата е вече с 2 реда по-малко дупки за въздух от горната страна - съответно на 10:30ч и 1:30ч. Според човека става върос за погрешно разпробити глави, които в последствие биват заменяни заради ниски стойности на осветеността и гаснене - това на подобрената версия от 5мм ламарина - някой знае ли нещо по въпроса? Горелката е произведена 2015г.
Прикачен файл:
burnit4.jpg
Като резултат осветеността на максимална мощност се повиши значително и гони 180. Намалих вентилатора на 3та степен на 22. Още има недоизгорели пелети, но за количеството ще чакам да поработи за да видя. Вероятно ще се дупчи в долната част на 4ч и 8ч за да компенсирам запълнените вече отвори отгоре (2 реда по 17 дупки) - мъка в 5мм неръждавейка.
И какво се случи? Има ли развитие?
Аз имам Pell eco 35 работи добре, разхода е горе долу добре, но постоянно има недоизгорели пелети в пепелника. Веднъж седмично го чистя и има около 2-3 килограма и поне още толкова които са се овъглили в него, понежи си тлеят там. Утре ще направя снимки. Пелетите остават в половината от към вратата на котела (Бурнит), а вътрешната половина е с пепел.
k_garchev - специалист
Къде точно се намалява вентилатора в менюто и на коя степен трябва да се намали или важи за всички степени?И аз имам неизгорели пелети в пепелника.
diqn88 - специалист
пет дек 02, 2016 3:56 pmdobri_sc написа:
Това са ми настройките,
какво е добре да се направи за да се оптимизират нещата?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Здравейте, бихте ли качили отново настройките, понеже снимките не се отварят
пет дек 02, 2016 3:56 pmdobri_sc написа:
Това са ми настройките,
какво е добре да се направи за да се оптимизират .

Колега можеш ли още веднъж да качиш снимките,че нещо ги няма.Благодаря.

Тема "Пелетна горелка Burnit Pell Eco, мнения, настройки," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: