Вичи написа:Благодаря, за "компетентното" мнение.ky-kyy написа:Няма смисъл са споря с теб - прекалено некомпетентен си. Нямаш никакви теоретични или емпирични познания за отоплението. С аргументи от сорта по-добре камион, отколкото котел, както ти каза колегата - пред блока или с хора на твоето ниво. Жив и здрав, успешно драскане и избиване на комплекси!
Ех, Вичи, Вичи....

За необременените читатели, които не са лично засегнати, заради това, че има мислещи хора. Ще дообясня.
Примера с камиона, на който "компетента Вичи" му бръкна в дупето, го дадох, за да разберете, че парите трябва да се влагат разумно. Не имах предвид, всички вкупом да се юрнете, да купувате камиони

Другото, което избягват всички "обидени" от моите думи потребители на уважавания форум, е колко им е излязал гяволъка, като пари. Като в сметката сложат, не само материала, а и труда. Колко реално им излиза отоплението, не някакви градски легенди. Колко нерви са изхабили и колко от свободното си време.
Аз лично, в момента се отоплявам на парно. Сметките ми са други, както на някои, които са си купили газифицирани жилища. В темата става въпрос, за апартамент, без парно и без газ.
Но, дъщеря ми, се отоплява с 4 конвектора. У тях е топло, също като и при тези с котлите. Сметките им за ток са Ноември - 180лева, Декември 350 лева . Януарската, още не е дошла, като дойде, ще я споделя. Миналата година, не са имали по-висока от 350 лева. По-миналата също....Дори и да е 400 лева, януарската, пак не е чак толкова невъзможна, както я изкарват някои.....да не казвам какви ;)
Ако сме, пенсионерски форум, или такъв за социално слаби, живеещи на помощи, да споделяме начини на отопление с попска свещ. Мисля, че сме нормални хора и изкарваме, що-годе нормални пари и не са ни проблем, да си плащаме сметките и данъците, или се заблуждвам?
Или пък, не можем да си платим винетките и данъка на колата, както и тока, но можем да дадем 30-40к пари, за да минем тънко после?
Ей такива мисли, се въртят в главата на ку-куу....И пак повтарям, нищо лично към никой. Харчете си парите, както си искате. Топлете се с каквото си искате. Но когато съветвате някой, аргументирайте се. Аргументите, са най-силни, когато са в цифри, като моите. Тука КПД-та, формули и корен квадратен от 3, никой не топлят