Това с какво ще се топля зависи от последните няколко съседски мнения, така че съм в режим на изчакване. В момента си подготвям другите въпроси, но зависи пак от вида на печката /Газов котел или пелетна камина/. Аз така и не можах да разбера дали изчисленията са ми горе долу коректни за апартамент от 80 квадрата /по измерване около 70 чисти/ на последен етаж, изолиран със сменена дограма във Стара Загора. Знам че има още хиляда фактора които не съм взел предвид, но е по добре от грубо някакви си ватове на кубик-поне според мен.
MuTeB_ написа:Това с какво ще се топля зависи от последните няколко съседски мнения, така че съм в режим на изчакване. В момента си подготвям другите въпроси, но зависи пак от вида на печката /Газов котел или пелетна камина/. Аз така и не можах да разбера дали изчисленията са ми горе долу коректни за апартамент от 80 квадрата /по измерване около 70 чисти/ на последен етаж, изолиран със сменена дограма във Стара Загора. Знам че има още хиляда фактора които не съм взел предвид, но е по добре от грубо някакви си ватове на кубик-поне според мен.Би ли споделил защо си заложил такова ДЕЛТА Т на вътрешните стени? Имаше един момент, в който и аз се бях вторачил в подобни изчисления, но се оказа, че опитно установените величини са най-точни - тази зима беше прекрасен момент да установиш колко топло ти е нужно за да поддържаш желаните температури. Тук във въведението е казано защо квадрати или кубици по ватове е хипер неточно http://www.termosilikat.com/bg/blog/%D0 ... %81%D1%82/
Ако ти се занимава прочети до края.