успех и на тебе, и дано ентусиазма ти не намалява, а се увеличава, и да стигнеш до ръчно месените, квасени с квас хлябове
. наздраве!

infomar написа:Днес продължих с експериментите с хлебопекарната и постигнах личен успех с приготвянето на идеален кекс с нея.Има, има интерес.Още утре сабален го пробвам.
Рецептата не е в грамове, но следващият път ще измеря всичко и ако някой се интересува ще ги поставя.
яйца - 5 бр.
захар - две чаши от 200мл.
олио - една чаша от 200 мл
кисело мляко - 1 чаша от 200 мл.
брашно тип 500 - 3 чаши от 200 мл.
сода - 1 чаена лъжичка;
бахпулвир - едно цяло пакетче;
ванилия - 2 пакетчета.
орехи - на вкус.
Понеже конкретната програма (Ном. осем) на машината има малко време за бъркане, в съд разбих яйцата, захарта и олиото предварително и налях сместа в канчето. В киселото мляко в чашата, добавих содата и след шупването го изсипах вътре. Следваше добавяне на пресятото брашно с бакпулвера и орехите.
Сместа стигна до средата на канчето. Нагласих програма 8 за "Торта". Тази програма разбърква 7 минути, няма изчакване за набухване и веднага пече 75 минути. След завършването и, кекса не беше готов и се наложи да го пусна два пъти на програма 14 - "печене", която е само печене от 11 минути. Общо допичането бе 22 минути. Печенето зависи от мощността на вашата хлебопекарна... явно моята е по-слабичка.
Кекса се надигна и зае целият обем на канчето. Опече се идеално вътре и от всички страни.
Извади се лесно и го оставих да изстине, но нямах търпение да го изчакам и нападнах.... превъзходно....
Надявам се, рецептата да представлява интерес и на други.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: