успех и на тебе, и дано ентусиазма ти не намалява, а се увеличава, и да стигнеш до ръчно месените, квасени с квас хлябове
. наздраве!
1 кг. брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. пр.мляко
1/2 кубче жива мая
1 ч.л. сода
1 с.л. сол /може и по-малко/
1 ч.л. захар
1 с.л. оцет /слага се за жилавост, може и без него/
2 жълтъка
Брашното се пресява /задължително е
Маята и захарта разтварям в топло мляко /не горещо/.
Към киселото мляко слагам содата, да "шупне"
Меся докато ме заболят ръцете. Оставям да втаса и пека. Изяждам го целия хляб с масло и сирене на едно ядене....после малко ми е тежко, ама такъв ми е адета


