• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chudenka - напреднал
И още един вариант - запоявам тел по 1cm в двата края на местата в печката, а после с две лустер клеми хващам прекъсвача за тях. Кое е по-добре?
Hoвoceлckи - майстор
Нищо не запояваш в печка :idea:
hidrazin - майстор
Отрежи остатъците от кербоване по кабела и го оголи. Предполагам че е многожичен, гъвкав.
Използвай лустер клема. Болтчетата на клемата може да прережат кабела.
Поради това използвай неизолирани (или изолирани) кабелни накрайници.
Просто преди на пъхнеш жиците в клемата надени по една такава тръбичка.
При стягането нещата ще се получат.
Там където продават тези бушони, би трябвало да имат от тези тръбички - струват стинки.

Изображение
Не забравяй да провериш вентилатора !!!
За да изгори този предпазител е почти сигурно че не работи както трябва.
Или не работи, или си е намалил оборотите заради клеясали, замърсени, износени лагерни втулки.
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
И как ще го кербова? Предложи...
Предложи ти. Ама всичко друго, освен клещи за кримпване. Или по-добре да даде уреда на някой серсемин, за му го осере, за да си доволен?
chudenka написа:
...
Щом има място за болче, просто увий крачетата на предпазителя около 2 болчета с подходящ диаметър, 2 шайби под главата на болчето да не забравиш и го свържи. Болчето ще го натиска и няма да има проблеми.
hidrazin написа:
Там където продават тези бушони, би трябвало да имат от тези тръбички - струват стинки.
Не се кербова с тия тръбички в печките, които се продават. Явно дори не си отварял печка, а си велик компетент. Това, с което ги свързват прилича на задната част на кабелна обувка, която се впива в изолацията на проводника.
hidrazin - майстор
sinfon написа:
Щом има място за болче, просто увий крачетата на предпазителя около 2 болчета с подходящ диаметър, 2 шайби под главата на болчето да не забравиш и го свържи. Болчето ще го натиска и няма да има проблеми.
Бе ти що му даваш такива съвети? Ми като ръждяса болтчето а??? :lol: :lol: :lol:
sinfon написа:
Малък проблем - болчето ти ще ръждяса, тогава контакт - айна-майна.
sinfon написа:
В кой правилен свят вместо кабелна обувка, ползваш ръждив болт и ръждива гайка, за да свързваш проводници?
sinfon написа:
Те болтовете от железарията защото не ръждясват, нали така?
sinfon написа:
Какво му даваш ти като съвет? Поцинкован болт.
Не случайно в тоя форум служиш само за забавление... :shock:
Утре що покажа на колегите какво си написал.
Тъй де, няма само аз да се хиля ... Нека и те малко се позабавляват. :-D
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Бе ти що му даваш такива съвети? Ми като ръждяса болтчето а???
Има разлика между това да използваш метала на поцинкованото болче като връзка между два проводника и да използваш болчето, за да натискаш проводника към друга проводима повърхност. Болтовите клеми и шини натискат проводници/кабелни обувки към медна шина с болт, който не е меден. Това е различно от това да използваш поцинкован болт като връзка между 2 проводника.
Много добре знам какво съм написал.
hidrazin - майстор
Ти даже не знаеш в кой свят се намираш... Все така ще си без пет кинта в джоба...
iliya_i - майстор
Ми образова се Сифоня, тук във форума. Ще видиш какви съвети ще дава в следващата подобна тема :lol:
krasi92 - майстор
Това се казва самообучение и не всеки го владее
gogo7777 - майстор
Предложението на Тинки си е надеждно и работещо. Кво не му аресвате...? :-D
Духалката има още една защита /биметална/ както и терморегулатор. Та и без тоя термо....нам кео си печката ще работи безопастно. Вентилатора е добре да се провери дали върти с номиналните си обороти, както подхвърли Хидразин.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Що е то (бушон)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: