Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bogatia
- помощник
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
nikrum
- специалист
bogatia написа:Нещо не се получава . Като намаля п.55-60/67 ;п.24-130 п.28-180 спира да гори и не вдига температура на водата повече от 48 гр.Остави си пар24 и пар28 фабричните.пар 55 го сложи 70 което означава че ще започва модулация по димни газове при 140 гр.сложи пар.52 да е 53 гр и ограничи мощността на горене на 3 степен.това ще доведе до икономия.Поддържай в стаите 23 гр с хистерезис0.5 гр ако можеш през комфортна часова зона и 19 през икономична/сън.
bogatia
- помощник
nikrum написа:Благодаря ще пробвам.bogatia написа:Нещо не се получава . Като намаля п.55-60/67 ;п.24-130 п.28-180 спира да гори и не вдига температура на водата повече от 48 гр.Остави си пар24 и пар28 фабричните.пар 55 го сложи 70 което означава че ще започва модулация по димни газове при 140 гр.сложи пар.52 да е 53 гр и ограничи мощността на горене на 3 степен.това ще доведе до икономия.Поддържай в стаите 23 гр с хистерезис0.5 гр ако можеш през комфортна часова зона и 19 през икономична/сън.
nokoniko
- специалист
bogatia написа:Как са нещата, има ли подобрение?nikrum написа:Благодаря ще пробвам.bogatia написа:Нещо не се получава . Като намаля п.55-60/67 ;п.24-130 п.28-180 спира да гори и не вдига температура на водата повече от 48 гр.Остави си пар24 и пар28 фабричните.пар 55 го сложи 70 което означава че ще започва модулация по димни газове при 140 гр.сложи пар.52 да е 53 гр и ограничи мощността на горене на 3 степен.това ще доведе до икономия.Поддържай в стаите 23 гр с хистерезис0.5 гр ако можеш през комфортна часова зона и 19 през икономична/сън.
bogatia
- помощник
nokoniko написа:С цел икономия има , но не загрява повече от 49 гр.на водата при минус 7 -8 .И в стаите не става повече от 20гр.bogatia написа:Как са нещата, има ли подобрение?nikrum написа: Остави си пар24 и пар28 фабричните.пар 55 го сложи 70 което означава че ще започва модулация по димни газове при 140 гр.сложи пар.52 да е 53 гр и ограничи мощността на горене на 3 степен.това ще доведе до икономия.Поддържай в стаите 23 гр с хистерезис0.5 гр ако можеш през комфортна часова зона и 19 през икономична/сън.Благодаря ще пробвам.
miroalav8
- напреднал
Задай на пар55 някаква по висока стойност за да може да модулира пп вода, аз стигах до 160 гр на дим. газове. Поради нептавилни настроики ми се беха задрастили димоотводите на камината, като ги изчистих стигамдо 120гр. С настройките кадето г бях качил по рано тем. на вода поддържам 60 гр.
bogatia
- помощник
miroalav8 написа:Задай на пар55 някаква по висока стойност за да може да модулира пп вода, аз стигах до 160 гр на дим. газове. Поради нептавилни настроики ми се беха задрастили димоотводите на камината, като ги изчистих стигамдо 120гр. С настройките кадето г бях качил по рано тем. на вода поддържам 60 гр.Ще пробвам веднага .
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература