zdravcho написа:Ако брашното е от няколко години го смени. И при мен от различните партиди на една и съща марка на едно и също брашно ми бухва различно хляба. Ако маята е българска суха не бухва. За пробата брашно екстра на София мел и мая доктор йоткер и съм сигурен че хляба ще стане. И не е необходимо бъркане на съставките за отложен старт. В къщи 99 % от хляба се прави на отложен старт и никога не бъркаме предварително нищо и винаги става. Пекарната си следва програмата или работи или не. Не е от нея.zdravcho написа:И малко спам - от известно време хляба взе да не бухва колкото преди. Надига се, но не колкото трябва. Нищо в количеството и марката на суровините не е променяно буквално от години. Е за пробата сменихме брашното, маята - без резултат. Иначе пече. Може ли да е от датчика за t° и да претопля тестото при втасване?
