Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Прочети малко тук:
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... B0#p828621

Ето:
LazarGanev написа:
От всички чугунени котли, Феролито според мен е най-неподготвен за пелетна горелка, въпреки че го продават с такава. Това е най-голямата набутвация, независимо каква е горелката
filmatoplo написа:
Симе става ,обаче котел Фероли не .
Doks - напреднал
Ровя от доста време из форума по темата, но това не го бях видял.
Благодаря! :2thumbs:

А за Caldaia 32, Artel някой има ли впечатления?
emilvelkov73 - специалист
Някой би ли споделил мнение и за комбиниран котел на пелети и въглища-нещо от този род:
Стоманен котел с бункер за пелети и въглища EK3G/S30, триходов дизайн, дигитален панел, 35 kW
https://diplomat.bg/store/stomanen-kote ... -ek3gs-30/

Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Този котел ЕКЗ може ли да пали със запалка автоматично поне пелети ,не се споменава .Не знам веднъж запален ,как може да му се прекрати горивния процес .Един мой клиент без да ме пита май си купи такъв - да знам какво ме чака ,и какво Него . :)
filmatoplo написа:
Този котел ЕКЗ може ли да пали със запалка автоматично поне пелети ,не се споменава .Не знам веднъж запален ,как може да му се прекрати горивния процес .Един мой клиент без да ме пита май си купи такъв - да знам какво ме чака ,и какво Него . :)
Нямам представа,и аз затова му се чудя.Нищичко конкретно не пише.Направих запитване,ако кажат нещо ще споделя.
Здравейте колеги , преди известно време питах за преки наблюдения за котел ARTEL 24 , но малко се разколебах за него , в чуждистранни форуми намерих малко информация за него , но общо взето не го хвалят (проблемен котел от към пелети и дефекти в запалването) поне до колкото можах да разбира от google - преводач
Сега съм се спрял на котел Benekov R25 -чешки (втора употреба ) , ако някой може да бъде полезен с някаква информация за него - що за животно е ще бъда благодарен . До колкото разбрах котела има и допълнителна скара с която може да се изгарят и дърва
emilvelkov73 написа:
Някой би ли споделил мнение и за комбиниран котел на пелети и въглища-нещо от този род:
Стоманен котел с бункер за пелети и въглища EK3G/S30, триходов дизайн, дигитален панел, 35 kW
https://diplomat.bg/store/stomanen-kote ... -ek3gs-30/

Благодаря предварително.
Или за това SOWILO да кажете нещичко
и дали може да гори и дърва?

http://www.kotli.biz/index.php?id_produ ... er=product
шоп - майстор
emilvelkov73, няма котли марка Дипломат или Совило.

Това са турски стокери, демек турски 3 и 4 ходови котли с универсална горелка и контролер. Проектирани са да горят предимно калибрирани въглища. Нямат скара за горене на дърва в ръчен режим. Ако търсите такъв котел погледнете Дефро.

Има 10 ина турски котли, които се внасят в Бг, има и 10 ина вида горелки и 4-5 вида контролери. Цената зависи от котела, вида на горелката ( чугун или стомана ) и типа контролер.

Бягай далеч от стоманена горелка със стоманен шнек. За безпроблемна и дълговена работа с въглища или дървесен чипс ти трябва горелка от лят чугун.

Успехи!
шоп написа:

Това са турски стокери, демек турски 3 и 4 ходови котли с универсална горелка и контролер. Проектирани са да горят предимно калибрирани въглища. Нямат скара за горене на дърва в ръчен режим. Ако търсите такъв котел погледнете Дефро.

Има 10 ина турски котли, които се внасят в Бг, има и 10 ина вида горелки и 4-5 вида контролери. Цената зависи от котела, вида на горелката ( чугун или стомана ) и типа контролер.

Бягай далеч от стоманена горелка със стоманен шнек. За безпроблемна и дълговена работа с въглища или дървесен чипс ти трябва горелка от лят чугун.

Успехи!
Благодаря ,но дай ако може някви примери за около 20 киловата на пелети или комбиниран с дърва до 4500 лв преко сили
шоп - майстор
emilvelkov73 написа:
шоп написа:

Успехи!
Благодаря ,но дай ако може някви примери за около 20 киловата на пелети или комбиниран с дърва до 4500 лв преко сили
Ако ще гориш пелети си много далеч от цитираните от теб горелки. Не, че няма да вършат работа-ще вършат, но ще е грехота в тези чугунени горелки да гориш скъпи пелети. Със слънчогледови ще ти излезе сметката.

П.П. с 6 секционен виадрус втора употреба съм за 400 лв и полска чугунена универсална горелка 35 киловатова Екоенергия струваща 1200 лв в Полша. :supz:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: