nobreak написа:Бих могъл да ти икономисам малко кинти, ама за момента ще се откажа, че да могат и отворковците като Галин да се изходят по въпроса.preslav написа:Той електролукса се справя (незнайно как), но съм го сложил на 29 градуса и спира само да размразява, и пак почва....общо взето бачка на предела...даже и извънGalinBelos написа:Щом досега си се отоплявал с една 12-ка конвенционал , всеки от тия трите ще ти свърши работа . Имай предвид че Тошибата е доста по-мощен климатик от другите два , но и харчи повече ток от тях . Аз бих заложил или на Мицубишито или Фуджитсото . От тези двата Мицуто е по-новия и уж по-технологичния климатик , но и е по-скъп . Въпрос на личен избор . Никой от трите климатика не е произведен в Япония , каквото и да ти твърдят разни продавачи.Хай ся - много се дразня на изказвания от рода, че мощният инвертор харчи повече. На инвертора това му е задачата да вкарва толкова топло, колкото е нужно, а от това се определя консумацията. Не съм гледал конкретните модели, няма и да ги погледна - Тошиба имам и съм адски доволен, Мицубиши казват, че са също много добри, но от Хевито, а не Електрика.
С две думи, слагай Тошиба и споменавай - няма значение дали е с добро или лошо!
Потребител съм, но имам и база за сравнение - може да е просто съвпадък, но имам и Електролукса - пълна кочина е, а щом той се е справял значи Тошибата ще шиба яко!
Принципно се кефя на добре измислени неща.
Интересно, че Fujitsu-то тук http://maxclima.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D ... ductId=108 го дават за отопление до 25 м2, а срещам в други сайтове до 30 м2....много противоречиви данни...
Знам, че давам примери с мощни климатици, които са предостатъчни за 16 м2 хол, но искам да се поотопля и спалнята, а с нея стават почти 30 м2, пък за нея топлото трябва да минава през отворена врата...