Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
:supz:
Много мнения много спорене... май като го сложа тая седмица ще видя как ще е... ще Ви пиша нешременно ;)
idealist - специалист
LazarGanev написа:
.... Един кондензен котел обикновено работи в нискотемпературен кондензен режим за отопление (30-40-50*С), а бойлерът си е на отделен кръг и с отделен сет, така че като превключи в режим за подгряване на бойлера, кондензния котел си повишава температурата на макс (към 80*С), за да може да подгрее до 60*С бойлера...
А в режим "Дезинфекция", температурата на водата в бойлера достига 70 градуса по Целзий.
Това е с цел борба с/у Легионела-та.
stoy@n - специалист
Вичи написа:
Как брояча преброи кои пелети са за бойлера?
Много просто! Засичам за 3-4 дни колко пелети изгарям когато топля бойлера и после когато ми е на ток. След това вземам средната стойност на разликата и така.... :wink:
Вичи - специалист
Демек предполагаш, че отоплението гори всеки ден еднакво и разликата е за бойлера. Аз пък не предполагам, а меря по единствения съществуващ начин за измерване на топлинна енергия и твърдя, че с пет килограма може да топлиш 400 - 500 литра вода на ден. Не за друго, колега, ами щото някои приемат твоите предположения за факти и даже ги цитират.
filmatoplo - майстор
:-D Пробвам разни работи ,ама гледам да са без грешка .Думите между другото ползвах в смисъл че без някаква драстична промяна ще се появи още малко товар в инсталацията ,който е особен товар - ще черпи топлина до едно положение ,за разлика от радиаторите ,бойлера е изолиран .За повишаване на разхода малко не говорим ,някой беше смятъл колко пелети ще отидат за загряване на 80 литра вода от 12 гр до 55 гр примерно и на да ли може да се сметне без топломер и още някоя електроника .Аз като горя по 1 торба на ден оплаквам ли се от разхода , а съм чувал човек да казва че с бойлера му харчила инсталацията по полувина чувал повече ,може той е с жена и две малки деца ,и така да е .Да взема да спра моя бойлер та и разхода ми да падне на полувина :-D .
stoy@n - специалист
Вичи написа:
Демек предполагаш, че отоплението гори всеки ден еднакво и разликата е за бойлера.....
Къде видя, че предполагам? :?
Вичи написа:
.....и твърдя, че с пет килограма може да топлиш 400 - 500 литра вода на ден.....
Успех!
:partyman:
Вичи - специалист
filmatoplo написа:
колко пелети ще отидат за загряване на 80 литра вода от 12 гр до 55 гр
80*(55-12)=3440 kcal= 4 kWh = 1 kg пелети.
5 kg пелети= 80*5 = 400 литра вода.
Zoro5 - специалист
През отоплителния сезон отоплението на бойлера не носи никакви загуби , тъй като трасето до него ,а и самия бойлер в крайна сметка топлят пак жилището чрез топлозагубите си. Единствената "загуба" е изтичащата в канала топла вода ,но тя всъщност е ползвана.
Бойлера ползва 5-10квтч на денонощие, докато отоплението на жилище е 100-200квтч, така че бойлера е пренебрежим товар и не може да "обърка" котела фатално.
През лятото е коренно различно положението. Без нужда се топли котела и трасето до бойлера , не само, ами може да се наложи тази излишна топлина да се изхвърля с климатик, харчейки допълнително и ток.

Тема "Бойлер Пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: