Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
Hoвoceлckи написа:
Остава да е дефектно ДТЗ-то или да е свързано неправилно. Бях ти писал да вържеш крушка :idea:
С това мнение съм напълно съгласен - ПРИ СВАЛЕН БУШОН, разкачи краищата на нагревателя и на тяхно място вържи обикновена крушка (имитираш нагревателя във веригата), включи бушона и ако ДТЗ пак пада вариантите са горепосочените.
Допускам питащият просто да е разменил местата на нулата и защитния проводник.
nikolov333 - майстор
Не съм чел всичко написано до тук, ама дали не са обединили нулата и заземяването някъде при монтажа на бойлера ?
preslav - майстор
nikolov333 написа:
Не съм чел всичко написано до тук, ама дали не са обединили нулата и заземяването някъде при монтажа на бойлера ?
УЖ не са, но може да са ги разменили. Аз пък не помня да е ставало дума, че е свален стар бойлер и на негово място е сложен новия?
nikolov333 - майстор
Icovich написа:
Здравейте,давайте съвети за проблем с ДТЗ.Проблема е следния :купих си Елдомски бойлер 100л и днес като го монтирах (вързах към захранването) ДТЗ сработва.Проверих да не съм объркал нулата но кабелите са по цввтове и няма как да се объркат.Ако разкача нагреватела ДТЗ не пада пробвах да разкача и "жълто-зеления" проводник но пак сработва защитата.Някой ако има идеа да казва.
Явно въобще не съм в час, в коя тема сме.. :-D :lol: :lol:
Icovich - помощник
Така да ви кажа до къде стигнах с проблема, днес закачих ДТЗ но пак си пада взех друг нагревател(но не е нов) пак пада.Което ме навежда на мисълта или ДТЗ или и този нагревател е на същото дередже :).ПОнеже както казах имам на три кръга ДТЗ пробвах и на трите и все си пада(малко е съмнително и 3-те да са сдали багажа :?.Метода с крушката още не съм пробвал но утре и това ще стане и пак ще кажа какво се е случило.Бойлера е нова и инсталацията за него също е нова.Кабела съм го пускал аз направих и на него мегер да не би да съм го закачил някъде при монтажа,но всичко е наред.Ще продалжавам да търся все нещо нередно има ама какво е ???
nikolov333 - майстор
Според мен нещо не е свързано правилно някъде.. Стационарните консуматори не е задължително да са с ДТЗ и мисля, че твърдата връзка също е достатъчно сигурна. Друг въпрос е повишения риск при бойлерите..
preslav - майстор
Icovich написа:
Така да ви кажа до къде стигнах с проблема, днес закачих ДТЗ но пак си пада взех друг нагревател(но не е нов) пак пада.Което ме навежда на мисълта или ДТЗ или и този нагревател е на същото дередже :).ПОнеже както казах имам на три кръга ДТЗ пробвах и на трите и все си пада(малко е съмнително и 3-те да са сдали багажа :?.Метода с крушката още не съм пробвал но утре и това ще стане и пак ще кажа какво се е случило.Бойлера е нова и инсталацията за него също е нова.Кабела съм го пускал аз направих и на него мегер да не би да съм го закачил някъде при монтажа,но всичко е наред.Ще продалжавам да търся все нещо нередно има ама какво е ???
Бъркаш нещо в свързването - това клипче https://www.youtube.com/watch?v=5G2dUbxtOBQ дали ще ти помогне.

Тема "дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: