smokee написа:Аз го взимам от филкаб.Вътрешната му изолация на жилата е яка няква абе не е като на швпс,шкпт /каучук гума/ по към пластмаса идва ся не ми се гледа какво е но е надежден,и малко по трудно се работи с него.valentino76bs написа:Ето и от мен едно предложение за кабел POWERFLEX RV-K.Не е скъп!https://tmt-elkom.com/shopping_cart.php?sort=4a&page=2
Tова ли е кабела? Водят го за "потопяеми помпи" и пише,че е водоустойчив.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin
- майстор
82 мнения в "2 ел. въпроса за трифазен кабел"
valentino76bs
- майстор
smokee
- специалист
hidrazin не можах да разбера какво казваш,че ще се случи ако ползвам 4х2.5 ? Пада на напрежение ще е по-голям спрямо 4х4 и при разстояние от 50м няма да достига достатъчно напрежение до машината ли? Това до какви последствия може да доведе? Няма ли да се развърти двигателя или ще се развърта по-бавно?
А алуминиевия САВТ 4*16 одобряваш ли го?
А алуминиевия САВТ 4*16 одобряваш ли го?
valentino76bs
- майстор
Прикачен файл:
converted_file_70123dea.jpg (109.96 KиБ) Видяна 1514 пъти
Ако това което в началото пита има пълна тежест,4х2.5 ти стигат ,а относно полагането има си изисквания своеволията малко.....трябва да си имаш едно на ум .Къде е този канал....какъв е ? Понякога нали знаеш какви филми стават недай си Боже някое дете влезе земе да рови ...или нещо си там .Трябва да се мисли за тези неща.
Последна промяна от valentino76bs на вт фев 21, 2017 10:39 pm, променено общо 1 път.
nikolov333
- майстор
Значи, моето софтуерче с изИлацията смята горе-долу добре.. 

hidrazin
- майстор
Е ами продължавайте да си смятате с излагациите.
Някой да сметна по пусков ток дали кабела е допустим? - Не.
Някой да предвиди че в точката от където тръгва въпросния кабел напрежението почти никога няма да е 400V ? - Не.
Кой ви е казал че токът на този мотор е 15А ? - Никой.
Ми ако е като този 7,5kW с ток 17,7А ?
матор.jpg (84.6 KиБ) Видяна 1482 пъти
Я сега си заместете в излагациите с този ток и да видим какво ще стане....
Задайте си и въпроса като пише 7,5kW това коя мощност на двигателя е ...

Някой да сметна по пусков ток дали кабела е допустим? - Не.
Някой да предвиди че в точката от където тръгва въпросния кабел напрежението почти никога няма да е 400V ? - Не.
Кой ви е казал че токът на този мотор е 15А ? - Никой.
Ми ако е като този 7,5kW с ток 17,7А ?
Прикачен файл:
матор.jpg (84.6 KиБ) Видяна 1482 пъти
Задайте си и въпроса като пише 7,5kW това коя мощност на двигателя е ...

nikolov333
- майстор
Еййй..призна си, ама с много ръчкане..

П.П.В калкулатора, който е дал valentino76bs има заложен трифазен двигател с Допуск Uп двиг.-20% и Кратност Iп-7 пъти. Намалих Iп на 6, с ток 17.7A на 400 V с 4х2.5мм2 и работата е на кантар..

П.П.В калкулатора, който е дал valentino76bs има заложен трифазен двигател с Допуск Uп двиг.-20% и Кратност Iп-7 пъти. Намалих Iп на 6, с ток 17.7A на 400 V с 4х2.5мм2 и работата е на кантар..

valentino76bs
- майстор
smokee написа:В крайна сметка 4х2.5 ли да взимам или 4х4?Ама ти не си го купил ли ?Що се заблудих ,че го имаш,и искаш зелен светофар ...Поради други съображение и аз заставам зад 4х4 пък и разликата в цената не е голяма.Каква е тая машина ,какво върти мотора?Казваш 7.5 а пък работи на 3,4 значи общо минава 10,11 кв?Нещата почват да загрубяват!
Пропуснах да кажа,че разстоянието до трафопоста е 120м,което не ми се вижда много
sinfon
- специалист
hidrazin написа:Задайте си и въпроса като пише 7,5kW това коя мощност на двигателя е ...Активна! (P) Ако беше 7.5kVA щеше да е пълна! (S)
Прав беше за сечението! Асинхронен трифазен двигател има пусков ток 4-5 пъти по-голям от номиналния!
Отиваме на 4х6мм2!
nikolov333 написа:ЕП.П.В калкулатора, който е дал valentino76bs има заложен трифазен двигател с Допуск Uп двиг.-20% и Кратност Iп-7 пъти. Намалих Iп на 6, с ток 17.7A на 400 V с 4х2.5мм2 и работата е на кантар..Ше спреш ли с тия тъпи калкулатори? Хайде да ми го сметнеш по старомодния начин. Взима специфичната електрическа проводимост/специфичното електрическо съпротивление на 1мм2 мед, умножаваш по разстоянието, намираш съпротивлението на всеки от проводниците за разстоянието, слагаш номиналния ток, намираш пада на напрежението, слагаш пусковия ток?
nikolov333
- майстор
Мога..Ама не искам.
Ти още малко и с патешки пера ще поискаш да започнем да пишем. Аз съм компютърен специалист и минимума, който ползвам е Ексел с вградените му формули. Бъдещето е в софтуера Тинки или как беше там, че вече ти забравих всички никове, с които си бил регистриран.

Тема "2 ел. въпроса за трифазен кабел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература