Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
wankata7108 написа:
maistora1965 написа:
wankata7108 написа:
няма как да се съглася с тази глупост малка горелка на голям котел тоест имаме котел 34 кв.с вързани на него 30 кв радиатори и му сложим 20 кв горелка я сега да чуя разумно обяснение
Ами ти ако имаш 30кв топлозагуби трябва да нямаш стъкла на прозорците радиаторите са според топлозагубите прочети помисли и тогава не се съгласяваи.Опа изпреварили са ме.
интересно ми е да чуя какъв радиатор трябва на стая 4х4х2,40 с един прозорец и вътрешна и външна изолация и изолирани тавани
http://www.thermopump.eu/index_bg.html Това е ориентировъчно но върши работа излиза че киловат и малко ще ти е предостатъчно.
wankata7108 написа:
maistora1965 написа:
wankata7108 написа:
няма как да се съглася с тази глупост малка горелка на голям котел тоест имаме котел 34 кв.с вързани на него 30 кв радиатори и му сложим 20 кв горелка я сега да чуя разумно обяснение
Ами ти ако имаш 30кв топлозагуби трябва да нямаш стъкла на прозорците радиаторите са според топлозагубите прочети помисли и тогава не се съгласяваи.Опа изпреварили са ме.
интересно ми е да чуя какъв радиатор трябва на стая 4х4х2,40 с един прозорец и вътрешна и външна изолация и изолирани тавани
Врата има ли?
Не се заяждам, шегувам се и се очудвам.
Не се ядосвай на хора, които не могат да те разберат.
Пък на стаята и трябва радиатор, дето да я държи топличка в студеното. Как да знам къф юрган да ти метна, кат ни знам колко даяниш на студено.
И съжалявам, че отговор на въпроса си няма да чуеш.
wankata7108 - специалист
maistora1965 написа:
wankata7108 написа:
maistora1965 написа:
http://www.thermopump.eu/index_bg.html Това е ориентировъчно но върши работа излиза че киловат и малко ще ти е предостатъчно.
очаквах отговор от сорта на киловати за радятор хайде да видя колко киловата радиатор и трябва на тази стая
wankata7108 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
wankata7108 написа:
maistora1965 написа:
Врата има ли?
Не се заяждам, шегувам се и се очудвам.
Не се ядосвай на хора, които не могат да те разберат.
Пък на стаята и трябва радиатор, дето да я държи топличка в студеното. Как да знам къф юрган да ти метна, кат ни знам колко даяниш на студено.
И съжалявам, че отговор на въпроса си няма да чуеш.
и що няма да чуя отговор .да има врата и температурата в стаята да е 24 градуса ха да видим сега кой ще отговори
vrangelov - специалист
wankata7108 написа:
Да имаш външна и вътрешна и външна изолация едновременно и таван висок 2.40 метра е още по-лошо от това да се топлиш неефективно!
Радиаторът се избира според топлозагубите, а те на зависят от площта на пода.
roland - специалист
На добре изолирана стая с подобни размери бих заложил на 2кW радиатор.
wankata7108 - специалист
vrangelov написа:
wankata7108 написа:
Да имаш външна и вътрешна и външна изолация едновременно и таван висок 2.40 метра е още по-лошо от това да се топлиш неефективно!
Радиаторът се избира според топлозагубите, а те на зависят от площта на пода.
и как трябва да изглежда една стая 4х4 да е с таван 2 метра ли и да е неизолирана даже и неизмазана за да е ефективно отоплена все бях чувал глупости ама като тая не бях
vrangelov - специалист
Ако си чул глупости, то те не са от мен или някой друг от форума, ние ти пишем, не ти говорим.
Отговорите на твоите въпроси се крият в учебниците по физика от 7-ми и 8-ми клас.
Темата е "разход на пелети", нека се придържаме към нея. Можеш да ни се похвалиш колко много си доволен от разхода си, въпреки неефективната ти инсталация. Как се прави изолация можеш да видиш в другия раздел.
wankata7108 - специалист
vrangelov написа:
Ако си чул глупости, то те не са от мен или някой друг от форума, ние ти пишем, не ти говорим.
Отговорите на твоите въпроси се крият в учебниците по физика от 7-ми и 8-ми клас.
Темата е "разход на пелети", нека се придържаме към нея. Можеш да ни се похвалиш колко много си доволен от разхода си, въпреки неефективната ти инсталация. Как се прави изолация можеш да видиш в другия раздел.
доста съм писал за разхода си който е 2571 кг .до днес което ми се струва идеален разход а и инсталацията си ми е достатъчно ефективна спокойно явно не четеш добре какво пиша и въпросите ми от какво са провокирани аз ги знам отговорите много добре
gogosto - специалист
gnt69 написа:
Вичи написа:
А на Вас Ви куца чувството за хумор.
И аз тъй като тебе само рекламирам Русенските слънчогледови пелети и настава дефицит. Като ми трябват на мене и почват да ми обясняват как ще ме включели в някакъв списък. :partyman:
А аз си чакам телефон за контакт на производителя :) То каква била работата :(

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: