Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Да чел съм много, всичко което можах да изровя и съм говорил с доставчици, но за BLACKSMITH няма нищо подробно в инренет. Единствения вариянт май е да отскоча до Габрово и да ги видя в шоурума.
Всичко останало съм го написъл ясно по горе. Ако някой може да помогне с информация а не с въпроси ще съм му благодарен.

Подрави!
nandrolon - специалист
Ето ти го първия за 6000 лева + 500лв доставка. http://www.sklep.remonty-raczynski.pl/k ... esults=467

Вярно, за нещо гаранционно трябва да го пратиш обратно. Но и на бг фирма да разчиташ за гаранционно обслужване, няма гаранция, че няма да научиш полски и руски говоримо. Както и да станеш тесен специалист по горивни процеси, парникови газове, изчисляване съпротивления на комини и т.н. Както и да изчетеш всички полски форуми с всичките им проблеми.

Ако случайно се спреш на първата горелка , потърси дали гори гадни пелети ,че предишния модел не ги харесва много много. Ламбда сондата е хубаво нещо, но както я рекламират че пестяла 25% гориво- едва ли. Като вземеш котела можеш да си го гласиш на око достатъчно точно. :)

Успех!
nandrolon - специалист
Както и по спомен пеласа е 3000 лв. Докарваш си един twin bio (ако се опазариш да ти го продадат без горелка) за 2000 , 2500 лв и си свиркаш.
9000 са много пари за подобни чудесии.

Тук, колега от форума има twin bio 16 kw , можеш да го питаш нещо конкретно ако те интересува за котела.
filmatoplo - майстор
Не знам кой ще реве после .
Бат Диди - специалист
wolfskin написа:
Здравейте,
Да запитам и аз със моята болка.
Харесах си два модела котли с горелки:

1. Twin Bio Luxury 24 kW - цена ~9 000 лв.
недостатък - нито един инсталиран в България, никакви отзиви, никакви схеми на горелката
предимство - нова икономична горелка с променлива геометрия и системата е от един производител с опит

2. PellasX Revo Mini 26 kW + BLACKSMITH BS-B24X - цена ~9 000 лв.
недостатък - никаква информация за производителя на котела, дори няма и сайт (по скоро вече не работи blacksmith.dk), няма схема на пътя на димните газове
предимство - горелката е перфектна

Та въпроса ми е следния - клоня повече към PellasX Revo и да се доверя ли на BLACKSMITH или някой може да ми предложи друг по добър котел на сходна цена съвместим с PellasX (или да се спра на Twin Bio Luxury).
Здравей.
Гледай хубаво преди да дадеш паричките:
https://www.youtube.com/watch?v=0_60EHsWQ6o
viewtopic.php?f=10&t=41568&start=1100 в края на 56 страница.
Не си мисли, че другата не е същото желязо за много пари.
Има и други горелки и котли за по-малко пари, за които има доста информация, ама като искаш да си по-различен и модерен, ти си.
Поздрави.
Благодаря за отговорите.
Засега везните са в полза на Пелас-а, котела ще го видя в Габрово.
Пелетите които смятам да горя ще са качествени и смятам да сложа ламбда сонда, макар и самият търговец да ме разубеждава.
Дано къщата ми да е готова преди следващия отоплителен сезон :)
Поздрави на всички!
Здравейте. Нов съм във форума и предварително се извинявам, ако задавам няакакви въпроси, на които вече има отговри някъде другаде. Поизчетох доста от форума, но стигнах до извода, че нещата са в голяма степен индивидуални. Та, по моя въпрос: решил съм да минавам в клуба на пелетите. До момента се отоплявам с чугунен котел на въглища - 24kw, на който разбрах, че няма да ми е икономично да поставям горелка. Отоплявам около 120 кв.м - един етаж 70кв.м - пет радиатора 120/60, от които единия е винаги затворен, защото са два в стаята и ако работят и двата вътре става 30+ градуса и една лира в банята, плюс две стаи по около 22-25 кв.м в пристройка с два радиатора - 220/50 и другия е 140/50, който смятам да сменя с "трипанелен" понеже нямам място за по-голям, а тоя не е съвсем достатъчен. Бийлери нямам. Абе, общо инсталураната мощност по мои сметки е около 21 киловата. Искам да помоля за някакви насоки какъв котел, каква горелка да търся, какви мощности, най-вече какъв (и дали си заслужава буферен съд) да слагам ли термоглави по радиаторите, при положение че смятам да взема и стаен регулатор. Защото питам "майстори" тука из района и получавам оферти с разлики от жив до умрял... Идеята ми е да карам със слънчогледови пелети, ако разбирасе си заслужава... За това моля, понеже гледам ,че тук има доста хора с доста познания в областта за съвети и насоки. Електроинженер съм, в смисъл технически не съм чак толкова неграмотен, но от топлотехника не разбирам #-o . Благодаря предварително на всички...
filmatoplo - майстор
Котел Грейко Експерт20 с горелка Грейко рб 20 ,електронни термоглави .
n.ganev - майстор
+ Трипътен вентил и втора помпа за бойлера. :cool:
filmatoplo написа:
Котел Грейко Експерт20 с горелка Грейко рб 20 ,електронни термоглави .
Това за мен ли се отнася? А буфер? Нужен ли е въобще? До момента карам зимата с около 2,5 - 3,5 тона въглища (като се пали около 16:00 часа вечер - след работа) а на пелети идеята ми е да не гася, а да реегулирам със стаен регулатор... :?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: