Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Не. Нито десен, нито ляв (да не се смята за предизборна агитация :wink: )
В такъв случай ще се събере такъв като мен - ОПАК :cool:
Здравейте,
Да запитам и аз със моята болка.
Харесах си два модела котли с горелки:

1. Twin Bio Luxury 24 kW - цена ~9 000 лв.
недостатък - нито един инсталиран в България, никакви отзиви, никакви схеми на горелката
предимство - нова икономична горелка с променлива геометрия и системата е от един производител с опит

2. PellasX Revo Mini 26 kW + BLACKSMITH BS-B24X - цена ~9 000 лв.
недостатък - никаква информация за производителя на котела, дори няма и сайт (по скоро вече не работи blacksmith.dk), няма схема на пътя на димните газове
предимство - горелката е перфектна

Та въпроса ми е следния - клоня повече към PellasX Revo и да се доверя ли на BLACKSMITH или някой може да ми предложи друг по добър котел на сходна цена съвместим с PellasX (или да се спра на Twin Bio Luxury).
LazarGanev - "Велик майстор"
wolfskin написа:
Здравейте,

недостатък - нито един инсталиран в България, никакви отзиви, никакви схеми на горелката
предимство - нова икономична горелка с променлива геометрия и системата е от един производител с опит

недостатък - никаква информация за производителя на котела, дори няма и сайт (по скоро вече не работи blacksmith.dk), няма схема на пътя на димните газове

Та въпроса ми е следния - клоня повече към PellasX Revo и да се доверя ли на BLACKSMITH или някой може да ми предложи друг по добър котел на сходна цена съвместим с PellasX (или да се спра на Twin Bio Luxury).
Да уточним още веднъж - чул/чел си нещо, нямаш никаква информация за него, нямаш представа какви са предимствата (но твърдо предполагаш, че ги има). От друга страна си подготвил едни 9000лв, които се чудиш къде да дадеш? Бъди сигурен, че няма да чакаш много - ще ти ги грабнат като куцо пиле домат :)
Да чел съм много, всичко което можах да изровя и съм говорил с доставчици, но за BLACKSMITH няма нищо подробно в инренет. Единствения вариянт май е да отскоча до Габрово и да ги видя в шоурума.
Всичко останало съм го написъл ясно по горе. Ако някой може да помогне с информация а не с въпроси ще съм му благодарен.

Подрави!
nandrolon - специалист
Ето ти го първия за 6000 лева + 500лв доставка. http://www.sklep.remonty-raczynski.pl/k ... esults=467

Вярно, за нещо гаранционно трябва да го пратиш обратно. Но и на бг фирма да разчиташ за гаранционно обслужване, няма гаранция, че няма да научиш полски и руски говоримо. Както и да станеш тесен специалист по горивни процеси, парникови газове, изчисляване съпротивления на комини и т.н. Както и да изчетеш всички полски форуми с всичките им проблеми.

Ако случайно се спреш на първата горелка , потърси дали гори гадни пелети ,че предишния модел не ги харесва много много. Ламбда сондата е хубаво нещо, но както я рекламират че пестяла 25% гориво- едва ли. Като вземеш котела можеш да си го гласиш на око достатъчно точно. :)

Успех!
nandrolon - специалист
Както и по спомен пеласа е 3000 лв. Докарваш си един twin bio (ако се опазариш да ти го продадат без горелка) за 2000 , 2500 лв и си свиркаш.
9000 са много пари за подобни чудесии.

Тук, колега от форума има twin bio 16 kw , можеш да го питаш нещо конкретно ако те интересува за котела.
filmatoplo - майстор
Не знам кой ще реве после .
Бат Диди - специалист
wolfskin написа:
Здравейте,

Здравей.
Гледай хубаво преди да дадеш паричките:
https://www.youtube.com/watch?v=0_60EHsWQ6o
viewtopic.php?f=10&t=41568&start=1100 в края на 56 страница.
Не си мисли, че другата не е същото желязо за много пари.
Има и други горелки и котли за по-малко пари, за които има доста информация, ама като искаш да си по-различен и модерен, ти си.
Поздрави.
Благодаря за отговорите.
Засега везните са в полза на Пелас-а, котела ще го видя в Габрово.
Пелетите които смятам да горя ще са качествени и смятам да сложа ламбда сонда, макар и самият търговец да ме разубеждава.
Дано къщата ми да е готова преди следващия отоплителен сезон :)
Поздрави на всички!
Здравейте. Нов съм във форума и предварително се извинявам, ако задавам няакакви въпроси, на които вече има отговри някъде другаде. Поизчетох доста от форума, но стигнах до извода, че нещата са в голяма степен индивидуални. Та, по моя въпрос: решил съм да минавам в клуба на пелетите. До момента се отоплявам с чугунен котел на въглища - 24kw, на който разбрах, че няма да ми е икономично да поставям горелка. Отоплявам около 120 кв.м - един етаж 70кв.м - пет радиатора 120/60, от които единия е винаги затворен, защото са два в стаята и ако работят и двата вътре става 30+ градуса и една лира в банята, плюс две стаи по около 22-25 кв.м в пристройка с два радиатора - 220/50 и другия е 140/50, който смятам да сменя с "трипанелен" понеже нямам място за по-голям, а тоя не е съвсем достатъчен. Бийлери нямам. Абе, общо инсталураната мощност по мои сметки е около 21 киловата. Искам да помоля за някакви насоки какъв котел, каква горелка да търся, какви мощности, най-вече какъв (и дали си заслужава буферен съд) да слагам ли термоглави по радиаторите, при положение че смятам да взема и стаен регулатор. Защото питам "майстори" тука из района и получавам оферти с разлики от жив до умрял... Идеята ми е да карам със слънчогледови пелети, ако разбирасе си заслужава... За това моля, понеже гледам ,че тук има доста хора с доста познания в областта за съвети и насоки. Електроинженер съм, в смисъл технически не съм чак толкова неграмотен, но от топлотехника не разбирам #-o . Благодаря предварително на всички...

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: