Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля.Какво не ти харесва, че си го подчертал даже

Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля.Какво не ти харесва, че си го подчертал даже
gogo7777 написа:Не ми харесва това, че колегата има трижилен кабел до бойлера, има ДТЗ, а някой майстор му дава акъл да не се занимава с трипроводна инсталация и ДЗТ-та. Предполагам, защото така му е по-лесно на майстора и защото не разбира опасността от двупроводната инсталация и не знае как да свърже една ДТЗ-а.Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля.Какво не ти харесва, че си го подчертал даже
FM STEREO написа:За мен е ясно защо сработва,предполагам и за вас!За мен също.
DMN написа:Хайде професионалисти, обяснете защо ДТЗ изключва при това свързване.Не разбра ли защо? Защото тока на фазата на бойлера минаваще през ДТЗ, а тока на нулата не. Тя отиваше директно на нулата преди ДТЗ, без да минава през ДТЗ. А ДТЗ сработва именно от разликата в токовете между нулата и фазата през него!
iliya_i написа:Не разбра ли защо?Явно не разбра, че съм разбрал
iliya_i написа:А ДТЗ сработва именно от разликата в токовете между нулата и фазата през него!Защото имам съмнението, че не малко хора, на които това им е професия, не биха могли да дадат този отговор. А пък за още по-навлизане в детайли, и дума да не става.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: