Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля.
Какво не ти харесва, че си го подчертал даже :)
fox_vt - майстор
Като вземете да ги плещите такива..... той мухала го е страх от фаза и нула на едно място.... дедо му само със дт3 та се занимавал.
FM STEREO - специалист
@pagu1,викни си квалифициран ел.техник да ти върже бойлера. Бойлерът се слага на отделно ДТЗ,нулев и защитен проводник не трябва да се обединяват след ДТЗ-то. В твоят случай на едно общо ДТЗ колегите съфорумци са ти обяснили защо сработва въпросното.
DMN - майстор
FM STEREO написа:
В твоят случай на едно общо ДТЗ колегите съфорумци са ти обяснили защо сработва въпросното.
Моите уважения, но ти разбра ли защо му сработваше въпросното? :)
muhala - майстор
gogo7777 написа:
Неговия съвет беше да вържа бойлера само на фаза и нула, а след това да зануля.
Какво не ти харесва, че си го подчертал даже :)
Не ми харесва това, че колегата има трижилен кабел до бойлера, има ДТЗ, а някой майстор му дава акъл да не се занимава с трипроводна инсталация и ДЗТ-та. Предполагам, защото така му е по-лесно на майстора и защото не разбира опасността от двупроводната инсталация и не знае как да свърже една ДТЗ-а.
FM STEREO - специалист
DMN написа:
FM STEREO написа:
В твоят случай на едно общо ДТЗ колегите съфорумци са ти обяснили защо сработва въпросното.
Моите уважения, но ти разбра ли защо му сработваше въпросното? :)
За мен е ясно защо сработва,предполагам и за вас!
DMN - майстор
FM STEREO написа:
За мен е ясно защо сработва,предполагам и за вас!
За мен също.
Обаче никой професионалист(аз не съм такъв) не обясни защо изключва ДТЗ в случая. Погрешното свързване е причината. Но защо ДТЗ сработва - какво се случва в него. На мен и това ми е ясно, но искам да го чуя от професионалистите тук, които освен само укори, подигравки и т.н., не дадоха едно смислено обяснение в детайли или решенеито на проблема по снимката на автора . Изключвам moimoimoi, който с малко думи и без забежки беше най-полезен за решението на проблема.
Хайде професионалисти, обяснете защо ДТЗ изключва при това свързване.
iliya_i - майстор
DMN написа:
Хайде професионалисти, обяснете защо ДТЗ изключва при това свързване.
Не разбра ли защо? Защото тока на фазата на бойлера минаваще през ДТЗ, а тока на нулата не. Тя отиваше директно на нулата преди ДТЗ, без да минава през ДТЗ. А ДТЗ сработва именно от разликата в токовете между нулата и фазата през него!
FM STEREO - специалист
Или с прости думи,свързал е нулата на бойлерът на входа на ДТЗ-то а не на изходът и! Нулата на бойлерът трябва да бъде свързана на средната шина!
DMN - майстор
iliya_i написа:
Не разбра ли защо?
Явно не разбра, че съм разбрал :) .

Именно това исках да чуя :
iliya_i написа:
А ДТЗ сработва именно от разликата в токовете между нулата и фазата през него!
Защото имам съмнението, че не малко хора, на които това им е професия, не биха могли да дадат този отговор. А пък за още по-навлизане в детайли, и дума да не става.

Тема "Съвет за ДТЗ и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: