Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
NatalyTake - специалист
Съжалявам, че никой от имащите възможност не обърна внимание на молбата ми. Явно на хората не им се занимава с по-сложни задачи, инак всеки може да каже "що ковеш дървото с пирони, ами не вземеш с винтове да го закрепиш...."
Все пак благодаря на 630-тимата, които ги заинтригува темата и погледнаха за какво питам.
SBG - специалист
Здравей, ако съм се ориентирал правилно по чертежа и написаното от теб, кухнята и трапезария (вдекидневна) са заедно,при това положение моя съвет е кухнята да я "отделиш" с бар-плот зад който да си обособиш кухненско пространство. Лошото, е че водите (правата и обратната) са на стената,т.е. мифката трябва да е там.Казвам лошо, защото като трябва да измиеш чиниите гледаш една стена.И при мен преди време ми проектираха по същия начин апартамент .... та се наложи да правя много поправки след големите "проектанти" За плъзгащата се врата на тоалентната е супер идея като съвет не забравяй, че можеш да я поставиш както от страната на всекидневната (възможно е да ти пречи мивката на отварянето) така и от към тоалетната. За сега толкова ако мога да помогна питай задай някой по конкретен въпрос. Ти имаш замисъла какъв е бил и какво те притеснява сега....
NatalyTake - специалист
:) SBG, много ти благодаря за вниманието. Аз също имам тази идея за бар-плота, но.... За да укрепим старата част, както описах по-горе, се наложи да се излее една колона, която прави чупка на стената (в чертежа не е отразено), която опропастява целият ми замисъл. Значи, като се започне от вратата на туалетната надясно имам 150 см. стена, после 25 см. чупка нагоре и продължава още 175 см. до стената на антрето. Стената на антрето е 160 см. и следва врата и после около 200 см. Това, което ми обърква първоначалните замисли е тази чупка, защото като за всяка кухня имам: печка, хладилник, мивка и евентуално пералня (но нея мога да я сложа в едната от туалетните, която е много голяма, където само влагата ме притеснява малко) Като започна от стената на антрето наляво: слагам печката, после мивката - и се запълва стената до чупката. От мивката наляво трябва да поръчам по-плитки шкафове, които да са наравно с челото на мивката и печката. Това донякъде го сколасах като вариант. Ама как да почне бар-плота и до къде да стигне, как да бъде най-функционално, така че да не е просто един параван на кухнята, а преход и допълнение към всекидневната.... не мога да го измисля. Явно хладилника трябва да го "побия" някъде друга де, ама също не ми идва акъла къде (не че няма място в стаята) Пода съм го замислила - в кухненския кът с плочки, а във всекидневната с паркет - имам 10 кв.м. дъбов паркет, който преди години за малко да го изгоря в печката и добре, че не го направих. Скоро го прегледахме и е прекрасен!!!!
Това са ми притесненията :cry: Сподели какво мислиш за разположението на стаята.
SBG - специалист
Като за начало защо не вземеш да направиш снимки и да ги качиш, мисля, че тогава ще добием по-правилна представа.
По отношение на бар-плода може да го направиш с извивка т.е. идеята е зад него, да си обособиш кухненският кът.Незнам какви са ви въможностите , но защо не се замислиш за уреди за вграждане много по-удобно,лесно и пестиш място.Да речем два керамични котлона+фурна или може двойка газови за вграждане.Ако не се лъжа наскоро гледах или Метро или Практикер(Алато,Домко нали са много и все пускат брошури) промоция за около 500-600лв. В Зора (тук в Пловдив) имаше промоция 2керамични+фурна+аспиратор+пералня+телевизор за 999лв ако не се лъжа. Всичко това зад барплота при мен изглеждаше така:
от към стената двата котлона работен плод(като готвиш да ти е удобно да си нарежеш нпр. магданоза :lol: )следва вградена мифка (не се притиснявай споменах за "проектантите" и моята беше на стената, ама взех че задигнах нивото под барплота, така че пространството зад него стана едно стъпало по-високо с цел да си прекарам правата и обратната вода под това ниво) след мифката място за микровълнова и кафе машина, и т.н. Искам да уточня като казвам бар-плот имам предвид плот на две нива 1-во работен плот с всички изброени кухненски пособия и на около 50см. височина и естесвено изнесен напред бар-плот за храна и от другата му страна високи бар-столчета. Отгоре откъм тавана на около 50см. висяща щаст от бар плота с осветление на него с прорези за саксии с пълзящи цветя от към лицевата (кън всекидневата) част и други глезотии като вградени луминисцентни лампи и т.н. И най-важното според мен така както обясняваш хладилник в инпровизираната кухничка няма да го бъде, но все пак трябва да ти е под ръка,на близо и удобно до входа на бар-плота, който можеш да го направиш Г-образен с помалката стана към колоната.Да не говорим , че малко повече фантазия колоната може да стане и щаст от бар-плота. То така е малко трудно питай задавай казуси пък се надявам че скоро и другите ще се включат и тогава бедна ти е фантазията, не се отчайвай трябва време за да открият темата и да се включат. Ти направи някоя снимка. Надявам се да съм полезен.
SBG - специалист
А ако не ти се измества мифката над нея си слагаш шкаф и под целия бар плот си обособяваш малки пространсва за шкафове или още по-отдачно плъзгащи вратички и е въпрос на твой вкус кое къде ше ти се намира.
SBG - специалист
Абе нещо такова с бар-плота ама с Peint-та както казваш ти стана дървено. Колонат къде точно се намира ?

Прикачен файл

plan_752.jpg
plan_752.jpg (85.78 KиБ) Видяна 5875 пъти
NatalyTake - специалист
Успях да го измъдря някак си... Значи бялото квадратче е колоната и съм изместила стената така както е сега, а на "невярните" стени съм им сложила кръстчета.

Прикачен файл

plan1.jpg
plan1.jpg (84.86 KиБ) Видяна 5865 пъти
NatalyTake - специалист
SBG, добро утро! Дано влезеш във форума, защото искам да ти благодаря за хубавата идея. Виждала съм мивки на отделни модули по средата на кухнята, но не съм се замисляла да го направя и у нас така. Вчера след тази идея, която ми даде, цяла вечер :lol: мерих стаята -"надлъжи и нашир" :lol: Не е точно това, което ти предложи, но в основни линии това е решението. Даже в този модул за мивката ще сложа и пералнята (която ми е за вграждане) и има възможност щранга с ВиК да се премести в тази посока. Печката заема веднага място до мивката, където е и отдушника-няма да точа тръба до аспиратора, път и крана за газта ми е там и направо всичко заспива, като по ноти. До печката ще има шкафче 50 см. и после е хладилника. Срещу хладилника - на края на стената -до врата, ще сложа пак нещо като бар-плот, но не дълъг, към 50-тина см., за да може да обособи кухненския кът-пък и да има завършващ елемент на горните шкафове. Даже сега ми се струва с тази чупка, която се е получила - ще стане по раздвижено и по-интересно пространството. Съжалявам, че не мога да си кача на компа някоя от новите програми за интериор- за да си го подредя и да видя как би изглеждало....
Много ти благодаря! Понякога нещо много очевидно не можеш да забележиш, просто защото си свикнал да мислиш едностранно. говоря за себе си и за идеята за мивката.

Прикачен файл

plan2.jpg
plan2.jpg (87.19 KиБ) Видяна 5829 пъти
SBG - специалист
Най-важното е да не се отчайваш виж си мотото то казва всичко "Няма начин да няма начин" :lol: Важното е да ти запали някой фантазията и да ти даде някакъв по-различен поглед на нещата за да можеш да премахнеш първоналната идея и най-важно да преодолееш разочарованието, че не е това което си си представяла.Радвам се можах да помогна. Не прочетох нищо за начина на отопление на къщатата мислила ли си камина това още повече ще разчупи стандарните кутийки и разбирания за една стая-кухня в друга хол и т.н. всичко да е отделно. Бар-плота може да му направите и подвижна част, която се вдига на горе и след това се спуска за да се ползава. На вилата ми бар-плота е с такава подвижна част само че е спусната на доло. За да го използваш вдигаш "дъската" (то е плоскост, но за да си го представиш..)след което се идърпва на дясно и покрива целия "вход" за зад бар-плотовото пространство. Е за сега толкова. Пиши, влизам почти всеки ден по няколко пъти, то и за още неща ще се чудиш ще помагаме. Качвай и снимки като започнете да действате.
NatalyTake - специалист
SBG, радвам се, че се появи. аз съм в газифициран район на София и преди време се "натегнах" (финансово) и си вкарах газ-за отопление, топла вода и готвене. много съм доволна и когато това не е проблем, просто забравяш да споменеш тази подробност-как се топлиш.
Сега вече търся фирми, които да могат да изпълнят замисъла ми и най-важното - да не ми одерат кожата...

Тема "Каква я замислих-какво излезе..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: