Съжалявам, че никой от имащите възможност не обърна внимание на молбата ми. Явно на хората не им се занимава с по-сложни задачи, инак всеки може да каже "що ковеш дървото с пирони, ами не вземеш с винтове да го закрепиш...." 
Все пак благодаря на 630-тимата, които ги заинтригува темата и погледнаха за какво питам.

Все пак благодаря на 630-тимата, които ги заинтригува темата и погледнаха за какво питам.

SBG, много ти благодаря за вниманието. Аз също имам тази идея за бар-плота, но.... За да укрепим старата част, както описах по-горе, се наложи да се излее една колона, която прави чупка на стената (в чертежа не е отразено), която опропастява целият ми замисъл. Значи, като се започне от вратата на туалетната надясно имам 150 см. стена, после 25 см. чупка нагоре и продължава още 175 см. до стената на антрето. Стената на антрето е 160 см. и следва врата и после около 200 см. Това, което ми обърква първоначалните замисли е тази чупка, защото като за всяка кухня имам: печка, хладилник, мивка и евентуално пералня (но нея мога да я сложа в едната от туалетните, която е много голяма, където само влагата ме притеснява малко) Като започна от стената на антрето наляво: слагам печката, после мивката - и се запълва стената до чупката. От мивката наляво трябва да поръчам по-плитки шкафове, които да са наравно с челото на мивката и печката. Това донякъде го сколасах като вариант. Ама как да почне бар-плота и до къде да стигне, как да бъде най-функционално, така че да не е просто един параван на кухнята, а преход и допълнение към всекидневната.... не мога да го измисля. Явно хладилника трябва да го "побия" някъде друга де, ама също не ми идва акъла къде (не че няма място в стаята) Пода съм го замислила -  в кухненския кът с плочки, а във всекидневната с паркет - имам 10 кв.м. дъбов паркет, който преди години за малко да го изгоря в печката и добре, че не го направих. Скоро го прегледахме и е прекрасен!!!!
  SBG, много ти благодаря за вниманието. Аз също имам тази идея за бар-плота, но.... За да укрепим старата част, както описах по-горе, се наложи да се излее една колона, която прави чупка на стената (в чертежа не е отразено), която опропастява целият ми замисъл. Значи, като се започне от вратата на туалетната надясно имам 150 см. стена, после 25 см. чупка нагоре и продължава още 175 см. до стената на антрето. Стената на антрето е 160 см. и следва врата и после около 200 см. Това, което ми обърква първоначалните замисли е тази чупка, защото като за всяка кухня имам: печка, хладилник, мивка и евентуално пералня (но нея мога да я сложа в едната от туалетните, която е много голяма, където само влагата ме притеснява малко) Като започна от стената на антрето наляво: слагам печката, после мивката - и се запълва стената до чупката. От мивката наляво трябва да поръчам по-плитки шкафове, които да са наравно с челото на мивката и печката. Това донякъде го сколасах като вариант. Ама как да почне бар-плота и до къде да стигне, как да бъде най-функционално, така че да не е просто един параван на кухнята, а преход и допълнение към всекидневната.... не мога да го измисля. Явно хладилника трябва да го "побия" някъде друга де, ама също не ми идва акъла къде (не че няма място в стаята) Пода съм го замислила -  в кухненския кът с плочки, а във всекидневната с паркет - имам 10 кв.м. дъбов паркет, който преди години за малко да го изгоря в печката и добре, че не го направих. Скоро го прегледахме и е прекрасен!!!!  Сподели какво мислиш за разположението на стаята.
 Сподели какво мислиш за разположението на стаята. )следва вградена мифка (не се притиснявай споменах за "проектантите" и моята беше на стената, ама взех че задигнах нивото под барплота, така че пространството зад него стана едно стъпало по-високо с цел да си прекарам правата и обратната вода под това ниво) след мифката място за микровълнова и кафе машина, и т.н. Искам да уточня като казвам бар-плот имам предвид плот на две нива 1-во работен плот с всички изброени кухненски пособия и на около 50см. височина и естесвено изнесен напред бар-плот за храна и от другата му страна високи бар-столчета. Отгоре откъм тавана на около 50см. висяща щаст от бар плота с осветление на него с прорези за саксии с пълзящи цветя от към лицевата (кън всекидневата) част и други глезотии като вградени луминисцентни лампи и т.н. И най-важното според мен така както обясняваш хладилник в инпровизираната кухничка няма да го  бъде, но все пак трябва да ти е под ръка,на близо и удобно до входа на бар-плота, който можеш да го направиш Г-образен с помалката стана към колоната.Да не говорим , че малко повече фантазия колоната може да стане и щаст от бар-плота. То така е малко трудно питай задавай казуси пък се надявам че скоро и другите ще се включат и тогава бедна ти е фантазията, не се отчайвай трябва време за да открият темата и да се включат. Ти направи някоя снимка. Надявам се да съм полезен.
 )следва вградена мифка (не се притиснявай споменах за "проектантите" и моята беше на стената, ама взех че задигнах нивото под барплота, така че пространството зад него стана едно стъпало по-високо с цел да си прекарам правата и обратната вода под това ниво) след мифката място за микровълнова и кафе машина, и т.н. Искам да уточня като казвам бар-плот имам предвид плот на две нива 1-во работен плот с всички изброени кухненски пособия и на около 50см. височина и естесвено изнесен напред бар-плот за храна и от другата му страна високи бар-столчета. Отгоре откъм тавана на около 50см. висяща щаст от бар плота с осветление на него с прорези за саксии с пълзящи цветя от към лицевата (кън всекидневата) част и други глезотии като вградени луминисцентни лампи и т.н. И най-важното според мен така както обясняваш хладилник в инпровизираната кухничка няма да го  бъде, но все пак трябва да ти е под ръка,на близо и удобно до входа на бар-плота, който можеш да го направиш Г-образен с помалката стана към колоната.Да не говорим , че малко повече фантазия колоната може да стане и щаст от бар-плота. То така е малко трудно питай задавай казуси пък се надявам че скоро и другите ще се включат и тогава бедна ти е фантазията, не се отчайвай трябва време за да открият темата и да се включат. Ти направи някоя снимка. Надявам се да съм полезен.