Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
infomar
Тогава е ясно, че не е от фибрана. За мен е остатъчна миризма от дървеният паркет която се е "набила" в стените с годините. През бетонната плоча не вЕрвам да мирише :lol:

Предложиха ти се взаимно изключващи се варианти. Изборът как да постъпиш е само твой.
Аз не съм специалист занимаващ се професионално със строителство, затова може и да греша, ти на място можеш да прецениш най-добре.

п.с.
Я огледай и комините - подуши ги в отворено положение, да не идва от там миризмата (някой да си е включил аспиратора там и да си пържи кюфтенцата....) :partyman:
plamen6703 - майстор
Казах ти какъв е най-сигурният начин да си решиш проблема, но на теб ти харесва да гадаенето... :) Явно ще си решиш проблема по трудният начин, но това е твое право на избор...
preslav - майстор
plamen6703 написа:
Казах ти какъв е най-сигурният начин да си решиш проблема, но на теб ти харесва да гадаенето... :) Явно ще си решиш проблема по трудният начин, но това е твое право на избор...
Точно ти до момента ни си казал нищо, но това си е право на твой избор. Дори и снимки не си се научил да гледаш - НЯМА МУХЪЛ И ПЛЕСЕН ЗАД "ФИБРАНА"! На всичкото отгоре и нещо ехидничиш, пунтираш хора от форума, които напълно добронамерено се опитват да помогнат в напълно конкретна ситуация. На всички ни е ясно, че най-добре да "бутнем" старата къща, да направим нова колиба и баня, тоалет и кухня да са на другия край на двора.
Идеята за проверка на комините е добра, не е проблем проверката, а гадането е за да не се вкарва човека в излишни разходи - от други теми виждам с какво и как си правиш ти ремонтите, ама тук си велик!
plamen6703 - майстор
preslav написа:
plamen6703 написа:
Точно ти до момента ни си казал нищо, но това си е право на твой избор. Дори и снимки не си се научил да гледаш - НЯМА МУХЪЛ И ПЛЕСЕН ЗАД "ФИБРАНА"! На всичкото отгоре и нещо ехидничиш, пунтираш хора от форума, които напълно добронамерено се опитват да помогнат в напълно конкретна ситуация. На всички ни е ясно, че най-добре да "бутнем" старата къща, да направим нова колиба и баня, тоалет и кухня да са на другия край на двора.
Идеята за проверка на комините е добра, не е проблем проверката, а гадането е за да не се вкарва човека в излишни разходи - от други теми виждам с какво и как си правиш ти ремонтите, ама тук си велик!
Ами да го кажа пка щом не съм го казал, когато се прави основен ремонт на жилище, аз лично бих свалил всичко до "дъно" и бих направил всичко по мой вкус с материали по мой избор :) Така процедирам и с другите си ремонти, за които съм споделил...ремонт на покрив с тикли и някои други ремонти, за които предпочитам да ползвам услугите на фирма, за да нямам грижа дали ще се явят "майсторите" на работа или ще решат да ме отсвирят на някой друг обект :)
В гадаенето не ми е силата и гледам да не се хабя с гадаене, но някои хора за гадаене и пари дават, та всичко е въпроса на избор :-D
Последна промяна от plamen6703 на пон апр 03, 2017 8:06 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
plamen6703 написа:

Ами да го кажа пка щом не съм го казал, когато се прави основен ремонт на жилище, аз лично бих свалил всичко до "дъно" и бих направил всичко по мой вкус с материали по мой избор :) Така процедирам и с другите си ремонти, за които съм споделил...ремонт на покрив с цикли и някои други ремонти, за които предпочитам да ползвам услугите на фирма, за да нямам грижа дали ще се явят "майсторите" на работа или ще решат да ме отсвирят на някой друг обект :)
В гадаенето не ми е силата и гледам да не се хабя с гадаене, но някои хора за гадаене и пари дават, та всичко е въпроса на избор :-D
Ами да я караме по ред на номерата - живо съм заинтригуван от "ремонт на покрив с циКли". Би ли дал линк към темата?
plamen6703 - майстор
preslav написа:
plamen6703 написа:

Ами да го кажа пка щом не съм го казал, когато се прави основен ремонт на жилище, аз лично бих свалил всичко до "дъно" и бих направил всичко по мой вкус с материали по мой избор :) Така процедирам и с другите си ремонти, за които съм споделил...ремонт на покрив с цикли и някои други ремонти, за които предпочитам да ползвам услугите на фирма, за да нямам грижа дали ще се явят "майсторите" на работа или ще решат да ме отсвирят на някой друг обект :)
Ами да я караме по ред на номерата - живо съм заинтригуван от "ремонт на покрив с циКли". Би ли дал линк към темата?
Благодаря за поправката, вече е както трябва... за цикли както го бях написал преди поправката не мога да ти дам линк. За Тикли /плочи/ сам можеш да я намериш... ставаше дума за препоръка на майстор за редене на Тикли :) ...ама те почти не останаха живи и здрави такива майстори... за съжаление...
Hoвoceлckи - майстор
plamen6703 написа:
В гадаенето не ми е силата
Ама точно на гадател се правиш като категорично убеждаваш човека, че под ТИ му има мухъл (въпреки направените от него проби) :x Никой не отрича, че има такива случаи изобщо, но има и кадърно направени, при които няма такъв проблем! Аз самият съм с такава повече от 15 години.
Ти не само покрива можеш да си направиш с тикли. Можеш и банята да си направиш с калдаръм :idea: Не пречи и да се похвалиш. Но не се натрапвай като специалист, с практика, моля!
plamen6703 - майстор
Hoвoceлckи написа:
plamen6703 написа:
Ама точно на гадател се правиш като категорично убеждаваш човека, че под ТИ му има мухъл (въпреки направените от него проби) :x Никой не отрича, че има такива случаи изобщо, но има и кадърно направени, при които няма такъв проблем! Аз самият съм с такава повече от 15 години.
Ти не само покрива можеш да си направиш с тикли. Можеш и банята да си направиш с калдаръм :idea: Не пречи и да се похвалиш. Но не се натрапвай като специалист, с практика, моля!
Никого не убеждавам в нищо. Казах, че на вътрешна стена топлоизолация не се прави с "фибран" и обясних защо не се прави.
Но има сличаи, в които всеки взима свое решение и прави с каквото иска и както иска "топлоизолация" на жилището си. Споделих, че съм виждал реклама на боя, с която боядисваш и топлоизолираш :lol:
Не ме мисли за моята баня, не ми предстои ремонт на баня, изобщо можеш да не ме мислиш и да не четеш написаното от мен, така ще спестиш Радините си вълнения :lol:
preslav - майстор
plamen6703 написа:

Никого не убеждавам в нищо. Казах, че на вътрешна стена топлоизолация не се прави с "фибран" и обясних защо не се прави.
Но има сличаи, в които всеки взима свое решение и прави с каквото иска и както иска "топлоизолация" на жилището си. Споделих, че съм виждал реклама на боя, с която боядисваш и топлоизолираш :lol:
Не ме мисли за моята баня, не ми предстои ремонт на баня, изобщо можеш да не ме мислиш и да не четеш написаното от мен, така ще си спестиш Радините си вълнения :lol:
Ти си ПЪРВИЯТ взел отношение по темата "Като махнете фибрана от вътрешната стена на стаята и ще се уплашите като видите за какъв мухъл и плесен става дума.
Само виден неграмотник може да направи вътрешна топлоизолация на стая с т.н "фибран". Другото е въпрос на гадаене и преценка на място,но чистете фибрана от стената.".
Аз понеже съм виден неграмотник седнах да чета какво е мухъл, с какво се храни, как се размножава, какви условия за развитие изисква. После като ГАДАТЕЛ започнах да хвърлям боб има ли условия за развитие на мухъл между стената и "фибрана" - боба ми каза, че ако изолацията е поставена както трябва никакви гадини не могат да се въдят зад нея. Боба си е боб, практиката е най-доброто доказателство за или против. Тъкмо се появи човек склонен да прави снимки и ти от раз му казваш махай всичко - ами ако беше те послушал и миризмата си остане???
КЪМ ПИТАЩИЯ (дано все още чете и не е започнал да прави глупости) - огледай състоянието на замазката на пода, често замазките са рехави, попукани и не се знае с какво са просмукани. Опитай се да разбереш с какво е бил лепен паркета - все си мисля (ГАДАЯ), че миризмата идва от пода, а не от стените. Дезинфекцирай пода ако замазката е здрава и ще се ползва в бъдеще. Проветрявай интензивно въпросното помещение. Премахването на кофти миризми в корабните хамбари се прави със зелено кафе - кафето се пече в помещението.
il_iliev - напреднал
plamen6703 написа:
Hoвoceлckи написа:
plamen6703 написа:
Не ме мисли за моята баня, не ми предстои ремонт на баня, изобщо можеш да не ме мислиш и да не четеш написаното от мен, така ще спестиш Радините си вълнения :lol:
Като купихме първото си жилище и почнахме да правим ремонт при смяна на дограмата майстора видя, че от вътре на външните ни стени има изолация от фибран правена от предишният собственик.
Даде ни съвет това да го махаме, че мухъла и плесента са гарантирани. Махнаме фибрана от стените и добре го махнахме, на хола южно изложение нямаше мухъл и плесен, но на спалнята и детската северно изоложение беше чудо. Не миришеше в апартамента, ама от долу под фибрана плесен на петна като гъба по целите стени.
Изчистихме всичкият фибран и си направихме външна изолация с 10 см. стирипор. Не съм спец по тия работи, но видях с очите си какво е под фибрана. Явно заради северното изложение се е получило.

Тема "Авария от сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: