• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
all4all - специалист
fbr написа:
3т въглища по 1,5 закръглено, дава 4,5 тона пелети, и половин тон дърва равно на половин тон пелети, за кръгло 5 тона се приготви. Ако случиш пелети на сметка и 1 тон може да се презапасиш.
Много благодаря за отговора :partyman: Да разбирам горе долу + 750 лв от тези 1000 който съм посочил ... А това за 24 часов цикъл ли е или както при въглищата около 12 часа?
gnt69 - майстор
all4all написа:
fbr написа:
3т въглища по 1,5 закръглено, дава 4,5 тона пелети, и половин тон дърва равно на половин тон пелети, за кръгло 5 тона се приготви. Ако случиш пелети на сметка и 1 тон може да се презапасиш.
Много благодаря за отговора :partyman: Да разбирам горе долу + 750 лв от тези 1000 който съм посочил ... А това за 24 часов цикъл ли е или както при въглищата около 12 часа?
Защо ги смяташ +750лв. 5 тона слънчогледови пелети по 200 лева са 1000 лева.
fbr - майстор
Като се има предвид, че преди си преотоплявал по време на работа на котела, а през останалото време температурата е била по-ниска от предполагаемата постоянна температура при отопление с пелети, смятам че разхода ще остане същия.
all4all - специалист
gnt69 написа:
all4all написа:
fbr написа:
Защо ги смяташ +750лв. 5 тона слънчогледови пелети по 200 лева са 1000 лева.
Ами смятам ги по 320>330 лв за тон... Тези които казваш според мен са доста нискокалорични и разхода ще бъде по голям, а и по нашия край сигурно може да се намерят и по 170 лв. Инак ако верно е същия или с 300 >400 лв по скъпо бива :partyman:
gnt69 - майстор
all4all написа:
Тези които казваш според мен са доста нискокалорични и разхода ще бъде по голям, а и по нашия край сигурно може да се намерят и по 170 лв. Инак ако верно е същия или с 300 >400 лв по скъпо бива :partyman:
Много са си хубави даже. По калорични са от нискокачествените дървестни. Къде е вашия край, ако споделиш някой ще каже къде продават хубави.
all4all - специалист
gnt69 написа:
all4all написа:
Тези които казваш според мен са доста нискокалорични и разхода ще бъде по голям, а и по нашия край сигурно може да се намерят и по 170 лв. Инак ако верно е същия или с 300 >400 лв по скъпо бива :partyman:
Много са си хубави даже. По калорични са от нискокачествените дървестни. Къде е вашия край, ако споделиш някой ще каже къде продават хубави.
Аз съм от Плевен ... Ако дадеш насоки едно голямо благодаря и бирата от мен ... И не само това коя горелка да купя за Виадрус У 22 - 29 киловата която да ги гори и не прави проблеми ... От всичко прочетено до тук се насочих към Грейко не знам дали е правилно....
Emil Inanov - специалист
all4all написа:
Emil Inanov бях се засилил да купувам същата горелка, но едно нещо ме спира ...! Колко е шумна ?
Това мен не ме притеснява - както писах ще отоплявам къща - котела ще е в котелното.
Много Ви се чудя на Вас , които отоплявате апартамент - коренно различно е от къща!
Съседа от ляво топли- този отдясно също - от долу и отгоре, а и някакви си 80-120квадрата на един етаж?
Друго си е къща сама, изпъкнала на един ветровит хълм....колегата andro440 да каже как е.....
За мен са несъпоставими нещата.....

Кутията трябва да се прави, че тези от Полша искат 500лева са кутия за Виадруса.....
gnt69 - майстор
all4all написа:
Аз съм от Плевен ... Ако дадеш насоки едно голямо благодаря и бирата от мен ... И не само това коя горелка да купя за Виадрус У 22 - 29 киловата която да ги гори и не прави проблеми ... От всичко прочетено до тук се насочих към Грейко не знам дали е правилно....
Грейко е правилната горелка за слънчогледови пелети. Аз мъча едно от 2 сезона и за сега гори без грешка. Не знам за Плевен, най близо до теб Полски тръмбеш но на биг бег ги продават, хвалят ги 146 лева тон струват.
all4all - специалист
Някой колега ще помогне ли с чертеж за изрязване на врата от котел Виадрус за горелка Грейко? :partyman:
all4all - специалист
Въпрос към майсторите ... Преди малко си намерих горелка Грейко 30 KW ползвана 3 месеца на сносна цена...
Говорих с един майстор който поставя горелки който бил сервизен техник на Грейко и той ми каза, че тази горелка не може да се монтира на котел Viadrus U 22 - 29 KW един вид била голяма и нямало да влезне в отвора ... Вярно ли е това ? :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: