filmatoplo написа:Това Sonof го тествахме и работи супер ,има го у нас за 30 и няколко лв в бяла кутийка , обаче на изхода вади 220 волта затова го минаваме през реле за още 5 лв и готово .Предполагам, че е това - https://www.aliexpress.com/item/Sonoff- ... fc7ba9467d
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko
- специалист
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
nikrum
- специалист
Относно son off имам идея която ще споделя: понеже бойлера ми е с една серпентина си мисля да командвам термозадвижка в кръга на слънчев колектор и с бибойл да командвам котела и с контактен термостат втора термозадвижка в кръга на котела.в кръга на солара задвижката е н.о. а за котела е н.з.Така мога дистанционно да избирам източника на топлина за серпентината според слънцегреенето. с втори sonoff с термосонда да пускам ел.подгрев нощна тарифа или при нужда.и в двата кръга съм с пропилен гликол...Как ви се струва?
SoMeBoDy1
- специалист
nikrum написа:Относно son off имам идея която ще споделя: понеже бойлера ми е с една серпентина си мисля да командвам термозадвижка в кръга на слънчев колектор и с бибойл да командвам котела и с контактен термостат втора термозадвижка в кръга на котела.в кръга на солара задвижката е н.о. а за котела е н.з.Така мога дистанционно да избирам източника на топлина за серпентината според слънцегреенето. с втори sonoff с термосонда да пускам ел.подгрев нощна тарифа или при нужда.и в двата кръга съм с пропилен гликол...Как ви се струва?Добре звучи, но
няма ли да е по-добре направо да си купиш нов бойлер с две серпентини и стария да го продадеш ако не ти трябва? И аз съм с една серпентина ама нямам слънчеви колектори. От октомври до момента водата я топля само с котела.
SoMeBoDy1
- специалист
SoMeBoDy1 написа:nikrum написа:Относно son off имам идея която ще споделя: понеже бойлера ми е с една серпентина си мисля да командвам термозадвижка в кръга на слънчев колектор и с бибойл да командвам котела и с контактен термостат втора термозадвижка в кръга на котела.в кръга на солара задвижката е н.о. а за котела е н.з.Така мога дистанционно да избирам източника на топлина за серпентината според слънцегреенето. с втори sonoff с термосонда да пускам ел.подгрев нощна тарифа или при нужда.и в двата кръга съм с пропилен гликол...Как ви се струва?Добре звучи, но
няма ли да е по-добре направо да си купиш нов бойлер с две серпентини и стария да го продадеш ако не ти трябва? И аз съм с една серпентина, защото нямам слънчеви колектори. От октомври до момента водата я топля само с котела.
nokoniko
- специалист
nikito_sv написа:Колеги може ли някой да ми помогне.кой параметър отговаря на това да изгасва камината при зададена темп на въздуха.на водата имам зададена граница 3гр. Отдолу и 3гротгоре. Alba 15kwПараметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.
nikito_sv
- специалист
nokoniko написа:Това го знам,но вдигнах водата на 70гр. И зададох темп на въздуха 23 градуса.започна да вдига на 23.3 23.4 и не изгасва.водата я гони 71 72 за това мислех че като на водата има някъква темп граница за изкл. И вкл.nikito_sv написа:Колеги може ли някой да ми помогне.кой параметър отговаря на това да изгасва камината при зададена темп на въздуха.на водата имам зададена граница 3гр. Отдолу и 3гротгоре. Alba 15kwПараметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.

nokoniko
- специалист
nikito_sv написа:Виж пар-53 май и от него зависи....Цитирам какво пише в книжката-В конфигурация „камина“: Ако настроенатаnokoniko написа:Това го знам,но вдигнах водата на 70гр. И зададох темп на въздуха 23 градуса.започна да вдига на 23.3 23.4 и не изгасва.водата я гони 71 72 за това мислех че като на водата има някъква темп граница за изкл. И вкл.nikito_sv написа:Колеги може ли някой да ми помогне.кой параметър отговаря на това да изгасва камината при зададена темп на въздуха.на водата имам зададена граница 3гр. Отдолу и 3гротгоре. Alba 15kwПараметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.
стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния
термостат (свързан към I/O I03) за включване
или изключване на камината. Ако
настроената стойност е различна от 0,
охладената течност се допуска в камината,
когато температурата на въздуха надвиши
[PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)].
В конфигурация „камина с водна помпа“:
Ограничителната температура, която се
базира на измерването на температурата на
въздуха, е същата като горе......МОЖЕ БИ ПАР 53 ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИЧЕН ОТ "0" .

nikito_sv
- специалист
nokoniko написа:Ще я видя сега...Човек я е измислил ,човек ще я оправиnikito_sv написа:Виж пар-53 май и от него зависи....Цитирам какво пише в книжката-В конфигурация „камина“: Ако настроенатаnokoniko написа: Параметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.Това го знам,но вдигнах водата на 70гр. И зададох темп на въздуха 23 градуса.започна да вдига на 23.3 23.4 и не изгасва.водата я гони 71 72 за това мислех че като на водата има някъква темп граница за изкл. И вкл.
стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния
термостат (свързан към I/O I03) за включване
или изключване на камината. Ако
настроената стойност е различна от 0,
охладената течност се допуска в камината,
когато температурата на въздуха надвиши
[PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)].
В конфигурация „камина с водна помпа“:
Ограничителната температура, която се
базира на измерването на температурата на
въздуха, е същата като горе......МОЖЕ БИ ПАР 53 ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИЧЕН ОТ "0" .![]()
![]()
НАПРАВИ ГО 0.1/НАПРИМЕР/ И ВИЖ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература