• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Това Sonof го тествахме и работи супер ,има го у нас за 30 и няколко лв в бяла кутийка , обаче на изхода вади 220 волта затова го минаваме през реле за още 5 лв и готово . :-D
Предполагам, че е това - https://www.aliexpress.com/item/Sonoff- ... fc7ba9467d
nikrum - специалист
Относно son off имам идея която ще споделя: понеже бойлера ми е с една серпентина си мисля да командвам термозадвижка в кръга на слънчев колектор и с бибойл да командвам котела и с контактен термостат втора термозадвижка в кръга на котела.в кръга на солара задвижката е н.о. а за котела е н.з.Така мога дистанционно да избирам източника на топлина за серпентината според слънцегреенето. с втори sonoff с термосонда да пускам ел.подгрев нощна тарифа или при нужда.и в двата кръга съм с пропилен гликол...Как ви се струва?
SoMeBoDy1 - специалист
nikrum написа:
Относно son off имам идея която ще споделя: понеже бойлера ми е с една серпентина си мисля да командвам термозадвижка в кръга на слънчев колектор и с бибойл да командвам котела и с контактен термостат втора термозадвижка в кръга на котела.в кръга на солара задвижката е н.о. а за котела е н.з.Така мога дистанционно да избирам източника на топлина за серпентината според слънцегреенето. с втори sonoff с термосонда да пускам ел.подгрев нощна тарифа или при нужда.и в двата кръга съм с пропилен гликол...Как ви се струва?
Добре звучи, но
няма ли да е по-добре направо да си купиш нов бойлер с две серпентини и стария да го продадеш ако не ти трябва? И аз съм с една серпентина ама нямам слънчеви колектори. От октомври до момента водата я топля само с котела.
SoMeBoDy1 - специалист
SoMeBoDy1 написа:
nikrum написа:
Добре звучи, но
няма ли да е по-добре направо да си купиш нов бойлер с две серпентини и стария да го продадеш ако не ти трябва? И аз съм с една серпентина, защото нямам слънчеви колектори. От октомври до момента водата я топля само с котела.
nikito_sv - специалист
Колеги може ли някой да ми помогне.кой параметър отговаря на това да изгасва камината при зададена темп на въздуха.на водата имам зададена граница 3гр. Отдолу и 3гротгоре. Alba 15kw
nokoniko - специалист
nikito_sv написа:
Колеги може ли някой да ми помогне.кой параметър отговаря на това да изгасва камината при зададена темп на въздуха.на водата имам зададена граница 3гр. Отдолу и 3гротгоре. Alba 15kw
Параметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.
nikito_sv - специалист
nokoniko написа:
nikito_sv написа:
Параметъра е 51, но мисля, че ако отидеш директно където ти показва моментната температура в стаята и натиснеш ентер/долу в дясно/ ще почне да мига и може да посочиш каква температура на въздуха да гони.
Това го знам,но вдигнах водата на 70гр. И зададох темп на въздуха 23 градуса.започна да вдига на 23.3 23.4 и не изгасва.водата я гони 71 72 за това мислех че като на водата има някъква темп граница за изкл. И вкл. :)
nokoniko - специалист
nikito_sv написа:
nokoniko написа:
nikito_sv написа:
Това го знам,но вдигнах водата на 70гр. И зададох темп на въздуха 23 градуса.започна да вдига на 23.3 23.4 и не изгасва.водата я гони 71 72 за това мислех че като на водата има някъква темп граница за изкл. И вкл. :)
Виж пар-53 май и от него зависи....Цитирам какво пише в книжката-В конфигурация „камина“: Ако настроената
стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния
термостат (свързан към I/O I03) за включване
или изключване на камината. Ако
настроената стойност е различна от 0,
охладената течност се допуска в камината,
когато температурата на въздуха надвиши
[PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)].
В конфигурация „камина с водна помпа“:
Ограничителната температура, която се
базира на измерването на температурата на
въздуха, е същата като горе......МОЖЕ БИ ПАР 53 ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИЧЕН ОТ "0" . :? :? :? НАПРАВИ ГО 0.1/НАПРИМЕР/ И ВИЖ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
nikito_sv - специалист
nokoniko написа:
nikito_sv написа:
nokoniko написа:
Виж пар-53 май и от него зависи....Цитирам какво пише в книжката-В конфигурация „камина“: Ако настроената
стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния
термостат (свързан към I/O I03) за включване
или изключване на камината. Ако
настроената стойност е различна от 0,
охладената течност се допуска в камината,
когато температурата на въздуха надвиши
[PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)].
В конфигурация „камина с водна помпа“:
Ограничителната температура, която се
базира на измерването на температурата на
въздуха, е същата като горе......МОЖЕ БИ ПАР 53 ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИЧЕН ОТ "0" . :? :? :? НАПРАВИ ГО 0.1/НАПРИМЕР/ И ВИЖ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
Ще я видя сега...Човек я е измислил ,човек ще я оправи :) Правя си тук аь едни експерименти.с бойлер си работи перфектно държи 65 градуса.искам да видя сбез него по стаен термостат как ще работи. ;) благодаря инъче :)
nikito_sv - специалист
А на мен пар 53 ми е 10 и не можв по малко от 1 да го направя е може де на 0, но не по малко
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: