• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikrum - специалист
При настрпени22.8 трябва да ти угасне на 22.8+0.5=23.3 и като е включила продухване на кошницата е вдигнала до 23.8 което е ок. Рестарта би трябвало да настъпи при 22.8-1=21.8 по въздух И ако темп на водата е паднала под пар 52 - пар 96.Ако водата ти е останала по топла от п52-п96 няма да рестартира.Затова някъде бях писал че е добре да има радиатор в помещението където е камината....
nikito_sv - специалист
nikrum написа:
При настрпени22.8 трябва да ти угасне на 22.8+0.5=23.3 и като е включила продухване на кошницата е вдигнала до 23.8 което е ок. Рестарта би трябвало да настъпи при 22.8-1=21.8 по въздух И ако темп на водата е паднала под пар 52 - пар 96.Ако водата ти е останала по топла от п52-п96 няма да рестартира.Затова някъде бях писал че е добре да има радиатор в помещението където е камината....

Тя камината ми ев коридора там е най-топлага тичка но наистина днес бях вън и като се прибрах водата беше към 40 гр. А въздуха под 22. И нещо но подробността е че я хванах точно на угасването и започна да издухва на 23.8 и стигна малко до 24.шантаво.или аз не го обеснявам или не разбирам което е по вероятното :) Но да не става дума за изгасване точно на зададената темп. На въздуга.намалих я на 1 мощност и си вдигаше бавно 22.8 22.9 23 и така до 22.8 докъто не изгасна.това е
nikrum - специалист
Откъде задаваш темп на въздуха от клиентското меню с икона термомвтър ли? Съвета ми е от там да го зададеш а не от менюто с настройки като пар51...,също провери си пар76 да е конфигурация 1 и сложи пар68-35 гр за да ти върти помпата при изкл камина до падане на водата на 35гр. Виж си също пар52 и пар96.по тях условието за рестарт е темп на водата да падне под разликата п52-п96.Ако имаш бойлер със серпентина без отсекател се усложняват нещата защото той става като буфер и поддържа водата топла в системата по дълго....и рестарта ще настъпи много по късно
nokoniko - специалист
Реших на Македонската ми камина/аурига-б/ да и вдигна КПДто ....Арматурно желязо ф6 го навих на тръба ф25, като пружина. Пръчка от 2 метра върши идеална работа. Резултата е- Температурата на изходящите газове паднаха доста. Днес я запалих на ауто/5 степен/, за да минава през всички мощности и само за малко температурата на газовете беше 80 градуса - точно преди да влезе в модулация и да намали мощността. Настроена е на 62 градуса на водата. В момента е на първа степен - вода 62гр, газове 65гр. От една седмица е така и днес свалих кюнците да видя дали няма конденз от ниската температура на газовете. Всичко е точно .... само малко суха пепел. Гледах и вътре в комина - мисля, че няма проблем.
Прикачен файл:
20170423_131717.jpg
Прикачен файл:
20170423_131825.jpg
- https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y. Приемам съвети за още по-качествен ъпгрейд. :partyman: :partyman: :partyman: Чудя се дали ако ги навия на тръба ф20, за да влизат по-хлабаво в тръбите дали няма да е по-добре....
gnt69 - майстор
Трябва да има малко разстояние между тръбата и пружината да се чудят газовете къде да вървят пред пружината или зад нея. За ориентир на котел Грейко тръбата е ф67 а пружината ф60.
miroalav8 - напреднал
Здравей те колеги. Преди време бях питал от какво може да се образува някакъв твърд налеп по стените на камерата, но неполучих конкретен отговор. Затова питам отново и прикачам снимка

Прикачен файл

20170423_211902-1-1-1.jpg
andy_forresite - майстор
От липса на трипътен антикондензен вентил за връщащата вода към камината и от нискокачествени пелети. Горих едни благоевградски пелети в чувалчета със зелени надписи, които оформяха за около 3-4 часа горене твърдо образувание подобно на скалА. В скарата остатъците приличаха повече на пясък от плаж по черноморието отколкото на пепел от дървесни пелети. Може би ако нямах вентил за контрол на t°С на върналата се от радиаторите вода щяха да се получат такива налепи. Стените на топлообменника щяха да са по-лепливи и целия този "пясък" щеше да се асфалтира по ДжелЕзото на топлообменника.

Колко мм са широки тръбите на камината с правените пружини? Имам 10 тръби ф48 мм. Дали ще се получи ако навия такава арматурна пръчка на тръба 28-30 мм? Но ако и на ауригата са около 48 мм може да ползвам тръба 1 цол. Виждам че е станало много добре и се радвам за постигнатия ефект.
nokoniko - специалист
andy_forresite написа:
От липса на трипътен антикондензен вентил за връщащата вода към камината и от нискокачествени пелети. Горих едни благоевградски пелети в чувалчета със зелени надписи, които оформяха за около 3-4 часа горене твърдо образувание подобно на скалА. В скарата остатъците приличаха повече на пясък от плаж по черноморието отколкото на пепел от дървесни пелети. Може би ако нямах вентил за контрол на t°С на върналата се от радиаторите вода щяха да се получат такива налепи. Стените на топлообменника щяха да са по-лепливи и целия този "пясък" щеше да се асфалтира по ДжелЕзото на топлообменника.

Колко мм са широки тръбите на камината с правените пружини? Имам 10 тръби ф48 мм. Дали ще се получи ако навия такава арматурна пръчка на тръба 28-30 мм? Но ако и на ауригата са около 48 мм може да ползвам тръба 1 цол. Виждам че е станало много добре и се радвам за постигнатия ефект.
Мисля, че тръбата не трябва да е по - голяма от 25мм, защото като я навивах /на ръка/плътно, след края на навиването има леко отпускане и реално серпентината става 40мм. При по-дебела тръба ще влиза много плътно.
nikrum - специалист
Изкушавате ме и аз да пробвам но се чудя кое ще е по добре пружина от ф, или турполатор от посукана шина, както някой беше поствал в началото на форума...Ако идеята е да се забавят газовете за по ефелтивен топлообмен според мен е по добре да се движат по периферията а не в средата на димогарните тръби и стъпката на спирлата да е по малка
SoMeBoDy1 - специалист
andy_forresite написа:

Анди, аз трипътен вентил нямам. Подобни налепи също нямам.
Според мен всичко е от качеството не пелетите и подходящи нанстройки на котела.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: