• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Методът "научи се сам" с помощта на форуми често пъти и много трудоемък и не особено ефективен. Да но се навлиза дълбоко в различни теми и човек получава по-комплексни познания по темите, за което съм благодарен на всички които с добро или не чак толкова :) се включиха по моята болка . :? :? :?
Та след като закупих следващия "по-правилен" "АВВ" контактор, нова самозасмукваща помпа и прекарах два дни да монтирам наново съоръжението ОТНОВО не сполучих с автоматичното управление от програматора. Отново същия бъг се появява, както при китайския контактор. На финала взех един мултицет и започнах да меря каквъв ток се подава на този контактор от програматора. Оказа се, че адапторът, който захранва Хънтър програматора не му подава 24 V, а някакви различни стойности до 5-6 V и с помощта и на този "фалшив" ток, програматорът не успява да захрани винтилите с 24 v, но явно захранва с нещо, защото контакторът щраква и после отлепва. Та сега съм на етап търсене на поредната китайска част - адаптор, който при Хънтър е някакъв странен на 26 V и в ибея струва 45 долара без доставката :toimonster: Има няма колкото самия програматор.
Дали някой може да каже къде да търся такъв и дали ако взема обикновен на 24V ще свърши работа.
Иначе от помпата съм много доволен. След много умствен тормоз си взех DAB 132 и разпръсквачите ще се скъсат да пръскат от рошаво по-рошаво :) - сега трябва всички дюзи да пренастройвам. Дано да я опазя :-D, че как се обезопасява шахта, мъка...
Krass - майстор
Слагай какъвто намериш траф, като смяташ 300ma на вентил. 50W ти е достатъчен.
ulieliadi - специалист
yanko78 написа:
ulieliadi написа:
ulieliadi написа:
Пред дилема съм за избор на разпръсквачи за поливна система и моля за малко помощ.
Площта е 8х8 метра и искам да ги направя на един кръг. Ще се полива от водопроводната мрежа - тръбата е половин цол и ще се пуска и спира ръчно. Налягане има около 2 бара.
Идеята ми е да мина с четири разпръсквача в ъглите стрелящи на 90 градуса като първите два да бъдат малки http://napoqvane.com/sprinklers/hunter_ ... &order=ASC , а третия и четвъртия да бъдат по-мощни http://napoqvane.com/sprinklers/hunter_ ... &order=ASC и с различните дюзи да регулирам силата им.
Всякакви идеи ще ми бъдат полезни :partyman:
Някой нещо... , че тези дни трябва да ги поръчвам :?
Посъветвай се с човека от сайта, страшно коректен и отзивчив е, заявявам го на 100%. На мен лично ми помогна много, безрезервно и безплатно. С неговата помощ си изградих системата от нулата и с нулеви познания по материята. Успех!
Посъветвах се!
Определям го нито като коректен, нито като отзивчив!
Почна да ме пуска по пързалката за разпръсквачи от 25лв, да не говорим, че ми прати поръчката експресна без да е имало нужда само за да си вземе парите по-бързо.
Имам и аз определение за него - измекяр [-(
ring - напреднал
lub40 написа:
Методът "научи се сам" с помощта на форуми често пъти и много трудоемък и не особено ефективен. Да но се навлиза дълбоко в различни теми и човек получава по-комплексни познания по темите, за което съм благодарен на всички които с добро или не чак толкова :) се включиха по моята болка . :? :? :?
Та след като закупих следващия "по-правилен" "АВВ" контактор, нова самозасмукваща помпа и прекарах два дни да монтирам наново съоръжението ОТНОВО не сполучих с автоматичното управление от програматора. Отново същия бъг се появява, както при китайския контактор. На финала взех един мултицет и започнах да меря каквъв ток се подава на този контактор от програматора. Оказа се, че адапторът, който захранва Хънтър програматора не му подава 24 V, а някакви различни стойности до 5-6 V и с помощта и на този "фалшив" ток, програматорът не успява да захрани винтилите с 24 v, но явно захранва с нещо, защото контакторът щраква и после отлепва. Та сега съм на етап търсене на поредната китайска част - адаптор, който при Хънтър е някакъв странен на 26 V и в ибея струва 45 долара без доставката :toimonster: Има няма колкото самия програматор.
Дали някой може да каже къде да търся такъв и дали ако взема обикновен на 24V ще свърши работа.
Иначе от помпата съм много доволен. След много умствен тормоз си взех DAB 132 и разпръсквачите ще се скъсат да пръскат от рошаво по-рошаво :) - сега трябва всички дюзи да пренастройвам. Дано да я опазя :-D, че как се обезопасява шахта, мъка...
С малко четене на спецификация: 1.захранването на програматора трябва да е 24V променливо, адапторa дето ползваш да не е за постоянно напрежение? 2. трябва да дава ток поне 1 А или мощност 24VA. 3. Токът на бобината на релето (контактора) не трябва да е повече от 0,56А, като общата консумация (вентили и реле) не трябва да е повече от 0,9А.
Krass - майстор
Клапан електромагнитен Hunter PGV 100G-B - 1"Ж / без рег.на дебита 24 V AC

Технически характеристики:
• Дебит: 0.04 to 6.81 m3/hr; 0.7 to 113.5 l/min
• Налягане: .4 to 10.3 bars; 138 to 1034 kPa
• Heavy-duty соленоид: 24VAC, 370mA inrush current,
190mA holding current, 60 cycles; 475mA inrush
current, 230mA holding current, 50 cycles
[quote="ring"][quote="lub40"]С малко четене на спецификация: 1.захранването на програматора трябва да е 24V променливо, адапторa дето ползваш да не е за постоянно напрежение?/quote]

В интерес на истината нещо не мога да намеря из нега адаптер на 24 волта на променливо напрежение или просто не им пише подобна спесификация. Казвайте как да се ориентирам. До сега ползвах оригиналния адаптер и на него не пише нищо по въпроса.
Простете за лаишкия въпрос.
Всъщност май се ориентирах. Трябва да пише АС 24V за изходящ ток :axe:
Винаги съм си мислел, че 24v ток винаги е прав - DC..., а той можел и да е "крив" :finga: :finga: :finga:
vsterev - специалист
Искам да попитам следното вчера си купих 4 соленоидни клапана и програматор след като сглобих колектора реших да пусна програматора да захрани единия клапан, не съм го вързал към водопровода а пробвам на сухо, чува се силно жужене - нормално ли е ? Освен това не ми е ясно как работи соленоида - продухвам при затворен и отворен соленоид и не виждам разлика. Нормално ли е това ?
Andri01 - майстор
Някои магнет вентили се нуждаят от налягане на входа за да отворят при подаване на напрежение!!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Съвети Автоматична Поливна Система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: