Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav - майстор
iivanov написа:
Може ли да се включа и аз ?
Спор няма , момата е арна . Да я фанеш под черешата ... и десет деца да ти народи . :-D Обаче тук сравнявате несравнимото . Ръчна коса с моторна , косачка с ръчна ,моторна коса с косачка .
На мторната коса не и е силата в правене на откоси - тя е по-скоро за разчистване на труднодостъпни места .Е има и ножове за правене на откоси , но ако се стигне до там , ще си извикам косачка . А аз през това време под черешата с момата .
Респект и уважение пред косачите от старо време ! Обаче не могат да се мерят с производителноста на съвременните машини .
А на клипа , дето го качи Лазар , накрая се вижда , че косача с ръчната почна да преплита краката . :-D
Всичко е добре,момата падне ли и аз не пропускам!!! Но не искам просто да ми разчистиш терена,а да мога да си изсуша тревата и да я ползвам.Да е на откоси,за да мога лесно и бързо да я обръщам за да съхне без да се запарва и накрая лесно да я събирам или балирам,за да я ползвам за храна на животните.А пок дори и лесно да я събера,зя да я изхвърля!Какво правим тогава? Ще ви кажа какво-ще започнете да цените косенето на каката от клипа.И него казвам само защото оценям качествата на каката,маскари такива :D :D :D
toolegittoquit - майстор
koveslav написа:
А пок дори и лесно да я събера,зя да я изхвърля!Какво правим тогава? Ще ви кажа какво-ще започнете да цените косенето на каката от клипа
Тармъка, на ремаркето и айде. А те комбайните все на ръка правят всичко.
koveslav - майстор
toolegittoquit написа:
koveslav написа:
А пък дори и лесно да я събера,зя да я изхвърля!Какво правим тогава? Ще ви кажа какво-ще започнете да цените косенето на каката от клипа
Тармъка, на ремаркето и айде. А те комбайните все на ръка правят всичко.
:partyman: :partyman: Нищо не си схванал.Личи си,че и на сенокос не си бил никога.
lov - майстор
iivanov написа:
hidrazin написа:
...ама е красота да го гледаш...
... тези пищни форми , които напират под блузката . И тези яки прасци - гордо украшение за всеки мъжки врат . :partyman:
Кат гледам кога са правени клипчетата вече не е девойче а си е яка мома. И кат ги редиш тея закани ай си я излъгъл глей к'во става. :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z71gl4wQ4fw[/youtube]
ша ти окасти израстъците кат келяво борче. :-D
Па иначе нали някой питаше и тревата да му събирала от ливадката. Ми справя се момето и то подобаващо. :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fIVAlV8YVF0[/youtube]
Па на Тинки ще повикаме тази нали му се е спукал маховика на косачката и държи на механизацията. Па и имал алергия към ръчни коси.И все търмъци и комбайни са му в главата. :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mVBV4n37TOY[/youtube]
toolegittoquit - майстор
koveslav написа:
Нищо не си схванал.Личи си,че и на сенокос не си бил никога.
За това има машини. А аз моите машини ги ползвам, за да поддържам тревата ниска, така че да няма кърлежи и змии.
И грам не ми трябва да ходя на сенокос, защото по морето не останаха домашни животни, освен кокошки и няколко заблудени кози и магарета.
Онова време свърши. И комунизма свърши. Няма ги офците, да ги храните. Свиквайте. 30 годишно ирландско месо и турски домати.
koveslav - майстор
toolegittoquit написа:
koveslav написа:
Нищо не си схванал.Личи си,че и на сенокос не си бил никога.
За това има машини. А аз моите машини ги ползвам, за да поддържам тревата ниска, така че да няма кърлежи и змии.
И грам не ми трябва да ходя на сенокос, защото по морето не останаха домашни животни, освен кокошки и няколко заблудени кози и магарета.
Онова време свърши. И комунизма свърши. Няма ги офците, да ги храните. Свиквайте. 30 годишно ирландско месо и турски домати.
Абе то по морето отдавна и риба няма,но не сме ние причината,съжалявам :D А зеленчука при нас расте,както при вас треволяка и зрее най-рано -само да има кой да "коси".Скоро домашните ранни картофи и домати ще са готови,турски не сме опитвали до сега....Вкусни ли са? :tonqe:
iivanov - майстор
lov написа:

Кат гледам кога са правени клипчетата вече не е девойче а си е яка мома. И кат ги редиш тея закани ай си я излъгъл глей к'во става. :lol:
Хич не сЪ плашЪ . Ако видя зор , ш'ви извикам да давате акъли . :-D
toolegittoquit - майстор
koveslav написа:
Скоро домашните ранни картофи и домати ще са готови,турски не сме опитвали до сега....Вкусни ли са?
И защо да се бъхтя да правя оранжерии и да отоплявам ранните домати, да им плащам водата, за да мога като ударя накрая чертата кило домати да ми излезе 5-6лв при цена в магазина 2лв?
Миналата година и аз извадих много картофи. И знаеш ли какво? Пак купувах. Знаеш ли защо? Извадих ги, бяха много. И за отрицателно време почнаха да се развалят. По неясна за мен причина за 2 месеца съхранение на тъмно и хладно изхвърлих половината картофи. Нямаш си идея колко ме беше яд, колко труд и вода беше това.
Ранни домати? Допреди 2 седмици стъргах всяка сутрин лед от стъклото на колата. 12 градуса беше температурата, а вечерта падаше до отрицателна. Сега пак захладня. Знаеш ли какви домати ще извадиш в това време?
Направо вече си мисля, че нищо което не е по 40лв/килото не си струва да се сее. Примерно орехи и бадеми, които белени струват торба пари.
Бил съм на село, знам какво са животни. Вече почти изчезнаха. Не ти излиза сметката. Скъпо, не можеш да си покриеш разноските. Както казах, това не е комунизма. Да опънеш парника с крадения найлон и да топлиш с нафтовата печка, която нафта за отопление ти е 10 стотинки за 100 литров бидон. И да ползваш вода без пари.
infomar
toolegittoquit написа:
koveslav написа:
Скоро домашните ранни картофи и домати ще са готови,турски не сме опитвали до сега....Вкусни ли са?
И защо да се бъхтя да правя оранжерии и да отоплявам ранните домати, да им плащам водата, за да мога като ударя накрая чертата кило домати да ми излезе 5-6лв при цена в магазина 2лв?............................
Много си далеко от поддържане на домашна градина. За твоите картофи хората казват - лакомо дупе кръв сере. Натъпчи ги с изкуствени торове, за да станат по-големи и после искай да изкарат зимата. Още имам картофи от миналата година... да знаеш, че вкусът им няма нищо общо с този на купешките.
Какво да ти обяснявам. При лошият социализъм, дините бяха по 3 стотинки на пазара..... Можеш само да си мечтаеш за ОНОВА качество и цени на продуктите, отнесени към покупателната способност. Такива като теб срутиха земеделието и държавата.... хак да ви е сега капитализмът който искахте.

Добре, че сега никой не краде и сме цъфнали и връзваме :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
koveslav - майстор
toolegittoquit написа:
koveslav написа:
И защо да се бъхтя да правя оранжерии и да отоплявам ранните домати, да им плащам водата, за да мога като ударя накрая чертата кило домати да ми излезе 5-6лв при цена в магазина 2лв?
Миналата година и аз извадих много картофи. И знаеш ли какво? Пак купувах. Знаеш ли защо? Извадих ги, бяха много. И за отрицателно време почнаха да се развалят. По неясна за мен причина за 2 месеца съхранение на тъмно и хладно изхвърлих половината картофи. Нямаш си идея колко ме беше яд, колко труд и вода беше това.
Ранни домати? Допреди 2 седмици стъргах всяка сутрин лед от стъклото на колата. 12 градуса беше температурата, а вечерта падаше до отрицателна. Сега пак захладня. Знаеш ли какви домати ще извадиш в това време?
Направо вече си мисля, че нищо което не е по 40лв/килото не си струва да се сее. Примерно орехи и бадеми, които белени струват торба пари.
Бил съм на село, знам какво са животни. Вече почти изчезнаха. Не ти излиза сметката. Скъпо, не можеш да си покриеш разноските. Както казах, това не е комунизма. Да опънеш парника с крадения найлон и да топлиш с нафтовата печка, която нафта за отопление ти е 10 стотинки за 100 литров бидон. И да ползваш вода без пари.
Говорим за природа,за разлика в климат,а не за парници и простотии.Ранните картофи се сеят в края на февруари,времето го позволява.Доматите от петнадесетина дни са вече на открито,скоро ще ги връзваме.Това е в България,насред златна Тракия.Не ме интересуват нито пазари,нито някакъв бизнес със селско стопанство,интересува ме с какво се храним и с какво храним децата си.И всеки може да го постигне,но не на всеки му стиска. Иска работа,не иска само чалъми....

Тема "Нов вид тревокосачка - работи без ток и бензин. Ползва се дори от жени." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: