shulio написа: Чудя се защо трябва да се събираме толкова на гъстоИ аз започвам да се чудя защо толкова старателно избягваш очевидното решение на проблема ти - покупка на имот в обезлюдено село...
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolcho
- специалист
79 мнения в "Как в България да се живее далеч от хората?"
shulio
- специалист
kolcho написа:Прочети по-горе проблема със земите и ще разбереш,shulio написа: Чудя се защо трябва да се събираме толкова на гъстоИ аз започвам да се чудя защо толкова старателно избягваш очевидното решение на проблема ти - покупка на имот в обезлюдено село...
Да кажем, че искаш 50дка имот. Намираш обезлюдено село и си вземаш къща. За да направиш покрай теб 50дка ще трябва да купиш още да кажем 30 имота. Това са минимум 30 собственика в най-идеалния случай. На практика няма да окрупниш такъв парцел докато си жив.
shulio
- специалист
radius написа:Утре ще дойдат едни катунари и дотам.Защото тук като живея в Павлово, София в заключващ се блок всичко е наред? Преди 4 месеца ми разбиха апартамента изнесоха ми инструментите, а полицията си пита ...........вия
shulio
- специалист
Да обобщим нещата, които научихме до сега. Повечето ги знаех, но все пак.
Вариант 1 - готов имот и да го купиш. От 2-3 години търся - до сега не съм намирал да се продава.
Вариант 2 - къща около която няма друго строителство и да се разбереш със собствениците наоколо да им купиш земите ако са съгласни
Вариант 3 - къща в обезлюдено село и да се изкупят околните имоти ако се намерят собствениците и т.н.
Вариант 4 - бивш стопански двор (обикновено са с големи парцели). Там минусите са че има едни огромни грозни сгради и разходи по тях
Вариант 5 - УПИ и да купиш земята около него ако е възможно
Вариант 6 - Земеделска или друг вид земя с големина на парцела колкото ти трябва. Отцепваш 2 дка примерно и ги вкарваш в регулация ако ти разреши държавата. Или намираш точния човек, който познва други точни хора за да ти се опече работата.
Освен Вариант 1 всички други варианти крият потенциална опасност да инвестирате един пари в имот и никога да не постигнете това което искате. Ако някой има други идей да допълвам .....
Вариант 1 - готов имот и да го купиш. От 2-3 години търся - до сега не съм намирал да се продава.
Вариант 2 - къща около която няма друго строителство и да се разбереш със собствениците наоколо да им купиш земите ако са съгласни
Вариант 3 - къща в обезлюдено село и да се изкупят околните имоти ако се намерят собствениците и т.н.
Вариант 4 - бивш стопански двор (обикновено са с големи парцели). Там минусите са че има едни огромни грозни сгради и разходи по тях
Вариант 5 - УПИ и да купиш земята около него ако е възможно
Вариант 6 - Земеделска или друг вид земя с големина на парцела колкото ти трябва. Отцепваш 2 дка примерно и ги вкарваш в регулация ако ти разреши държавата. Или намираш точния човек, който познва други точни хора за да ти се опече работата.
Освен Вариант 1 всички други варианти крият потенциална опасност да инвестирате един пари в имот и никога да не постигнете това което искате. Ако някой има други идей да допълвам .....
Последна промяна от shulio на ср юни 07, 2017 5:12 pm, променено общо 3 пъти.
plamen6703
- майстор
nikolson написа:За Еленския мога да помогна, но трябва да проверя. Имам къща там, знам места, където е възможно.Ако можеш ще съм благодарен на всякаква информация за големи парцели земя в този район.
nikolov333
- майстор
Въпроса с парцелите не можели да се реши най-лесно през кадастъра или поземлената комисия? Аз съм търсил собственици на земеделска земя до един язовир в близост до пътя, но баща ми се занимаваше с узаконяване на земи и имаше едни карти с номерата на нивите за целия район около селото.. В общи линии първо си харесваш района и търсиш карти на местността от поземлената комисия или кадастъра. Аз си снимах картата на екрана за района от Гугъл мапс и налагат скиците за да се ориентирам в ситуацията..
shulio
- специалист
Това е варианта. Там ти казват кои са собствениците, но обикновено не е 1 а няколко, половината са починали и оставили по още 2-3 наследника. Така за един парцел трябва да събереш 7-8 човека. От тях половината не са в страната да кажем.
Едно време 90-те като са връщали земята са я върнали на името на този който е влязал в ТКЗС. Нямаме някакви санкции ако не си разделиш наследството след смъртта на собственика. Повечето неща са още на имената на влезлите в ТКЗС-тата. Сами разбирате колко сложно става като от тогава са минали 70 години.
Все пак живота е краен - ако беше безкраен можеше и да реша да се занимавам с това.
Едно време 90-те като са връщали земята са я върнали на името на този който е влязал в ТКЗС. Нямаме някакви санкции ако не си разделиш наследството след смъртта на собственика. Повечето неща са още на имената на влезлите в ТКЗС-тата. Сами разбирате колко сложно става като от тогава са минали 70 години.
Все пак живота е краен - ако беше безкраен можеше и да реша да се занимавам с това.
Тема "Как в България да се живее далеч от хората?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература