Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Ми да ти предложа моето оборудване - комплектът на Термосиликат Torch 20 киловата. Котел, горелка, управление с вграден интернет модул, шнек и бункер - 3000 лв. Нов е 4800. За 3300 ще ти дам и външния топлообменник към комина, на който така и не установих какъв допълнителен ефект има щото ми го направиха като се затопли времето.
Който го вземе, му оставям изводите ППР преход от котела, защитния клапан по налягане, крана за източване, капилярката на термостата за помпата и трипътния смесителен вентил с термост. глава с изнесен осезател. Само той е около 150 лева.

И моя апартамент е на първи етаж и имам мазе. Понеже не живеем там, някой взел нашето мазе и оставил неговото. Не сме се разправяли. След време и аз мисля да го местя там, но чакам да санират блока. АКО го санират, иначе няма да местя нищо.
syncho - майстор
Dobri88 от всичко, което си написал мога единствено да ти кажа, че ще ти трябва котел със средно малка мощност с горе долу прилично качество на поносима цена...

Надявам се ми разбра сатирата без да се засягаш. Не си дал абсолютно нищо конкретно и да се дават предложения на това, което си написал е напълно абсурдно. Дай някакви по-точно квадратури, бойлери има ли няма ли, тоя гипс картон зад него вата има ли, ако има колко и т.н. неща, които са конкретни и могат да се направят някакви сметки. В противен случай просто си чешем езиците и накрая най-вероятно няма да избереш най-подходящото нещо за теб. Кажи какви са ти другите съображения за каминките, защото с котел в мазето ще топлиш и самото мазе, което не вярвам да ти е целта. А и какво имаш предвид по "шумни", защото аз до сега освен от камините с вентилатори не знам някой да се е оплакал, че му е шумна камината, а на теб такава не ти трябва.
Dobri88 - помощник
syncho, Мисля, че дадох доста данни. Вариации в пелетните котли почти няма - най-малките са на 20 киловата, като разликата е, че някои поддържат и по-ниски минимални. След прекарано огромно време четене тук ми стана ясно да си търся такава, която работи с по ниски минимални киловати. Така че и да ти премеря стаите не мисля, че нещо ще се промени, защото радиаторите са прекарани вече, а вариации няма много. Ясно е, че ми трябва възможно най-слабата горелка и котле. Не го искам това нещо в стаята ми (камината) - не знам какво имаш в предвид, но когото и да питам ми казва, че се чува шум и то постоянен. С бебе съм и най-малкото е опасно да не си опари ръцете като лази, а и който каквото и да ми говори си има пепеляк от това нещо и всеки ден трябва да се пълни. Ясно е, че всеки си хвали своето и повечето от пишещи тук имат изгодата да предлагат нещо или пристрастията, но се надявам все пак на някое "безпристрастно мнение".

Досега ми бяха предложени Марели и Бурнит и да ви кажа не съм очарован от това, което четох за тях.

Вече клоня към Грейко с презумцията, че може да гори и по некачествени пелети без да се прецака системата.
Колко е така.... незнам
syncho - майстор
Dobri88, само да кажа, че мога и котел да ти продам, ако желаеш, но мисля кое би било по-подходящо за теб.

Повярвай ми ни най-малко имам изгодата точно тук да предлагам каквото и да било. Обикновенно това се дължи на предразсъдъците на пишещите тук, че видиш ли гледам да си пробутам стоката тук. Тези, които ме познават знаят, кога да оценят мнението ми.

Гледната ми точка за камините за такива площи винаги ще бъде една и съща - 100% предимство пред котлите. Относно котли с ниска мощност можеш да погледнеш следните модели, за които се сещам без да се замислям особено - Slimpel Easy, HP15

Пожелавам ти успех с избора на котел.
Dobri88 - помощник
Нямам в предвид точно теб, а като цяло че всеки си хвали това което има в тях, продава, монтира и така нататък.
За 1 седмица проучване онлайн и на живо - какво ли не ми видяха очите. Да може би си прав, че е по-разумно камина за тези размери, но изтъкнатите от мен причини са важни за мен, а и 5 радиатора/ 2 лири и бойлер не е чак толкова малко :)
Здравейте
Имам нужда от вашето мнение, прочетох много неща но така и не можах да отговоря на моите въороси та ще попитам вас.
В момента строим или по скоро реновираме къща и искам да се отоплява с котел за пелети но не мога да се спра на марка. Къщата е с две спални хол кухня баня и голяма таванска стая горе долу 120 кв.м. ще има 5 големи радиатора и два по малки както и бойлер 100л. Какъв котел ще ми трябва, разбира се не ми се иска да е от най скъпите но и не търся най ефтините ,търся качество на добра цена . Също искам и да знам относно сервизната поддръжка защото ако стане нещо с котела в средата на зимата мога ли да разчитам на коректен сервиз който да отстрани приблема в нормален срок. Ще съм благодарна за всякакви съвети от ваша страна тъй като съм изцяло нова и "боса" в темата за пелетните котли и камини :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Polinaregenberg написа:
Ще съм благодарна за всякакви съвети от ваша страна тъй като съм изцяло нова и "боса"
Сега остава да кажеш, че си "само по парфюм" и виж ко стаа :wink:
А иначе по темата - според мен трябва да почнеш от местоположението си, да проучиш фирмите в твоя регион - какво предлагат, колко са сериозни в сервиза и тогава да си избираш от тяхната сергийка. Щото и златен котел да си вземеш, като няма кой да го погледне наблизо - умираш от студ :cool:
От Шумен съм и знам само че burnit ги правят тука ама май не били сериозни със сервиза чувала съм за някакви италиански по скъпи ама сервиз едвали не 24 часа но марката незнам коя е точно. Варна е близко ама там изобщо нямам идея какви ги има и дали са стока. Вие какво ще кажете по въпроса :)
шоп - майстор
Polinaregenberg написа:
Също искам и да знам относно сервизната поддръжка защото ако стане нещо с котела в средата на зимата мога ли да разчитам на коректен сервиз който да отстрани приблема в нормален срок.
Това със сервиза си е таралеж в гащите. Всико трябва да е описано точно и коректно в договора за сервизна поддръжка.

Какво според Вас е "нормален" срок? По принцип сервизният срок е 30 дни!!!

Нали не вярвате, че някой ще реагира петък в 20 часа?
Или на 24.12?

По закона на Мърфи и логиката котела протича зимата при -15, -20 градуса, не лятото:-)) И всичко мръзне и пука ако не се източи и не е с антифриз.

Най-бързият сервиз е мъж сръчко вкъщи. Действа светкавично:-)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: