zdravcho написа:Да, когато е абсорбатор, въгленовият филтър се сменя - колко често зависи от употребата на уредаБлагодаря за бързоят отговор. Да това го знам, че колкото се ползва толкова по често се сменят филтъра и изисква поддържане. Но мисълта ми е има ли някакви характеристики или нещо специално което се гледа при търсенето на абсурбатор ?
zdravcho написа:Зависи за какво е замислена вентилацията и как е изпълнена, но вероятността да вкарваш миризми в съседите е голяма ...и както са те посъветвали не слагай аспиратор. За мен по-добрия вариант е аспиратора, но няма как. Предимство на абсорбатора е че зимата няма да влиза студен въздух, т.е. да губиш топло и съответно лятото да вкарваш топло вътре. Относно избора - най-общо казано по-евтините модели ще са по-шумни (вибрации, свистене...), вероятно с по-малка мощност и по-малък дебит. Копчетата ще са чисто механични, докато при по скъпите може и да има варианти със сензорно електронно управление. Ако посочиш конкретни модели около които се колебаеш ще най-добреМного Ви благодаря за отговора. А относно моделите ми предлагат много скъпи за и над 6.000 лева но незнаят какви са разликите или да те обслужат така, че да решиш кой да вземеш. Естествено има и за много по малко пари, но и там нищо не знаят. Техните съвети са вземи пробвай ако не ми хареса да го върна. По скоро веднъж да го купя и да не се занимавам с връщане и търсене на нов.