Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
aurora - помощник
zdravcho написа:
Да, когато е абсорбатор, въгленовият филтър се сменя - колко често зависи от употребата на уреда
Благодаря за бързоят отговор. Да това го знам, че колкото се ползва толкова по често се сменят филтъра и изисква поддържане. Но мисълта ми е има ли някакви характеристики или нещо специално което се гледа при търсенето на абсурбатор ?
aurora - помощник
zdravcho написа:
Зависи за какво е замислена вентилацията и как е изпълнена, но вероятността да вкарваш миризми в съседите е голяма ...и както са те посъветвали не слагай аспиратор. За мен по-добрия вариант е аспиратора, но няма как. Предимство на абсорбатора е че зимата няма да влиза студен въздух, т.е. да губиш топло и съответно лятото да вкарваш топло вътре. Относно избора - най-общо казано по-евтините модели ще са по-шумни (вибрации, свистене...), вероятно с по-малка мощност и по-малък дебит. Копчетата ще са чисто механични, докато при по скъпите може и да има варианти със сензорно електронно управление. Ако посочиш конкретни модели около които се колебаеш ще най-добре
Много Ви благодаря за отговора. А относно моделите ми предлагат много скъпи за и над 6.000 лева но незнаят какви са разликите или да те обслужат така, че да решиш кой да вземеш. Естествено има и за много по малко пари, но и там нищо не знаят. Техните съвети са вземи пробвай ако не ми хареса да го върна. По скоро веднъж да го купя и да не се занимавам с връщане и търсене на нов.
zz_stefanov - майстор
Аз продължавам да се съмнявам. че това дето е на стената е вързано с банята и че не е точно то за аспиратор. За какво ще е изведен тоя извод за вентилация на стената. Трябва да се провери.
Апартамента е обзаведен за продаване и като гледам може и с мостри от някой магазин. Долния ред шкафове стига до никъде, горен ред няма, острова застъпва наполовина някаква конзола на стената, осветлението и то е изведено на никъде...
Надявам се в острова да има миялна, а не утре да питате и нея къде да я монтирате. Сори :)
maleeeestrax - специалист
За 6 000 лева ще ти намеря абсорбатор почти безшумен с дебит да ти направи вакуум в помещението и ще ти готвя 1 месец в тая цена. :rock:
zdravcho - специалист
То тая политика вземи тествай и ако не ти харесва връщай и сменяй в някои отношения е доста удобна, но в случая хамалогията по разнасяне, монтиране и т.н. е неприятна. При вентилацията на кухненски помещения аспирацията трябва да осигурява смяна на въздуха в помещението около 10 пъти за час. Примерно за помещение около 30м3 аспиратора трябва да осигурява дебит 300м3/ч. Да кажем че и за абсорбатора ще важи същото правило. :? Ако може да се оглеждат абсорбаторите от вътре - този на който филтъра от въглен е с по-голяма площ - ще е по-ефективен. Дизайн и цена по лична преценка.
zdravcho - специалист
zz_stefanov написа:
За какво ще е изведен тоя извод за вентилация на стената.
В апартамента на нащи (пуснат в експлотация някъде1974г.) в кухнята има изведен, даже изглеждаше почти по същия начин вентилационен отвор. На тавана имаше големи вентилатори, които трябваше да осигуряват вентилация в помещенията, но никога не са работили. На декоративния капак имаше клапа, ама колко е работила не се знае. Та ако забучим изхода на аспиратора в този вентилационен отвор: 1. не се знае каква е проходимостта на вентилационната инсталация, съответно и ефективността на аспиратора 2. поради не работещи клапи комшиите веднага ще разбират какво готвим 3. отвора е на доста неудобно място за поставяне и свързване на аспиратор. И никой не ги ползва, а нищо чудно и някой и да ги е запушил покрай разни ремонти
zz_stefanov - майстор
Може да е запушен, но може и да ги съдиш да си възстановят инсталацията. Тези съоръжения преминават през всички апартаменти, но са си общи части и никой няма право да ги разрушава.
Е горните ми комшии си направиха устата (стеснявало им било кухнята), но ги отрязах веднага :)
aurora - помощник
zz_stefanov написа:
Аз продължавам да се съмнявам. че това дето е на стената е вързано с банята и че не е точно то за аспиратор. За какво ще е изведен тоя извод за вентилация на стената. Трябва да се провери.
Апартамента е обзаведен за продаване и като гледам може и с мостри от някой магазин. Долния ред шкафове стига до никъде, горен ред няма, острова застъпва наполовина някаква конзола на стената, осветлението и то е изведено на никъде...
Надявам се в острова да има миялна, а не утре да питате и нея къде да я монтирате. Сори :)
Здравейте. Явно не схващам мисълта Ви . Трябва да се провери.
Апартамента е обзаведен за продаване и като гледам може и с мостри от някой магазин.
Аз не питам за това как е обзаведен апартамента :o за ваше сведение явно не сте купували имот за да пишете подобни неща. Когато купувате апартамент го получавате в този вид който виждате. Има вградена миялна както и печка, шкафове и др. Но не съм длъжна да Ви се обяснявам какво има и няма. Аз си зададох въпроса, но явно човек като иска да пита нещо получава критики или тъпи коментари от различен тип. Също едва ли бих си задала ако имам някой въпрос защото виждам, че има много малко мислещи хора. Едва ли бих взела под внимание вашите съвети И както и да е справих се с проблема. Но пак си остава, че повечето хора са супер злобни и завистливи и не могат да ти помогнат и да кажат нещо смислено ами някакви тъпизми. На всички оставнали хора които са си направили труда да пишат и да се опитат да помогнат благодаря :heart:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В кошницата бебе ли е :-)
Ако ще готвиш като българка, абсорбатор не ти върши никаква работа.
Ако изобщо ще готвиш, смени кухнята, тази е недоразумение.
aurora - помощник
n_a написа:
В кошницата бебе ли е :-)
Ако ще готвиш като българка, абсорбатор не ти върши никаква работа.
Ако изобщо ще готвиш, смени кухнята, тази е недоразумение.
Здравей :) да бебе е :) за това и много исках да сложа аспиратор поради тази причина, че най вероятно ще ползвам кухнята много. Все още търся някакво решение.

Тема "монтаж на аспиратор / абсорбатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: